""بعض حلوياتي المقليه(لقيمات&بلح الشام&اصابع زينب)روووعه و بالصور اكيد""
صفحة 1 من 27 123411 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 106

الموضوع: ""بعض حلوياتي المقليه(لقيمات&بلح الشام&اصابع زينب)روووعه و بالصور اكيد""

  1. #1
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية أم عبد المنعم
    تاريخ التسجيل
    Mar 2009
    الدولة
    الكويت
    المشاركات
    2,337
    معدل تقييم المستوى
    21

    مميز ""بعض حلوياتي المقليه(لقيمات&بلح الشام&اصابع زينب)روووعه و بالصور اكيد""


    السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


    أقدم لكم اليوم بعض الحلويات المقليه اللذييييييذه
    و هي علي التوالي اللقيمات و بلح الشام و أصابع زينب
    و أتمني أن تنال اعجابكم

    بسم الله نبدأ

    أولا : اللقيمات ( أو العوامات أو لقمة القاضي أو الزلابيا )



    المقادير

    1 كوب دقيق منخول
    1 ملعقه كبيره حليب بودره
    ذرة ملح
    1 ملعقه كبيره سكر بودره
    1/2 ملعقه صغيره خميره
    1 بطاطس مسلوقه و مهروسه ناعم
    ماء دافئ للعجن

    شيره
    ( 2 كوب سكر + 1 كوب ماء + عصير نصف ليمونه صغيره كلها علي النار و تقلب حتي تغلي ثم نضع القليل من الفانيليا و تترك لتغلي لمدة 10 دقائق ثم تترك لتبرد بالثلاجه)

    الطريقه

    نضع علي الخميره القليل من السكر و الماء الدافئ و تترك لتخمر لمدة 10 دقائق
    نضع الدقيق و الملح و الحليب و السكر البودره و تقلب ثم نضع البطاطس و تفرك بالأصابع لتوزيعها في الدقيق كله
    ثم نضع الخميره اللي خمرناها مسبقا و نعجن بالماء الدافئ لغاية ما تحصلي علي عجينه لينه غير متماسكه و غير سائله و كل ما تعجني فيها يكون أحسن
    و ده شكل العجينه قبل التخمير



    و تترك لتخمر لمدة 1/2 1 ساعه تقريبا أو حتي يتضاعف حجمها
    و دي صورة العجينه بعد التخمير



    نسخن الزيت و نخلي النار هادئه و نشكلها باليد نضغط علي العجين باليد اليسري و نأخذ العجينه بالملعقه الصغيره و نسقطها بالزيت ( و يجب تغميس الملعقه بالزيت حتي لا تلتصق بها العجين أثناء تشكيل اللقيمات)



    و تفضلي تقلبي باستمرار حتي تحمر من جميع الجهات
    و تنشل من الزيت و نضعها في القطر أو الشيره البارده
    ( و يجب أن تكون الشيره تقيله حتي تطلع اللقيمات مقرمشه)

    و دي صورة اللقيمات و هنا رشتها بالسمسم(ممكن ترش بجوز الهند أو الفستق المجروش) حسب الرغبه



    و دي صوره فتحت واحده علشان تشوفوها من الداخل فاضيه مش عجين



    و ده الشكل النهائي



    و بالهنا و العافيه

    ثانيا : بلح الشام



    المقادير

    1 كوب دقيق منخول
    1 كوب ماء
    1 ملعقه صغيره ممسوحه بيكنج بودر
    ذرة ملح
    2 بيضه
    1 ملعقه كبيره زبده

    الطريقه

    نضع الماء في قدر علي النار و نضيف الملح و الزبده حتي الغليان



    نضع البيكنج بودر علي الدقيق
    أول ما يغلي الماء نضع الدقيق و نقلب جيدا حتي تتكون العجينه



    يتبع أرجو عدم الرد حتي يكتمل الموضوع
    التعديل الأخير تم بواسطة نعومة84 ; 01-05-2009 الساعة 12:11 AM سبب آخر: مميز



  2. #2
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية أم عبد المنعم
    تاريخ التسجيل
    Mar 2009
    الدولة
    الكويت
    المشاركات
    2,337
    معدل تقييم المستوى
    21
    تترك لتبرد لمدة 1/4 ساعه ثم يرب البيض بالشوكه مع القليل من الفانيليا و يضاف للعجين



    و يخلط بالعجان الكهربي حتي يمتزج الخليط جيدا



    ثم يوضع القمع الخاص ببلح الشام في كيس حلواني ثم نضع العجين داخل الكيس



    و يشكل بلح الشام في الزيت و يكون الزيت بارد(يعني تشغلي النار و تبدأي علي طول التشكيل مش تستني لما يسخن و تخلي النار متوسطه ) و يقلب باستمرار حتي يحمر من جميع الجهات
    و دي الصوره أول ما شكلت بلح الشام في الزيت



    و دي بعد ما بدأ الزيت يسخن
    شوفي ازاي نفش بلح الشام



    و بعد ما يحمر ينشل من الزيت و يوضع في الشيره البارده المذكوره سابقا
    و يرش بجوز الهند ( حسب الرغبه)



    و دي كمان



    و عن قرب



    و بالهنا و العافيه

    ثالثا : أصابع زينب



    المقادير

    1 كوب دقيق منخول
    1/2 كوب دقيق سميط ناعم
    1 ملعقة كبيره سمن
    1/2 ملعقه صغيره خميره
    1/3 كوب ماء دافئ



    يتبع



  3. #3
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية أم عبد المنعم
    تاريخ التسجيل
    Mar 2009
    الدولة
    الكويت
    المشاركات
    2,337
    معدل تقييم المستوى
    21
    الطريقه

    نضع الخميره + شوية سكر و ماء دافئ و تترك لتخمر لمدة 10 دقائق
    نخلط الدقيق + السميط + السمن جيدا
    ثم نضع الخميره و تعجن بالماء الدافئ جيدا حتي نحصل علي عجينه متماسكه



    و تترك لتخمر لمدة 1/2 1 ساعه
    و دي صورة العجينه بعد التخمير



    تشكل كرات صغيره و تفرد كل كره علي مصفاه مع الضغط عليها لتأخذ شكل المصفاه



    و تبرم لتأخذ شكل الأصابع مع الضغط القليل في نهاية اللفه حتي لا تفتح معاكي أثناء القلي
    و دي شكلها قبل القلي



    و تقلي في الزيت الساخن و تكون النار متوسطه و تقلب حتي تحمر من جميع الجهات
    ثم تنشل من الزيت و توضع في الشيره البارده و تصفي منها و تقدم









    و بالهنا و العافيه



  4. #4
    عضوة جديدة
    تاريخ التسجيل
    Apr 2009
    المشاركات
    4
    معدل تقييم المستوى
    0
    ماشاء الله عليك منظرها يشهي

صفحة 1 من 27 123411 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. """"""نشيد تفداك عيني يارسول الله""""""""
    بواسطة سووونه92 في المنتدى فداك يارسول الله ,5
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 24-05-2017, 02:14 AM
  2. المعلم الذي نريد """"""""""منقول للفائدة """"""""""""
    بواسطة همس الحروف في المنتدى منتديات اسلامية,( على منهج أهل السنة والجماعة)
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 25-03-2012, 01:10 PM
  3. استقامة الداعية """"""""""منقول للأستفادة """"""""""
    بواسطة همس الحروف في المنتدى منتديات اسلامية,( على منهج أهل السنة والجماعة)
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 13-10-2009, 09:09 AM
  4. اصابع البطاطس بالجبن """""" بالصور
    بواسطة "شمعه وتضوي" في المنتدى المقبلات والمشروبات
    مشاركات: 25
    آخر مشاركة: 01-12-2008, 11:55 AM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |