بسم الله الرحمن الرحيم
والصلاة والسلام علي خاتم الانبياء المرسلين
كيفكم اخواتي وحبيباتي
وحشتوني كتيييييييير جدا
اتمني ما تكونوا نسيتوني لانكم كنتوا دايما ببالي
وما شغلني عنكم غير ظروف قويه جدا
والحمد لله رجعتلكم علي خير وكنت دايما متبعاكوا
ومتابعه النشاطات الجميله والمنافسات الرائعه
وجدا معجبه بيها ودعواتي لكل القائمين عليها
والمشتركين فيها وبمناسبة الاسبوع الاقتصادي عندي ليكم اكله مشهيه جدا
ومش واخده حقها جانب الكشري المصري وهي اسمها
كشري اصفر او رز بعدس
واحلي ما فيها انها تتاكل مع شوية سلطه
فقط او اي من الاشياء المقدمه معاه علي حدا
المقادير
رز مصري / عدس برتقالي
بطاطس مسلوقه / فلفل رومي مقلي/ بيض مسلوق/ باذنجان مخلل
كل هذه الاشياء اختياريه اذا توفرت
لكل كوب رز ربع كوب عدس والمقدار حسب عدد الاسره
ويطبخ بطريقتك المعتاده
انا بسحن قليل من الزبد والزيت واقلب معاه الخليط قليلا ثم اضع كوب ونصف لكل كوب من الخليط دون نقع واذا منقوع نشيل ربع كوب ماءونضيف الملح وقليل كمون وماجي (اختياري)
تسلق البطاطس وتقطع ارباع او دوائر سميكه وتقلي ويرش عليها بعد القلي ملح وكمون
يقلي الفلفل سليم المقطع شرائح سميكه ويرش باملح او باتوم والخل
يسلق الباذنجان ويقلي ويحدق بالتوم والخل والكزبره الخضرا والفلفل الحار لم اصور هذه الخطوه يسلق البيض ويحمر بالزبده او الزيت
طماطم محشيه بنفس خلطة البادنجان او سلطه خضراء
وعموما ياحلوات الاكله دي عاوزه التحابيش يعني فننوا
وزي ماقلتلكو حبيباتي ممكن الاستغناء عن اي مكون
او كل المكونات والاكتفاء بالكشري مع اي منها او شوية ليمون معصفر
او صلصة بالخل والتوم مثل بتاع الكشري المصري وممكن بصل مقلي بيمشي الحال وبيكون احلي اكل
وبالهنا والعافيه علي قلوبكم طبتم وطابت ايامكم واكلاتكم
ولا تنسوني بدعواتكم الصالحه
مواقع النشر