منتديات  بيت حواء - Powered by vBulletin


الرقاق باللحمه المفرومه بكل تفاصيله : : مشاركتي في مسابقة " طبق من بلادي "

احبائي واخواتي الكرام اعضاء منتدانا الكريم منتدي بيت حواء .....Z بشارك معاكوا النهارده بالرقاق المصري باللحمه المفرومه من الالف للياء بطريقة عمل الرقاق نفسه " وده الرقاق

  1. #1
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية om ahmed2010
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    4,440
    معدل تقييم المستوى
    22

    مميز الرقاق باللحمه المفرومه بكل تفاصيله : : مشاركتي في مسابقة " طبق من بلادي "

    الرقاق باللحمه المفرومه تفاصيله مشاركتي 311122_1274200072.pn


    احبائي واخواتي الكرام اعضاء منتدانا الكريم

    منتدي بيت حواء الرقاق باللحمه المفرومه تفاصيله مشاركتي 275_1194180668.gif

    بشارك معاكوا النهارده بالرقاق المصري باللحمه المفرومه من الالف للياء

    بطريقة عمل الرقاق نفسه " وده الرقاق الطري " .

    واليكم التفاصيـــــــــــل 000

    * نجهز العجين بتاع الرقاق وهو زي عجينة الفطير المشلتت " عباره عن : 2 2/1ك دقيق ( طحين ) + 3/4 ماء + رشة ملح .

    الرقاق باللحمه المفرومه تفاصيله مشاركتي 311122_1274977174.jp


    * نعجنهم كويس جدا حوالي 10 دقايق " لحد ما العجينه لونها يبيض " .
    الرقاق باللحمه المفرومه تفاصيله مشاركتي 311122_1274977419.gi


    الرقاق باللحمه المفرومه تفاصيله مشاركتي 311122_1274977343.jp

    * نقطعه ونعمله كور ونغطيه بفوطه ونحطه في مكان دافئ " المقدار ده عملي 7 رقاقات كبار " .

    الرقاق باللحمه المفرومه تفاصيله مشاركتي 311122_1274977455.jp


    * بعد نصف ساعه ندهن الرخامه زيت ونفرد العجينه عليها " رفيعه جدا " ومش مهم لو ما كانتش متساويه او اتخرمت منك " ما تقلقيش 00 هنعالجها " .

    الرقاق باللحمه المفرومه تفاصيله مشاركتي 311122_1274977554.jp


    * بعد ما نخلص الكميه نجيب صينيه ونقلبها علي ظهرها ونحطها علي النار ونحط كل رقاقه لوحدها ثواني لحد ما تتشمع بس " علشان ما تنشفش " .

    الرقاق باللحمه المفرومه تفاصيله مشاركتي 311122_1274977654.jp


    الرقاق باللحمه المفرومه تفاصيله مشاركتي 311122_1274977735.jp


    * وبعدين نساوي الاطراف علشان تبقي مدوره " انا قصيته بالمقص اسهل عملته مثلث وقصيت الاطراف اللي ما كانتش مظبوطه 00 بس ما ترميش اللي انتي قصتيه هنستخدمها " .

    الرقاق باللحمه المفرومه تفاصيله مشاركتي 311122_1274977773.jp


    * دلوقتي هنجهز اللحمه المفرومه المعصجه " عبارة عن : نحمر بصله كبيره ونحط عليها اللحمه المفرومه وعليها الملح والفلفل والبهارات وعليها شوية ماء صغيرين لحد ما تستوي " .


    الرقاق باللحمه المفرومه تفاصيله مشاركتي 311122_1274977951.jp


    * ونجيب شوية لبن ( حليب ) ومعاهم سمنه بلدي وكمان مكعب مرقه ونحطهم علي النار لحد ما يغلوا " علشان نسقي بيه الرقاق " .

    الرقاق باللحمه المفرومه تفاصيله مشاركتي 311122_1274978037.jp


    يتبـــــــع
    ارجو عدم الرد 000



    hgvrhr fhggpli hgltv,li f;g jthwdgi : : lahv;jd td lshfrm " 'fr lk fgh]d "


  2. #2
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية om ahmed2010
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    4,440
    معدل تقييم المستوى
    22
    * وبعدين نجهز الصينيه ندهنها سمن ونحط اول راقه .



    * ونحط شويه من السائل اللي عملناه " اللبن والسمن والمرقه " .



    * ونكمل 3 راقات كمان وبين كل راقه والتانيه نحط سائل وبعدين بعد الراقه الرابع نحط اللحمه المعصجه .



    * وبعدين الراقه اللي بعد اللحمه انا مش حطيت راقه كامله انا حطيت اللي قصيته من الرقاق " صدقيني مش هيبان كله هيلزق في بعضه بعد كده " .

    وكملي باقي الراقات التانيه لحد ما تخلصي كمية الرقاق اللي عندك وطبعا بين كل راقه سائل واخر راقه حطي كل مقدار السائل اللي متبقي .
    وبكده هيبقي عندك 8 راقات مش 7 " باضافة الرقاق المقطع في النصف " .



    * دخلي الصينيه الفرن لحد ما تتحمر من تحت وبعدين حطيها في الشوايه علشان الوش يتحمر .


    * وبعد ما يطلع من الفرن غطية شويه بصينيه تانيه علشان يفضل طري .




    * ويقدم بالف هنا وشفا 000





    * طبعا احنا عندنا في مصر دايما بنعمل الرقاق مع المحشي .



    شوفوا مع جوه شكله ازاي .



    اتفضلوا معانا 000





    الف هنا وشفا علي قلوبكم الحلوة
    ارجو ان تكون طريقتي عجبتكوا

    تقبلوا احترامي وتقديري
    اختكم // أم أحمــــــد

  3. #3
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية المحبة للجنة
    تاريخ التسجيل
    Apr 2007
    الدولة
    في مملكتي بين احبابي وذكرياتي
    المشاركات
    13,555
    معدل تقييم المستوى
    106

    الاوسمة

    ماااااااااااااااااااشاااء الله

    طبق رااااااائع الله يعطيك العافية

  4. #4
    إدارية ومراقبة عامة على أركان الطبخ الصورة الرمزية لؤلؤة2005
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    في بيت حواء
    المشاركات
    18,351
    معدل تقييم المستوى
    10

    الاوسمة

    ما شاء الله تبارك الله
    الاطباق لي لوحدي يا سعادتي
    ما شاء الله الطريقة واضحة تسلم ايديك الحلوة وربي يعطيك العافية
    موفقة ان شاء الله غاليتي

المواضيع المتشابهه

  1. صينية المكرونه باللحمه المفرومه{مكرونة الماما}
    بواسطة ملكه البيت في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 16
    آخر مشاركة: 23-10-2010, 11:04 PM
  2. صفائح باللحمه المفرومه....خطوات مصوره
    بواسطة ام دينا في المنتدى المعجنات والسندويشات
    مشاركات: 15
    آخر مشاركة: 28-04-2010, 10:49 PM
  3. جلاش باللحمه المفرومه ( طريقه تقديم مختلفه )
    بواسطة Shimaa Radwan في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 39
    آخر مشاركة: 18-04-2010, 02:38 PM
  4. صينيه الرقاااااااق باللحمه المفرومه ( للعيد)
    بواسطة نيسو100 في المنتدى المطبخ
    مشاركات: 11
    آخر مشاركة: 24-11-2009, 01:33 PM
  5. المسقعه باللحمه المفرومه والجبنه الرومي
    بواسطة maha said في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 30-07-2009, 01:36 AM

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

تسجيل الدخول