[center]هلا اخواتى
طبق جديد من اطباق هيومه ليضاف الى مائدة رمضان
كل عام وانتم بخير
طبقنا اليوم كما هو مبين من العنوان
خرشوف وبطاطس محشيه
المقادير بالطبع حسب الافراد الذين سيتناولون الوجبة
انا هنا استعملت
كيلو بطاطس فى حجم البيضه ولو اصغر يبقى افضل
8 حبات خرشوف
كيلو لحم مفروم لزوم العصاج + 2 بصله مقطعه الى قطع صغيره
معلقه سمن للعصاج
4 معالق كبيره صلصة
ملح وفلفل اسمر
الطريقه
نقطع البصل الى قطع صغيرة ونضعه فى حله مع معلقة السمن على النار
الى ان يصير لونه ذهبيا
نضع عليه اللحم المفروم والملح والفلفل الاسمر ونتركه على النار لين مايستوى مع التقليب من وقت لااخر
فى هذى الاثناء
نقشر البطاطس ونضعها فى مويه حتى ماتسود ويتغير لونه
ونحضر المأوره المخصصه للمحشى ونقور البطاطس
طبعا انا ماعرفش المقوره ايش تسمونها
لغايه مااخلص الكميه كلها
هنا العصاج خلاص استوى برفعة من على النار
احضر الصينية اللى حاسوى فيها البطاطس واضع فى قعدتها كل اللى خرجته من قلب البطاطس
وابتدى احشى البطاطس وارصها وجهها لفوق بجانب بعض
ارص الخرشوف فى الصينيه واحشيه بالعصاج
والخرشوف هنا عندى فروزن مب فرش لانى اخزنه فى الفريزر من فتره الشتاء لوقت مااحتاجه
[/CENTER
العصاج المتبقى بضع عليه الصلصه وبضيف عليه كوبيتين من الماء وملح وفلفل اسمر بسيط
مواقع النشر