</B></I>
الكشك أمممم روووعه
المقادير علي حسب الكميه اللي تحبيها و عدد الاسره
ارز مصري ( ربع كوب ) مغسول جيدا و مصفي
مرق دجاج او لحم ( كميه تكفي لتسوية الارز و يزيد قليلا بنص كوب تقريبا)
كوب حليب سائل بارد
2 ملعقة دقيق ( يمكن استبداله بالكشك اللبناني او الفلاحي اذا متوفر )
بصله متوسطه مقطعه صغير
معلقة سمن كبيره
ملح و فلفل اسود قليل
الطريقه
نضع الارز في المرق علي النار و يترك ليغلي ثم نهدئ النار و يغطي و يترك حتي ينضج الارز تماما
و نحمر البصل في السمن حتي تذبل و تصبح لونها بني فاتح
و نضع نصفها في المرق و نقلب و نترك الباقي لتزيين الاطباق بالنهايه
هنا نضج الارز
شوفي كمية المرق الباقيه اد ايه بعد النضج
نضع الملح و الفلفل الاسود
و نذوب الدقيق في الحليب البارد جيدااااااا
ثم نضعه علي الارز الناضج مع التقليب المستمر حتي يغلظ القوام
( اذا لقيتيه تقيل قوي زودي حليب سائل او مرق قليل لحد ما تحصلي علي الكثافه المطلوبه )
و يغرف في الاطباق و يزين بالبصل المحمر و يقدم دافئا
جداااااااا لذيييييذ
يقدم مع الخبز رااااائع و الدجاج المحمر أمممممممم
و بالهنا و العافيه
ملحوظه ( يمكن عمله بدون ارز بنفس الطريقه و الخطوات )
( يفضل المرق الدسم زي مرق البط و الديك الرومي او الدجاج الدسم افضل من مرق اللحم )
مواقع النشر