هلا وغلا ببنات حواء الغاليات
اليوم جيبالكم اطباق جديده من مطبخى لعيون بنات حواء
نبداء بسم الله
الطبق الاول
صدور الدجاج المشويه بصلصه الزعفران
المقادير مع الطريقه
صحن صدور دجاج بقطع كل صدر شريحتين بالطول لكى يكون رقيق مو رقيقه جدا بس شوى
تتبل صدور الدجاج
التتبيله عباره عن
1 ملعقه صغيره من كل من ملح وفلفل اسود وكمون وكسبره جافه
وبابريكا وزعتر جاف وزنجبيل مطحون
3 ملعقه كبيره زيت وعصير 2 ليمونه
1 ملعقه كبيره شبت مفروم ناعم
وتترك على الاقل ساعتين فى التتبيله
يوضع الدجاج على الشوايه لو ما عندك شوايه بالكهرباء ممكن فى الفرن ويقلب باستمرار حتى لا يجف
اثناء شوى الدجاج نقطع بطاطس وتوضع فى ماء للسلق حتى تنضج ويجف مائها
نضع عليها ملعقه كبيره زبده وملح وفلفل ابيض وتهرس
نقطع خضار المتوفر عندك او حسب الرغبه
بطاطس - جزر - كوسه - فاصوليا
يوضع فى مصفى وتوضع المصفى فى قدر به ماء قليل ويغطى ويطهى على البخار
لتحضير صلصه الزعفران
يشوح بصله صغيره مفرومه فى 2 ملعقه كبيره زبده
ثم نضع 1 كوب كريمه وملعقه صغيره خردل وربع ملعقه صغيره معجون طماطم
وربع ملعقه صغيره زعفران وقليل من الملح
وتترك على نار هاديه حتى تغلى وتتقل
يتبع
مواقع النشر