بسم الله الرحمن الرحيم
اخواتى انا باعمل كشك مصرى كل من ذاقة يشكر فية
المقادير
--------
2كوب شوربة فراخ او اى شوربة
2كوب حليب سائل
2معلقة كبيرة ارز مسلوق فى شوية شوربة(ممكن زيادتة او الاستغناء عنة حسب الرغبة)
5ملاعق كبيرة دقيق مملؤة
2كوب زبادى صغير - ملح وفلفل حسب الحاجة
بصلة محمرة بالسمن حتى يصبح لونها ذهبى ( مقطعة صغير وليست مفرومة ناعم)
الطريقة
--------
يوضع الحليب على الشوربة ويوضع الزبادى والدقيق و2معلقة من البصل
المحمر والملح والفلفل ويوضع على النار مع التقليب بمضرب سلك
حتى يختلط الدقيق ولا يتكتل وعند بدء الغليان يضاف الارز المسلوق
بالشوربة ونستمر بالتقليب( بملعقة) حتى لا يتفتت الارز و يغلظ القوام
لنتمكن من صبة فى الصحون وتزين وجوة الصحون بباقى البصل المحمر
حسب الرغبة
وبالهنا والشفا
مواقع النشر