أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل كامل وزياده
صفحة 1 من 36 123411 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 144

الموضوع: أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل كامل وزياده

  1. #1
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    98

    مبتكرة أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل كامل وزياده

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    ما شاء الله تبارك الله

    فى الأول حبيت أشكر كل من رد على موضوعى الأول ومن أجلهم قررت كتابه الموضوع مره أخرى مع زياده إجاباتى على الأسئله فى مكانها الصحيح ليسهل الإطلاع والإستفاده قدر المستطاع وأنا تحت أمر أى واحده فيكم لو عايزه تسأل أى سؤال حتى لو عايزه تبعتلى على الخاص ما ما فيش مشكله
    وكل ما اتمناه الدعاء لى من القلب لان الموضوع ده أخذ مجهود كبييييير منى سواء فى العمل أو الكتابه وآآآآآآه من الكتابه أو من تحميل الصور
    ياللا ندخل بقى فى الموضوع

    بسم الله توكلت على الله


    طريقه الكيكه الأسفنجيه

    انا طريقتى يمكن مختلفه شويه بس النتيجه رائعه انا اتعلمتها من زماااااان و فضلت انى ما اغيرهاش
    وهى

    المقادير

    7 او 8 بيضات حسب حجم البيض يفضل يكون بدرجه حراره الغرفه - فانيليا - 1 كوب سكر بودره
    1 كوب دقيق - 1 ملعقه صغيره بيكنج باودر


    الطريقه

    اول شئ جهزى الفرن والقالب قبل ما تشتغلى
    تخفقي البيض والفانيليا والسكر بودره حتي يصبحوا كالمارنج
    شايفه البيض فى القاع ازاى
















    واصبح كده بعد الخفق





    تضيفي الدقيق المنخول مع البيكنج بودر شويه وتقلبى بهدوء شديد بمعلقه خشب علشان الهواء اللي انت دخليه مع الخفق ما يخرجش تاني لغايه الدقيق ما يختفى وبعدين تضيفي شويه تانين وتقلبي وهكذا لغايه المقدار ما يخلص ويفضل نقسمها على ثلاث صوانى

    (ممكن تصبيها فى صنيه وحده وتقسيما بعد ا تستوى لكن عشان تبقى الطبقات متساويه يفضل قسمها على ثلاث صوانى)


    ملحوظه

    اذا هبطت الكيك منك اول مره مكمن تضيفى ملعقه صغيره بيكنج بودر أخرى وده عن تجربه شخصيه ومع الوقت والتدريب حتلاقيها سهله خااالص





    تضعيها على الرف الاوسط 350 درجه فهرنهيت و 180 درجه مئويه يعنى حراره متوسطه

    حوالى ثلث ساعه وبعدين تسيبيها تبرد خالص قبل ما تزينها




    حبيت أضيف بعض النكهات لعجينه الكيك اكيد معظمكم يعرفها لكن حبيت اضيفها للبنوتات اللى لسه فى اول المشوار

    نكهه البرتقال

    اضيفى ملعقه صغيره بشر برتقال

    نكهه الليمون

    اضيفى ملعقه صغيره بشر ليمون

    ملحوظه

    جميع الاضافات السابقه تكون فى الاول خالص بمعنى إنك تضيفها مع البيض والسكر والفانيليا

    نكهه الشيكولاته

    شيلي ربع كوب طحين واضيفي مكانه ربع كوب شيكولاته بودره وتنخلها مع الطحين والبيكنج بودر

    نكهه القهوه

    شيلي ملعقه كبيره طحين واضيفي مكانه ملعقه كبيره سكافيه بودره مع الطحين والبيكنج بودر




    وده بعد ما اضفنا االطحين والبيكنج بودر والنسكافيه





    يتبع

    رجاء عدم الرد

  2. #2
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    98
    الحشوات

    1- ممكن تحشيها بأى نوع مربى عندك

    2 - او نحشيها بالكاسترد وطريقتى فى الكاسترد هى

    2 كوب حليب
    2ملعقه كبيره ( طعام ) بودره كاسترد
    بيضه
    سكر للتحليه




    الطريقه

    نضع كوب ونصف من الحليب والسكر على النار




    نضيف بودره الكاسترد والبيضه على باقى الحليب البارد ونقلبهم جيدا








    بعدالحليب مايغلى نضيف خليط الكاسترد والبيض والحلي للحليب المغلى ونسيبه على نار هاديه لحد ما ينضج مع التقليب
    نصبه فى قالب زجاج ونتركه ليبرد





    بعد ما يبرد نخفقه بمضرب البيض أو الخلاط





    وبكده يكون جاهز لحشوه الكيك






    3 - المهبيه

    مقاديرها

    2 كوب حليب
    2 ملعقه كبيره نشا
    سكر للتحليه
    فانيليا
    طريقتها مثل الكاسترد
    ممكن تعمليها بأى نكهه تحبيها

    شيكولاته (بإضافه شيكولاته بودره للحليب )

    قهوه ( بإضافه نسكافيه للحليب )

    مشمش (تعمليها بعصير قمر الدين بدلا من الحليب )

    4 - او نحشيها بالكريمه المستخدمه فى التزيين


    يتبع
    رجاء عدم الرد

  3. #3
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    98
    أنواع الكريمه المستخدمه فى التزين


    الكريم شانتيه

    مميزاته انه افضل طعم
    عيوبه الأشكال اللى يمكن الشكيل بيه محدوده

    له انواع مختلفه

    أولها البودره فى منها المعروف وهو الموجود فى اى سوبر ماركت وطريقته موجوه على العلبه
    ومنها البودره الخام و ده من غير سكرو تشتريه من محلات الجمله

    النوع الثانى من الكريم شانتيه وهو الكريمه اللبانى وطريقته هى

    2 كوب كريمه لبانى
    ربع كوب سكر بودره او حسب ما تحبى
    فانيليا

    تخفقيهم كلهم بمضرب البيض لغايه ما يجمد بس انتبهى لأنك لوخفقيه اكثر من اللازم حيصبح ذبد

    النوع الثالث كريمه سائله عليها كل الإضافات تخفقيه وبس وده كل ما خفقتيه اكثر كل ما كان اجمد واحلى بس مش عارفه اذا كان عندكم فى الدول العربيه ولالأ

    دى صورته




    كريمه الذبده

    مميزاتها تقدري تشكلى بيها اشكال كتيره وحلوه لتماسك قوامها

    المقادير

    2 كوب ذبده لينه ( فى حراره الغرفه )
    3 كوب سكر بودره
    فانيليا
    ربع كوب حليب
    نصف كوب حليب بودره (اختيارى )

    أو

    2 كوب ذبده
    3 كوب سكر بودره
    فانيليا
    ربع كوب كريمه الخفق


    الطريقه

    نخفق الذبده جيد جدا


    نضيف السكر(والحليب البودره اذا استخدمتيه ) ونخفه على سرعه منخفضه فى الأول وبعدين نزودها ونخفقها تانى كويس لغايه لونها ما يفتح

    وفى الأخر نضيف الحليب او الكريمه ونخفقهم حوالى 5 دقائق تانين
    وبكده تكون جاهزه للاستخدام


    ملحوظه

    لو عايزه الكريم شانيه متماسك يبقى الأفضل تستخدمى الكريمه البودره وقللى نسبه السائل يعنى لو كان الباكو محتاج على ما اذكر فنجان قهوه صغير ضيفى نصف بس او ثلاث ارباع يعنى لما توصلي للكثافه اللى انت عايزاها

    فكره أخرى

    أنا أحيانا بغلف الكيك بالكريم شانتيه وبعدين اعمل الوردات بكريمه الذبده لتماسكها

    طريقه أخرى لكريمه الذبده

    الطريقه انا بفضلها عن الآخرين

    المقادير

    1كوب ذبده لينه ( فى حراره الغرفه )
    كوب شحم نباتى
    2 كوب سكر بودره
    فانيليا
    ربع كوب حليب
    نصف كوب حليب بودره





    دى صوره غلاف الشحم النباتى





    الطريقه

    نخفق الذبده و الشحم النباتى جيد جدا








    نضيف السكروالحليب البودره والفانيليا ونخفه على سرعه منخفضه فى الأول وبعدين نزودها ونخفقها تانى كويس لغايه لونها ما يفتح








    وفى الأخر نضيف الحليب او الكريمه شويه شويه ونخفقهم حوالى 5 دقائق تانين
    وبكده تكون جاهزه للاستخدام





    ملحوظه لازم تسخدمى كريمه الذبد بعد عملها مباشره واذا اضطريتى ووضعتيها فى الثلاجه لابد من اخراجها بوقت كافى قبل العمل بها


    الألوان


    انا باستخدم ألوان الطعام السائله





    نضيف بضع نقاط





    نقلبها كويس





    وبالنسبه للون البنى انا بستخدم الكاكاو البودره واقلبها كويس





    ودى الألوان اللى انا عملتها






    يتبع

    رجاء عدم الرد

  4. #4
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    98
    مرحله التزين

    تجيبي طبق مسطح للكيك ولو مش موجود عندك ممكن تجيبي اي كرتونه وقطعيها على شكل القالب اللى عندك وبعدين غطيها بورق الفويل وهاتي طبق تانى اقلبيه وحطى الكرتونه فوقه زى ما انت شايفه




    حطى شويه كريمه لتثبيت الكيك على الطبق





    حطي اول طبقه من الكيك وادهنيها بالعصير








    وبعدين الكريمه





    او الكريمه والكاسترد او المربى او اى شئ آخرحتحشى الكيكه بيه زي ما انت شايفه عشان الحشو ما تطلعش بره وتخرب شكل الكيك





    وبعدين كيك وهكذا لحد ما تخلص طبقات الكيك وبعدين حطى طبقه خفيفه من الكريمه علشان لو فى فتافيت صغيره تلصق فيها وسيبيها فى الثلاجه شويه













    خرجيها من الثلاجه وحطى الكريمه وسويها من فوق والجوانب بالسكين وكل شويه اغسلى السكين بماء ساخن وانتريها بس علشان تدي للكيك نعومه ولمعان











    وبكده الكيك تكون جاهزه لأى شكل تحبى تعمليه

    اطارات مختلفه لتزين الكيك

    فى ا لاول نجيب القمع الخاص بالتزين ونجهزها بالشكل ده








    وبعدين ممكن تعملى وردات صغيره وصفيهم بجوار بعض بأى جزء من الجزاء دى




    او نعمل شكل الصدف بنفس الأجزاء اللى فاتتبإنك تضغطى على الكيس جامد وبعدين تسحبيه بخفه وكررى الموضوع ده لغايه ما تخلصى كل الكيك









    يتبع

    رجاء عدم الرد

صفحة 1 من 36 123411 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. أفكار جديدة لتزين كؤوس العصير و أكواب القهوة أو الشاي
    بواسطة ليدي الامورة في المنتدى تجارب وأفكار منزلية
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 16-12-2016, 01:46 PM
  2. أفكار لتزين الكيكات
    بواسطة neila21 في المنتدى المواضيع المنقولة
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 18-03-2011, 12:23 AM
  3. أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل متجدد بإذن الله
    بواسطة Shimaa Radwan في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 73
    آخر مشاركة: 21-11-2010, 11:00 PM
  4. أفكار خيالية لتزين الفصول
    بواسطة شهودي2008 في المنتدى مدرسة, تعليم
    مشاركات: 28
    آخر مشاركة: 08-12-2009, 10:51 PM
  5. أفكار خيالية لتزين الفصول
    بواسطة شهودي2008 في المنتدى اسرار البنات
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 25-10-2007, 05:37 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |