كنافة باشكال وطرق متنوعة
حواء
فيسبوك بيت حواء تويتر بيت حواء قوقل بلس بيت حواء يوتيوب بيت حواء انستقرام بيت حواء PIN:75cf5e85


بحث في مواقع بيت حواء
شبكة بيت حواء   |   مطبخ حواء   |   مكتبة حواء   |   جمال حواء   |   الطب النبوي   |   بيتك   |   ألبوم الصور   |   الفتاوى الجامعة

المنتديات مركز التحميل مشاركات اليوم المشاركات الجديدة أعلن معنا البحث التسجيل

خياطة طقم كامل للمطبخ  نتيجة مسابقة رمضان الكبرى مجدرة الارز(مسابقة رمضان الكبرى) الحمام المغربي للحوامل من تجربتي
جديد مواضيع القسم

كنافة باشكال وطرق متنوعة

انا اليوم حضرت لكم طرق متنوعه لعمل الكنافه بعضها شوفته فى المنتدى و منتديات ومواقع اخرى والبعض الاخر من ابتكارى واتمنى انها تعجبكم وتجربوها بسم الله نبدأ

صفحة 1 من 34 123411 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 135
Like Tree10Likes

الموضوع: كنافة باشكال وطرق متنوعة


  1. #1
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية yamy
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,708
    معدل تقييم المستوى
    88
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك

    الاوسمة

    مميز كنافة باشكال وطرق متنوعة

    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1274620367.gi

    انا اليوم حضرت لكم طرق متنوعه لعمل الكنافه
    بعضها شوفته فى المنتدى و منتديات ومواقع اخرى والبعض الاخر من ابتكارى
    واتمنى انها تعجبكم وتجربوها

    بسم الله نبدأ



    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280022743.gi



    اول شئ مقادير الشربات او القطر

    2 كوب سكر
    1 كوب ماء
    فانيليا او اى منكهات تفضليها
    عصي ليمونه صغيره
    نضع السكروالماء على النار ونقلبهم لغايه مايغلى وبعدين نضيف الفانيليا وعصير اليمون ونسيبهم على النار حوالى 5 دقائق وبعدين نسيبه يبرد تماما



    اولا كنافه عش البلبل على طريقتى

    طبعا اول شئ نجيب الكنافه وقطعها قطع صغيره ونضيف عليها الذبده السايحه


    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280023235.jp



    نضعها فى قوالب الكب كيك من غير مانضغط عليها ونحاول نعمل لها جوانب بسيطه


    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280023350.jp


    نضع الفستق صحيح كأنه بيض


    وممكن ندخلها الفرن من غير الفستق عشان تأخذ شكل الطبق

    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280023484.jp


    نضعها فى فرن متوسط الحراره او اقل قليلا لغايه ما تتحمر الكنافه

    نخرجها من الفرن ونسقيها فورا الشربات او القطر البارد


    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280024132.jp

    ودى انا كنت حطيت لوز بدل الفستق


    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280024180.jp



    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280024268.jp



    واللى عملناها شكل الطبق حطينا فيها قشطه وزيناها بالفستق المجروش وممكن نعملها مينى تارت ونضع فيها كسترد ونزينها بالفواكهه

    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280024604.jp



    مينى كنافه 1

    نضع الكنافه المخلوطه بالذبده السايحه فى قوالب الكب كيك
    و نضغط جيدا بكوب


    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280025178.jp

    ممكن نسيبها كده ندخلها الفرن

    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280025298.jp

    وممكن نضع مكسرات او قشطه ونضع طبقه اخرى من الكنافه ونضغط مره اخرى


    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280025478.jp


    نضعها فى فرن متوسط الحراره او اقل قليلا لغايه ما تتحمر الكنافه
    نخرجها من الفرن ونسقيها فورا الشربات او القطر البارد



    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280025602.jp


    نطلعها ونقلبها ونزينها بالفستق المجروش



    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280025731.jp



    كنافة باشكال وطرق متنوعة 338015_1280025798.jp




    يتبع رجاء عدم الرد


    اذا اعجبك الموضوع و اردت نشره في المنتديات الاخرى فاستخدمي هذا الرابط:
    كنافة باشكال وطرق متنوعة
    http://forum.hawahome.com/t312290.html




  2. #2
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية yamy
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,708
    معدل تقييم المستوى
    88
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك

    الاوسمة

    مينى كنافه 2

    نحضر مينى الكنافه الساده اللى عملناه من قبل نضع أيس كريم

    ملحوظه الافضل اننا نسقيها بقليل جدا من الشربات او القطر




    وطبقه أخره ونزينها بقطعه شيكولاته




    ودى بالقشطه






    ودى بالكاسترد






    وممكن نعملها بالكريمه ونزينها بالكريمه وقطعه فاكهه




    تورته الكنافه

    نضع طبقه رقيقه من الكنافه المخلوطه بالذبده السايحه فى صنيه
    نضعها فى فرن متوسط الحراره او اقل قليلا لغايه ما تتحمر الكنافه
    نخرجها من الفرن ونسقيها فورا بالشربات او القطر البارد



    نفتتها بيدنا لما تبرد وممكن نضيف مكسرات حسب الرغبه






    نجيب قالب ونضع فيه ورق بلاستيك ونضع جزء من الكنافه





    ثم قشطه



    او كريمه



    ثم طبقه اخرى ونغطيها ونضعها فى الثلاجه بضع ساعات



    ثم نخرجها من الثلاجه ونزينها
















    يتبع رجاء عدم الرد
    ام الــحــســـام and حور(mist) معجبتان بهذا.


  3. #3
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية yamy
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,708
    معدل تقييم المستوى
    88
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك

    الاوسمة

    تارت الكنافه


    نضع طبقه الكنافه المخلوطه بالذبده السايحه فى صنيه مع عمل الجوانب عاليه شويه مع الضغط الجيد
    ندخلها الفرن كما هى ونتركها لتتحمر
    وبعدين نخرجها من الفرن ونسقيها فورا بقليل من الشربات او القطر البارد ونصب فوفها طبقه من الكاسترد



    تترك لتبرد وتزين بالفواكه










    فطيره التفاح بالكنافه

    نضع طبقه الكنافه المخلوطه بالذبده السايحه فى صنيه مع عمل الجوانب عاليه شويه مع الضغط الجيد
    نقطع التفاح مكعبات صغيره ونخلطه بقليل من القرفه والسكر ونضعهم فوق الكنافه



    نعمل خطوط طوليه وعرضيه للتزين



    نضعها فى فرن متوسط الحراره او اقل قليلا لغايه ما تتحمر الكنافه
    نخرجها من الفرن ونسقيها فورا بقليل من الشربات او القطر البارد





    ملحوظه

    النوعين الماضيين يفضل اكلهم فى نفس اليوم




    كنافه سريعه

    نجيب طاسه تيفال ونضع فيها طبقه رقيقه من الكنافه المخلوطه بالذبده السايحه ونضغط جيدا
    نضع مكسرات مشكله



    طبقه اخرى من الكنافه ونضغط جيدا ثم نضعها على البوتاجاز



    على نارمتوسطه لغايه ما تشعرى انها احمرت من تحت نقلبه فى طبق ونرجعها مره اخرى للطاسه بحزر



    الى ان تتحمر من الجهه الأخرى ثم نسقيها بالشربات ونقلبها فى طبق التقديم









    كنافه الفناجين

    نجيب فنجان القهوه ونضع فيه ورق بلاستيك ونضع طبقه من الكنافه المخلوطه بالذبده السايحه ونضغط جيدا ثم مكسرات



    ثم طبقه اخرى ونضغط جيدا



    نقلبها فى صنيه



    نضعها فى فرن متوسط الحراره او اقل قليلا لغايه ما تتحمر الكنافه
    نخرجها من الفرن ونسقيها فورا بقليل من الشربات او القطر البارد وتقدم










    يتبع رجاء عدم الرد
    ام الــحــســـام and حور(mist) معجبتان بهذا.


  4. #4
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية yamy
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,708
    معدل تقييم المستوى
    88
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك

    الاوسمة

    تشيز كيك الكنافه


    نضع طبقه من الكنافه المخلوطه بالذبده السايحه فى صنيه التشيز كيك
    و نضعها فى فرن متوسط الحراره او اقل قليلا لغايه ما تتحمر الكنافه
    نخرجها من الفرن ونسقيها فورا بقليل من الشربات او القطر البارد




    نخلط فى الخلاط علبه جبنه فلادلفيا ( بحراره الغرفه ) مع نصف كوب سكر بودره وملعقتين قشطه وفانيليا ونصب الخليط على الكنافه
    نضعها فى الثلاجه ساعه او اثنين
    الطبقه الثالثه اما صوص الكراميل او جيلى او اى شئ تفضليه
    انا كان عندى صوص فراوله جاهز ضيفته عليه ونضعه فى الثلاجه مره أخرى ثم يقدم بارد










    الكنافه النابلسيه

    نخلط مع الكنافه ذبده سايحه وقليل من لون الكنافه



    نضع طبقه فى القالب مع الضغط



    ثم خليط الجبن كانت قالت لى عليه صديقه فلسطينيه جزاها الله خير
    والخليط عباره عن قشطه مع جبن ريكوتا وقليل من جبن الموزاريلا المبشور



    طبقه اخرى رقيقه جدا من الكنافه



    نضعها فى فرن متوسط الحراره او اقل قليلا
    نخرجها من الفرن ونسقيها فورا بقليل من الشربات او القطر
    البارد




    نقلبها ونزينها بالفستق المجروش










    وتقدم ساخنه

    كنافه بالقشطه

    نفس طريقه الكنافه النابلسيه لكن من غير لون ونضع الحشو قشطه فقط



    وطريقه عمل القشطه

    2كوب حليب مع كوب واحد كريمه الخفق مع 3 ملاعق كبيره نشا و3 ملاعق كبيره دقيق وسكر حسب الرغبه نخلط جميع المقادير ويقلب الخليط على نار متوسطه الى ان ينضج ويتماسك الخليط

    الحمد لله خلصت ويارب تكون افكارى عجبتكم وتجربوها


    ولا تنسونى بصالح دعائكم بصلاح احوالى

    مع حبى واحترامى للجميع

صفحة 1 من 34 123411 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 16-01-2011, 02:58 AM
  2. كنافة كذابة أحلى من كنافة محلات الحلويات بالصور
    بواسطة شمس الحقيقة في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 140
    آخر مشاركة: 20-10-2010, 11:20 PM
  3. كنافة بالموز
    بواسطة m_mm966 في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 25-03-2008, 02:41 PM
  4. كنافة مبتكرة !!!
    بواسطة سحابة طيف في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 15
    آخر مشاركة: 14-06-2006, 01:33 PM
  5. كنافة بالحلبة ..
    بواسطة نسمات1425 في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 18-04-2005, 10:34 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  
 




1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168