بسم الله الرحمن الرحيم
صباح مساء الخيرات على احلى حوائيات
ايه رأيكو بالطبق ده
كان عندي رز فائض وسمك فليه
عملت ايييييييه
جبت معاه جمبري
اولا شوحت ثوم ثم الجمبري ثم الفلفل والطماطم المقطعه صغير جدا ثم السمك اخر حاجه لانه ناضج خليت الطماطم دبلت ونزلت السائل وتبلت بالملح والكمون والفلفل
ورفعته من النار لازم يكون فيه صوص كتير ماينشف
نصفي الخليط ونقلب الرز مع الصوص وهو ع النار لين مايسخن الرز بس ماينشف مره يوضع نصف خليط الجمبري في قاع قالب ثم نصف مقدار الرز ثم باقي الخليط ثم الرز ويقلب بصنية التقديم
اترككم مع الصور هي شارحه نفسها
قدمته مره اخرى مع زيادة البسله الخضراء وكان لذيذ جدا وحل انه يكون حار اذا مافي صغار
وقدمت معاه بطاطس مكعبات متبله ب ملح وكمون بابريكا روز ماري رشيت عليها زيت زيتون قلبتها وفردتها بصنيه وشويتها بالفرن
وكانت رووووعه وبتعجب الصغار والكبار وصحيه اكتر من المقليه
صنية الجمبري بالفرن
يغسل الجمبري جيدا نجهز شرائح بصل وثوم وطماطم يتبل بالملح والكمون والهيل بسيط قرن فلفل حار يقلب مع الجمبري ويفرد بصنيه ويعصر عليه ليمون كتير يغطى ويدخل بفرن حار نصف ساعه او حيب حجم الجمبري ولكن اقصاها نصف ساعه حلو انه يكون متماسك
بعد خروجه من الفرن يرش بكزبره خضراء بحب اقدمه مع رز ابيض الجمبري بينزل صوص حار وجنااااان طعمه رائع مع الرز
بالهنا والعافيه على قلوبكم
ياتري الاطباق دي من نصيب مين بالعافيه عليها
لا تنسوني من صالح دعائكم
طبتم وطابت ايامكم واكلاتكم
مواقع النشر