حواء
فيسبوك بيت حواء تويتر بيت حواء قوقل بلس بيت حواء يوتيوب بيت حواء انستقرام بيت حواء PIN:75cf5e85


بحث في مواقع بيت حواء
شبكة بيت حواء   |   مطبخ حواء   |   مكتبة حواء   |   جمال حواء   |   الطب النبوي   |   بيتك   |   ألبوم الصور   |   الفتاوى الجامعة


المنتديات مركز التحميل مشاركات اليوم المشاركات الجديدة أعلن معنا البحث التسجيل


كتاب مطبخ حواء
جديد مواضيع القسم

أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل كامل وزياده

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ما شاء الله تبارك الله فى الأول حبيت أشكر كل من رد على موضوعى الأول ومن أجلهم قررت كتابه الموضوع مره أخرى مع زياده

صفحة 1 من 36 123411 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 142
Like Tree39Likes

الموضوع: أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل كامل وزياده


  1. #1
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية yamy
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,708
    معدل تقييم المستوى
    88
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك

    الاوسمة

    مبتكرة أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل كامل وزياده

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    ما شاء الله تبارك الله

    فى الأول حبيت أشكر كل من رد على موضوعى الأول ومن أجلهم قررت كتابه الموضوع مره أخرى مع زياده إجاباتى على الأسئله فى مكانها الصحيح ليسهل الإطلاع والإستفاده قدر المستطاع وأنا تحت أمر أى واحده فيكم لو عايزه تسأل أى سؤال حتى لو عايزه تبعتلى على الخاص ما ما فيش مشكله
    وكل ما اتمناه الدعاء لى من القلب لان الموضوع ده أخذ مجهود كبييييير منى سواء فى العمل أو الكتابه وآآآآآآه من الكتابه أو من تحميل الصور
    ياللا ندخل بقى فى الموضوع

    بسم الله توكلت على الله


    طريقه الكيكه الأسفنجيه

    انا طريقتى يمكن مختلفه شويه بس النتيجه رائعه انا اتعلمتها من زماااااان و فضلت انى ما اغيرهاش
    وهى

    المقادير

    7 او 8 بيضات حسب حجم البيض يفضل يكون بدرجه حراره الغرفه - فانيليا - 1 كوب سكر بودره
    1 كوب دقيق - 1 ملعقه صغيره بيكنج باودر


    الطريقه

    اول شئ جهزى الفرن والقالب قبل ما تشتغلى
    تخفقي البيض والفانيليا والسكر بودره حتي يصبحوا كالمارنج
    شايفه البيض فى القاع ازاى

    أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل 338015_1270383261.jp


    أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل 338015_1270559013.jp


    أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل 338015_1270559264.jp


    أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل 338015_1270559337.jp


    أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل 338015_1270559408.jp


    واصبح كده بعد الخفق


    أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل 338015_1270383307.jp


    تضيفي الدقيق المنخول مع البيكنج بودر شويه وتقلبى بهدوء شديد بمعلقه خشب علشان الهواء اللي انت دخليه مع الخفق ما يخرجش تاني لغايه الدقيق ما يختفى وبعدين تضيفي شويه تانين وتقلبي وهكذا لغايه المقدار ما يخلص ويفضل نقسمها على ثلاث صوانى

    (ممكن تصبيها فى صنيه وحده وتقسيما بعد ا تستوى لكن عشان تبقى الطبقات متساويه يفضل قسمها على ثلاث صوانى)


    ملحوظه

    اذا هبطت الكيك منك اول مره مكمن تضيفى ملعقه صغيره بيكنج بودر أخرى وده عن تجربه شخصيه ومع الوقت والتدريب حتلاقيها سهله خااالص


    أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل 338015_1270383391.jp


    تضعيها على الرف الاوسط 350 درجه فهرنهيت و 180 درجه مئويه يعنى حراره متوسطه

    حوالى ثلث ساعه وبعدين تسيبيها تبرد خالص قبل ما تزينها

    أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل 338015_1270383434.jp


    حبيت أضيف بعض النكهات لعجينه الكيك اكيد معظمكم يعرفها لكن حبيت اضيفها للبنوتات اللى لسه فى اول المشوار

    نكهه البرتقال

    اضيفى ملعقه صغيره بشر برتقال

    نكهه الليمون

    اضيفى ملعقه صغيره بشر ليمون

    ملحوظه

    جميع الاضافات السابقه تكون فى الاول خالص بمعنى إنك تضيفها مع البيض والسكر والفانيليا

    نكهه الشيكولاته

    شيلي ربع كوب طحين واضيفي مكانه ربع كوب شيكولاته بودره وتنخلها مع الطحين والبيكنج بودر

    نكهه القهوه

    شيلي ملعقه كبيره طحين واضيفي مكانه ملعقه كبيره سكافيه بودره مع الطحين والبيكنج بودر

    أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل 338015_1270559705.jp


    وده بعد ما اضفنا االطحين والبيكنج بودر والنسكافيه


    أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل 338015_1270559753.jp


    يتبع

    رجاء عدم الرد

    اذا اعجبك الموضوع و اردت نشره في المنتديات الاخرى فاستخدمي هذا الرابط:
    أفكار مختلفه لتزين التورتات بالتفصيل كامل وزياده
    http://forum.hawahome.com/t289588.html




  2. #2
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية yamy
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,708
    معدل تقييم المستوى
    88
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك

    الاوسمة

    الحشوات

    1- ممكن تحشيها بأى نوع مربى عندك

    2 - او نحشيها بالكاسترد وطريقتى فى الكاسترد هى

    2 كوب حليب
    2ملعقه كبيره ( طعام ) بودره كاسترد
    بيضه
    سكر للتحليه




    الطريقه

    نضع كوب ونصف من الحليب والسكر على النار




    نضيف بودره الكاسترد والبيضه على باقى الحليب البارد ونقلبهم جيدا








    بعدالحليب مايغلى نضيف خليط الكاسترد والبيض والحلي للحليب المغلى ونسيبه على نار هاديه لحد ما ينضج مع التقليب
    نصبه فى قالب زجاج ونتركه ليبرد





    بعد ما يبرد نخفقه بمضرب البيض أو الخلاط





    وبكده يكون جاهز لحشوه الكيك






    3 - المهبيه

    مقاديرها

    2 كوب حليب
    2 ملعقه كبيره نشا
    سكر للتحليه
    فانيليا
    طريقتها مثل الكاسترد
    ممكن تعمليها بأى نكهه تحبيها

    شيكولاته (بإضافه شيكولاته بودره للحليب )

    قهوه ( بإضافه نسكافيه للحليب )

    مشمش (تعمليها بعصير قمر الدين بدلا من الحليب )

    4 - او نحشيها بالكريمه المستخدمه فى التزيين


    يتبع
    رجاء عدم الرد
    اسماء بحر and حور(mist) معجبتان بهذا.


  3. #3
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية yamy
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,708
    معدل تقييم المستوى
    88
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك

    الاوسمة

    أنواع الكريمه المستخدمه فى التزين


    الكريم شانتيه

    مميزاته انه افضل طعم
    عيوبه الأشكال اللى يمكن الشكيل بيه محدوده

    له انواع مختلفه

    أولها البودره فى منها المعروف وهو الموجود فى اى سوبر ماركت وطريقته موجوه على العلبه
    ومنها البودره الخام و ده من غير سكرو تشتريه من محلات الجمله

    النوع الثانى من الكريم شانتيه وهو الكريمه اللبانى وطريقته هى

    2 كوب كريمه لبانى
    ربع كوب سكر بودره او حسب ما تحبى
    فانيليا

    تخفقيهم كلهم بمضرب البيض لغايه ما يجمد بس انتبهى لأنك لوخفقيه اكثر من اللازم حيصبح ذبد

    النوع الثالث كريمه سائله عليها كل الإضافات تخفقيه وبس وده كل ما خفقتيه اكثر كل ما كان اجمد واحلى بس مش عارفه اذا كان عندكم فى الدول العربيه ولالأ

    دى صورته




    كريمه الذبده

    مميزاتها تقدري تشكلى بيها اشكال كتيره وحلوه لتماسك قوامها

    المقادير

    2 كوب ذبده لينه ( فى حراره الغرفه )
    3 كوب سكر بودره
    فانيليا
    ربع كوب حليب
    نصف كوب حليب بودره (اختيارى )

    أو

    2 كوب ذبده
    3 كوب سكر بودره
    فانيليا
    ربع كوب كريمه الخفق


    الطريقه

    نخفق الذبده جيد جدا


    نضيف السكر(والحليب البودره اذا استخدمتيه ) ونخفه على سرعه منخفضه فى الأول وبعدين نزودها ونخفقها تانى كويس لغايه لونها ما يفتح

    وفى الأخر نضيف الحليب او الكريمه ونخفقهم حوالى 5 دقائق تانين
    وبكده تكون جاهزه للاستخدام


    ملحوظه

    لو عايزه الكريم شانيه متماسك يبقى الأفضل تستخدمى الكريمه البودره وقللى نسبه السائل يعنى لو كان الباكو محتاج على ما اذكر فنجان قهوه صغير ضيفى نصف بس او ثلاث ارباع يعنى لما توصلي للكثافه اللى انت عايزاها

    فكره أخرى

    أنا أحيانا بغلف الكيك بالكريم شانتيه وبعدين اعمل الوردات بكريمه الذبده لتماسكها

    طريقه أخرى لكريمه الذبده

    الطريقه انا بفضلها عن الآخرين

    المقادير

    1كوب ذبده لينه ( فى حراره الغرفه )
    كوب شحم نباتى
    2 كوب سكر بودره
    فانيليا
    ربع كوب حليب
    نصف كوب حليب بودره





    دى صوره غلاف الشحم النباتى





    الطريقه

    نخفق الذبده و الشحم النباتى جيد جدا








    نضيف السكروالحليب البودره والفانيليا ونخفه على سرعه منخفضه فى الأول وبعدين نزودها ونخفقها تانى كويس لغايه لونها ما يفتح








    وفى الأخر نضيف الحليب او الكريمه شويه شويه ونخفقهم حوالى 5 دقائق تانين
    وبكده تكون جاهزه للاستخدام





    ملحوظه لازم تسخدمى كريمه الذبد بعد عملها مباشره واذا اضطريتى ووضعتيها فى الثلاجه لابد من اخراجها بوقت كافى قبل العمل بها


    الألوان


    انا باستخدم ألوان الطعام السائله





    نضيف بضع نقاط





    نقلبها كويس





    وبالنسبه للون البنى انا بستخدم الكاكاو البودره واقلبها كويس





    ودى الألوان اللى انا عملتها






    يتبع

    رجاء عدم الرد


  4. #4
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية yamy
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,708
    معدل تقييم المستوى
    88
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك

    الاوسمة

    مرحله التزين

    تجيبي طبق مسطح للكيك ولو مش موجود عندك ممكن تجيبي اي كرتونه وقطعيها على شكل القالب اللى عندك وبعدين غطيها بورق الفويل وهاتي طبق تانى اقلبيه وحطى الكرتونه فوقه زى ما انت شايفه




    حطى شويه كريمه لتثبيت الكيك على الطبق





    حطي اول طبقه من الكيك وادهنيها بالعصير








    وبعدين الكريمه





    او الكريمه والكاسترد او المربى او اى شئ آخرحتحشى الكيكه بيه زي ما انت شايفه عشان الحشو ما تطلعش بره وتخرب شكل الكيك





    وبعدين كيك وهكذا لحد ما تخلص طبقات الكيك وبعدين حطى طبقه خفيفه من الكريمه علشان لو فى فتافيت صغيره تلصق فيها وسيبيها فى الثلاجه شويه













    خرجيها من الثلاجه وحطى الكريمه وسويها من فوق والجوانب بالسكين وكل شويه اغسلى السكين بماء ساخن وانتريها بس علشان تدي للكيك نعومه ولمعان











    وبكده الكيك تكون جاهزه لأى شكل تحبى تعمليه

    اطارات مختلفه لتزين الكيك

    فى ا لاول نجيب القمع الخاص بالتزين ونجهزها بالشكل ده








    وبعدين ممكن تعملى وردات صغيره وصفيهم بجوار بعض بأى جزء من الجزاء دى




    او نعمل شكل الصدف بنفس الأجزاء اللى فاتتبإنك تضغطى على الكيس جامد وبعدين تسحبيه بخفه وكررى الموضوع ده لغايه ما تخلصى كل الكيك









    يتبع

    رجاء عدم الرد

صفحة 1 من 36 123411 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. الشباصة العجيبة غيري لوك بدقايق المتوفر اشكال مختلفه والوان مختلفه
    بواسطة عطرة الحجاز في المنتدى السوق, ( متاجر متنوعه) ويمكنك تأجير ركن خاص بك
    مشاركات: 52
    آخر مشاركة: 25-02-2011, 08:44 PM
  2. مشاركات: 73
    آخر مشاركة: 21-11-2010, 11:00 PM
  3. بذل رقص خيال كلها دلع وشقاوه اشكال مختلفه والوان مختلفه
    بواسطة عطرة الحجاز في المنتدى السوق, ( متاجر متنوعه) ويمكنك تأجير ركن خاص بك
    مشاركات: 7
    آخر مشاركة: 24-01-2010, 02:48 AM
  4. أفكار خيالية لتزين الفصول
    بواسطة شهودي2008 في المنتدى مدرسة, تعليم
    مشاركات: 28
    آخر مشاركة: 08-12-2009, 10:51 PM
  5. مشاركات: 86
    آخر مشاركة: 07-06-2007, 02:29 AM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  
 


أقسام بيت حواء

هيا واشتركي معنا  في مجموعة بيت حواء النسائية

البريد الإلكتروني:
زيارة هذه المجموعة


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188