هلا اخواتى فى بيت حواء
كيف الحال ان شاء الله تكونوا كويسين
انا النهارده جبت لكم شويه معلومات انما اه
صدقنى هتفيد كل ست بيت
طبعا المعلومات دى جبتها شويه من الكتب اللى عندى
وشويه من معلومات من امى وجدتتى
بس انا مجربها كلها
واتمنى ان الموضوع تستفدوا منه
ودلوقتى ابدا
شطه خفيفه:-
لتخفيف من حده الفلفل اقطعى قرن الفلفل الى نصفين وانزعى البذور منها
عصير وفير:-
للحصول على كميه وفيره من الليمون او البرتقال دحرجى اليمون مع الضغط عليه بشده ليصبح لينا وكذلك مع البرتقال
كيك ناجح:-
للتاكد من صلاحيته البيكنج بودر ضعى قليل منه فى كوب به ماء ساخن فاذا حدث فقاعات هذا يدل على صلاحيته
ميكروويف نظيف:-
اضيفى ملعقه صغيره من البيكربونات الصودا الى كوب ماء وضعى هذا فى الميكروويف على عالى لمده 2دقائق ليتصاعد منه البخار المذيب للدهون ثم امسحى جوانب الميكروويف بفوطه
مكسرات هشه:-
لطحن المكسرات فى محضره الطعام حتى لاتكون لينه ودهينه اضيفى على المكسرات القليل من السكر او الدقيق فذلك يساعد على امتصاص الدهون وبقاء المكسرات هشه
سلطه جذابه:-
لعمل سلطه جذابه ولا ضافه لمسه جماليه للخيار استعملى اطراف الشوكه لعمل خطوط طوليه على الخيارقبل تقطعيه الى شرائح
اوراق نضره:-
للمحافظه على اوراق الخضراء نضره مثل البقدونس والريحان والنعناع ضعى السيقان فى كوب ماء وغلفى الاوراق بالنايلون او بفوطه رطبه وضعيه بالثلاجه ليبقى صالحا لعده ايام
نكهه حلوه:-
استعلمى الجزء الملون من الحمضيات لبرشها الجزء الابيض سيجعل الطعام مر
روائح مزعجه:-
لتنظيف الواح التقطيع من الروائح مثل البصل والثوم رشى فوكها قليل من بيكربونات الصودا ثم ادكيها بنصف ليمونه ثم اغسليها بالماء مباشره
شطه بدون شطه:-
ضعى القليل من الزيت على اصعابكك قبل فرم او تقطيع الفلفل الحار فذلك يحمى الجلد ويحفف احمراره والشعور بالحرق
واتمنى ان الموضوع تستفدوا منه وتعطنى ارائكم
وان شاء الله كل فتره هنزل معلومات تانى زى دى
مواقع النشر