3 طرق لعمل الكيكة الاسفنجية sponge cake
حواء
فيسبوك بيت حواء تويتر بيت حواء قوقل بلس بيت حواء يوتيوب بيت حواء انستقرام بيت حواء PIN:75cf5e85
BBM:75cf5e85


بحث في مواقع بيت حواء
شبكة بيت حواء   |   مطبخ حواء   |   مكتبة حواء   |   جمال حواء   |   الطب النبوي   |   بيتك   |   ألبوم الصور   |   الفتاوى الجامعة


مطبخ حواء نتيجة مسابقة ربيع المطبخ 1435....تهانينا
المنتديات مركز التحميل مشاركات اليوم المشاركات الجديدة أعلن معنا البحث التسجيل

سلسلة الرعب والتشويق دورة تصمــيم ثيمــات الـحفلات نتائج الشهر الثالث كاملة من مسابقة البحث والتصحيح دورة إحتراف الفيس بوك مسابقة (القلم المبدع للشعر والخواطر) جوائز قيمة بانتظاركم التسجيل في دورة برنامج PhotoScape
جديد مواضيع القسم
صفحة 1 من 5 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 9 من 44

  1. #1
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    7,156
    معدل تقييم المستوى
    41
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك

    3 طرق لعمل الكيكة الاسفنجية sponge cake




    بسم الله الرحمن الرحيم
    اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه أجمعين
    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    اقدم لكم فى هذا الموضوع خلاصة تجاربى مع الكيك الاسفنجى وكلها ناجحة والحمد لله وكل اخت تختار الانسب لها
    الطريقة الاولى:
    وهى الطريقة الكلاسيكية
    المقادير:
    10 بيضات
    2.5 كاس طحين ( دقيق)
    1 ملعقة صغيرة فانيليا
    2 كاس سكر بودرة
    1 ملعقة صغيرة ممسوحة بيكنج بودر ( يمكن الاستغناء عنه)
    الطريقة:
    ** تبطن صينية 28 سم بورق الزبد






    ** يسخن الفرن 180 م
    ** يضرب البيض بشدة بالمضرب الكهربى على اعلى سرعة ربع ساعة






    ** يضاف السكر مع استمرار الخفق وعدم التوقف حتى تتكون علامة الشريط (عند رفع المضرب لاعلى وترك الخليط يسقط منه على السطح تظهر علامة على سطح الخليط تختفى بعد ثوانى ومعناها وصول الخليط للسمك المطلوب)






    ** يضاف الطحين والبيكنج بودر المنخول تدريجيا مع التقليب بملعقة خشب او بلاستيك على شكل رقم 8 بالانجليزى وبخفة شديدة حتى لا يخرج الهواء






    ** يصب فى الصينية المدهونة وتخبط الصينية على الرخام خبطتين




    ** توضع فى الرف الاوسط بالفرن ولا يفتح عليها قبل 30 دقيقة
    ** يختبر النضج بالتربيت على منتصف الكيكة بخفة فاذا كان صوت اجوف كالطبل تكون استوت




    ** تترك فى الفرن بعد اطفاؤه 15 دقيقة ثم تقلب على رف سلك وتترك لتبرد تماما (يفضل لليوم التالى) ثم تقطع وتزين
    ** اذا احمر سطح الكيكة قبل تمام النضج يغطى الوجه بورق ابيض مدهون سمن (الوجه المدهون لاعلى غير ملاصق لوجه الكيكة)
    ** لعمل تورتة شيكولاتة يضاف 2 ملعقة كبيرة كاكاو خام للدقيق وينقص 2 ملعقة كبيرة دقيق من المقدار

    اذا اعجبك الموضوع و اردت نشره في المنتديات الاخرى فاستخدمي هذا الرابط:
    3 طرق لعمل الكيكة الاسفنجية sponge cake
    http://forum.hawahome.com/t358960.html





    إذا وجدتي إعلانا مخالفا فضلا اضغطي هنا


  2. #2
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    7,156
    معدل تقييم المستوى
    41
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك




    الطريقة الثانية:
    العلب الجاهزة وافضل ماركة عن تجربة عندنا فى مصر الطحان
    المقادير:
    علبة تورتة الطحان بيضاء او شيكولاتة




    6 بيضات




    0.5 كاس ماء عادى
    الطريقة:
    ** تبطن صينية 26 سم بورق الزبد ( لاحظوا المقاس )




    ** تخلط المقادير كلها وتخفق بالمضرب الكهربى ثلث ساعة








    ** تصب فى الصينية وتخبز فى فرن 180 م مسخن قبلها ب 10 دقائق حتى تنضج وتترك لتبرد تماما ثم تزين






    الطريقة الثالثة:
    دقيق التورتات او الاسبونش او الاسبونج من عند محلات بيع مستلزمات الحلويات وفيه منه ابيض او شيكولاتة برضه
    وده اكتر واحد عجبتنى نتيجته واعتمدته عندى
    المقادير:
    0.5 كيلو دقيق تورتات او اسبونش
    6 بيضات
    0.5 كاس ماء عادى
    الطريقة:
    ** تبطن صينية 28 سم بورق الزبد




    ** يخفق الكل 20-30 دقيقة بالمضرب الكهربى
    ** يصب فى الصينية ويخبز فى فرن 180 م مسخن قبلها ب 10 دقائق حتى ينضج وتترك لتبرد تمام ثم تزين



    ودى شيكولاتة معلش حاولوا تدققوا فى الصور هتشوفوها عالية ازاى وتجاهلوا الاشكال العجيبة اللى ورا التورتة هههههههههه













    على فكرة هنا انا قسمت الكيكة 3 طبقات واخدت طبقة عملت بها الموكا موس كيك يعنى اللى قدامكم فى الصور طبقتين بس ومع ذلك شوفوا عالية ازاى ولو استخدمت الطبقة التالتة كانت هتكون اعلى بكتيييييييييييييييييييييير








  3. #3
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    7,156
    معدل تقييم المستوى
    41
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك




    التزيين:
    كريم شانتى + قليل من النشا + ماء مثلج
    كريمة خفق + سكر بودرة
    شوكولاتة خام تذاب مع قليل من الزبد والكريمة او القشطة او الحليب
    صوص شيكولاتة (كاكاو خام+زيت او زبد+حليب+سكر بودرة+قليل من القشطة)
    شيكولاتة فارماسيل الوان
    مكسرات مجروشة
    فواكه كومبوت (اناناس-خوخ) او فواكه مسكرة(كريز)
    ** كل واحدة ومهاراتها فى التزيين انا باحب البساطة الشديدة جدا لانى ماليش خلق بصراحة هههههههههه
    ** وطبعا كلنا عارفين التكات:
    *الحاجة كلها خارج الثلاجة بساعة على الاقل
    *الكيكة ماتتعرضش لتيار هواء (نقفل الشبابيك)
    *مانفتحش الفرن قبل نص ساعة
    *نسقى طبقات الكيك بشراب سكرى
    *افضل طريقة لتقسيم الكيك عمل حز داير مايدور بالسكين وادخال خيط فيه حول الكيكة ومسكه خلف خلاف وشده هيقسمها متساوية جدا
    *لا تلتزمى بكمية الماء على اظرف الكريم شانتى هيبقى صايص
    كل ظرفين باضيف لهم كمية الماء المحددة لظرف واحد خللى بالك
    ودى بعض اشكال تورتاتى البسيطة جدا


















    وبالهنا والشفااااااااااااااااااااااا



  4. #4


  5. #5
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية ام يوسف 74
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    هناااااااااااك
    المشاركات
    12,379
    معدل تقييم المستوى
    57
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك




    ماشاء الله تبارك الله
    في قمه الرووووووووووووعه
    تسلم الايادي حبيبتي
    كل طريقه احلي من الثانيه
    يعطيكي العافيه يارب
    ياريت تشوفي الرابط حبيبتي لشروط التميز
    في انتظار جديدك بكل شوق

    حمس نقاط طريقك الي التميز(تم تعديل الشروط )

    "وبشر الصابرين الذين اذا اصابتهم مصيبة
    قالوا انا لله وانا اليه راجعون "
    اللهم اكتبني من الصابرين واجعلني راضية
    بقضائك ووثبتني علي الرضاء كل الرضاء
    بما اصابني واحسن خاتمتي يا ارحم الراحمين
    "لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين"


  6. #6


  7. #7


  8. #8
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    7,156
    معدل تقييم المستوى
    41
    مواضيعي
    مشاركاتي
    أضيفيني إلى صديقاتك




    ماشاء الله تبارك الله
    في قمه الرووووووووووووعه
    تسلم الايادي حبيبتي
    كل طريقه احلي من الثانيه
    يعطيكي العافيه يارب
    ياريت تشوفي الرابط حبيبتي لشروط التميز
    في انتظار جديدك بكل شوق

    حمس نقاط طريقك الي التميز
    الله يعافيكى ويسلمك حبيبتى ام يوسف
    مشكورة على الرد حبيبة قلبى
    والله انا باحاول اتعلم موضوع وضع الشعار والرفع من المنتدى
    ربى ييسر



  9. #9

صفحة 1 من 5 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. طريقة عمل الكيكة الاسفنجية
    بواسطة بنوتة بس شقية في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 16-09-2010, 04:05 PM
  2. الكيكة الاسفنجية على طريقة الشيفة
    بواسطة @N@ في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 12
    آخر مشاركة: 24-09-2008, 10:55 PM
  3. الكيكة الاسفنجية الحارة
    بواسطة دلوعة ورفلة في المنتدى المقبلات والمشروبات
    مشاركات: 5
    آخر مشاركة: 25-08-2008, 08:11 PM
  4. الكيكة الاسفنجية
    بواسطة وردة الفله في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 09-10-2007, 12:23 AM
  5. &&وصفة الكيكة الاسفنجية الاصلية&&
    بواسطة "الريانيه" في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 28-03-2007, 01:42 PM

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  
 


إذا وجدتي إعلانا مخالفا فضلا اضغطي هنا
أقسام بيت حواء

هيا واشتركي معنا  في مجموعة بيت حواء النسائية

البريد الإلكتروني:
زيارة هذه المجموعة

نسخة الجوال

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168