ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم

أعتدنا بمصر نأكل الفتة في مواسم كتير منها عيد الأضحي و عقيقة المولود و دي طريقة حلوة و سهلة للفتة ان شاء الله تعجبكم

صفحة 1 من 8 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 29

الموضوع: ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم

  1. #1
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية أم عبد المنعم
    تاريخ التسجيل
    Mar 2009
    الدولة
    الكويت
    المشاركات
    2,337
    معدل تقييم المستوى
    13

    مميز ألذ فته مصريه بالخل و الثوم ممكن تاكليها بالخطوات المصوره من مطبخي حياكم Facebook Twitter whatsapp انشر الموضوع فى :

    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 55649_1230221360.gif
    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 78570271hb0.gif




    أعتدنا بمصر نأكل الفتة في مواسم كتير منها عيد الأضحي و عقيقة المولود



    و دي طريقة حلوة و سهلة للفتة ان شاء الله تعجبكم



    الفتة بالخل و الثوم



    المقادير



    للصلصة



    5 حبات طماطم كبيرة معصورة بالخلاط
    2 ملعقة زيت
    2 فص ثوم مفروم
    2 ملعقة خل(أي نوع أبيض أو أحمر)
    ملح و فلفل أسود و بهارات قليل



    للفتة



    1 كيلو لحم مسلوق عادي ( لحم مسلوق بالماء و البصل و ملح و الفلفل الأسود و البهارات و عود قرفة و ورقتي لورا و عودين قرنفل و الهيل)
    2 كوب مرق اللحم ( لتسوية الأرز)
    1 كوب مرق اللحم لتسقية الخبز
    2 خبز أسمر مقطع قطع صغيرة
    2 ملعقة كبيرة سمن ( لتحمير الخبز)
    2 ملعقة كبيرة زيت ( لنضج الأرز)
    2 كوب كبير أرز مصري مغسول و منقوع لمدة 1/2 ساعة
    2 فص ثوم مفري و محمر بالزيت للزينة



    الطريقة



    نعد الصلصة أولا



    نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الثوم المفروم و نقلب ثم نضع عصير الطماطم و الملح و الفلفل الاسود و تترك علي النار حتي تتسبك و تنضج ثم نضع الخل و نطفي النار و تترك لتهدأ
    و دي صورة الصلصة النهائية



    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243234058.jp



    تترك الصلصة علي جنب و نبدأ في عمل الفتة
    نقطع الخبز قطع صغيرة و نحمرها علي النار مع السمن (ممكن تحمر في الفرن )



    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243234306.jp



    و تقلب علي النار حتي يحمص الخبز و نحطه في القالب



    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243234374.jp



    نعد الأرز بالطريقة المعتادة
    نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الأرز المنقوع و المصفي و الملح و نقلب شوية



    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243234498.jp



    ثم نضع المرق و نتركه يغلي ثم نهدئ النار علي الآخر و نغطيه و يترك لينضج الأرز
    و دي صورة بعد ما حطيت المرق و سيبته يغلي



    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243234545.jp



    و دي الصورة بعد نضج الأرز



    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243234586.jp



    نسخن 1 كوب من المرق و نسقي به الخبز المحمص
    و يترك حتي يتشرب الخبز المرق جيداااااااا




    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243234451.jp



    ثم نخلط مع الخبز المسقي بالمرق 3 ملاعق كبيرة أرز ناضج + 4 ملاعق كبيرة صلصة و تقلب جيدا



    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243234632.jp



    ثم نضع الأرز و نفرده علي الخبز و نزين السطح بالثوم المحمر
    و دي صورة الثوم المحمر



    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243234689.jp

    و دي الصورة النهائية



    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243234739.jp

    و دي من الجنب



    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243234884.jp



    و دي كمان



    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243234992.jp



    و تقدم مع اللحم المحمر و الصلصة

    و دي الصورة النهائية للطبق





    مصريه بالخل الثوم ممكن تاكليها 189273_1243235147.jp



    و بالهنا و العافية



    Hg` tji lwvdi fhgog , hge,l ll;k jh;gdih fhgo',hj hglw,vi lk l'fod pdh;l

    التعديل الأخير تم بواسطة نعومة84 ; 25-05-2009 الساعة 10:10 AM سبب آخر: مميز

  2. #2
    مشرفة سابقه * سيدة المطبخ المتألقة * محررة مبدعة الصورة الرمزية نعومة84
    تاريخ التسجيل
    Mar 2007
    الدولة
    في بيت حواء الغالي(:
    المشاركات
    15,977
    معدل تقييم المستوى
    28
    ما شاء الله تبارك الرحمن
    طبق رااائع ومميز ما شاء الله عليكي يا أم عبد المنعم دائما مميزة بأطباقك
    ربي يحفظك وننتظر المزيد

  3. #3
    نجمة بيت حواء الصورة الرمزية أم العلاء
    تاريخ التسجيل
    Apr 2006
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    705
    معدل تقييم المستوى
    11
    ماشاء الله .. تبارك الرحمن
    و ما شاء الله عليكي يا أم عبد المنعم
    دايما مبدعة و متميزة
    فتة رووووووووعة
    تسلم الأيادي حبيبتي والله يعطيكي الصحة و العاااااااافية يا رب
    و صحتين عليكم يا رب

  4. #4
    محررة مبدعة الصورة الرمزية soso22
    تاريخ التسجيل
    Mar 2007
    المشاركات
    6,216
    معدل تقييم المستوى
    17
    روعههههههههههههههه

    تسلم الايادي ياقمر

    ابدعتي

صفحة 1 من 8 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. أسابيع الحمل بالصور .......‏
    بواسطة السيدة الحلوه في المنتدى الحمل والولادة
    مشاركات: 14
    آخر مشاركة: 21-12-2009, 08:28 PM
  2. دموع الفتيات هي رسالة للامهات
    بواسطة نفسي بتوأم في المنتدى منتديات اسلامية,( على منهج أهل السنة والجماعة)
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 21-08-2009, 04:00 AM
  3. أمراض الشعر
    بواسطة رحيقة الازهار في المنتدى الطب النبوي
    مشاركات: 21
    آخر مشاركة: 13-08-2009, 05:15 AM
  4. قصة**في ضيافة الجن**نصيحة لا تقرونها بالليل
    بواسطة فرحة المشتاق في المنتدى الأدب
    مشاركات: 27
    آخر مشاركة: 31-07-2009, 03:23 AM

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •