السلام عليك ورحمة الله وبركاته
اخواتي الغاليات... احب اشارككم اليوم بسلطات متنوعة....ويارب تنول اعجابكم وتجربوها وتدعواااااا لي...
اول شيء الثومية والمايونيز....من زمان وانا نفسي اعرف طريقة التومية اللي بموت فيها ودايما باكلها في مطاعم الفاست فوود وغيره...بس اشتريت كتاب اسامة السيد...وشفت الطريقة...وعملتها ووالله طلعت احلى من الجاهزة كمان...واللي هتجربها هتعتمدها عندها ان شاء الله
وبلاش رغي وخلينا ندخل في التفاصيل
التـــــــوميـــــــة.....
(انا استخدمت بياض واحد للتومية والصفار للمايونيز)
المقادير
**3 بياض بيض
**2 فص توم كبير مهروس ناعم
**كوب زيت ذرة (طبعا زيت الزيتون مينفعش هيغير طعمها جدا)
**ملح وفلفل ابيض
**ممكن عصرة ليمون(اضافة من عندي)
الطريقة
يخفق بياض البيض مع الملح والفلفل والتوم...
بالمضرب الكهربائي...نضيف الزيت قطرة قطرة.....او حبة حبة ونخفق على سرعة عالية. مع ملاحظة اننا لا نضيف زيت الا بعد اختفاء الجزء الاول منه في الخفق وهكذا نضرب ...حتى نحصل عالقوام المطلوب
امممممممممم.....الذ تومية حقيقي دقتها جربوها مش هتندموا والله
مواقع النشر