بسم الله الرحمن الرحيم
كيف حالكم يااحلى حوائيات
اليوم معايا نوعين شوربه اتمنى انهم يعجبوكوا
الاولى شوربة فواكه البحر
تقدم بالمطاعم وبتكون روعه بس كمان غاليه جدا
جربوها في البيت وبتكون احلى ومن صنع اديكي اطعم اطعم وبتاكلوا وتشبعوا مش شغل مطاعم شويه صغيرين
واعذروني انه مافي خطوات لانها كانت على تليفون تاني وضاعت للاسف
بس بوعدكوا لما الاقيها او اعملها مره تانيه هنزل الخطوات
المقادير
١/٢ كيلو جمبري / ١/٢ ك سمك فيليه / ٥ حبات كابوريا صغيره / ١/٢ ك بقلاويز / ١/٢ ك حبار / بصله صغيره / ٢ فص توم / حبات مستكه / ٢ م ك دقيق / ٢ كوب حليب / ١/٢ كوب كريمه لباني (ان امكن) ملح / فلفل ابيض /رشة جوز الطيب
الطريقه
نغسل المكونات جيدا ونقطع السمك والحبار مكعبات ونفصل غطاء الكابوريا ونقسمها اتنين
تسيح المستكه بقليل من الزبد نضع البصله سليمه مع التوم ونشوح فليلا دون تغيير اللون نضع الكابوريا ونشوح ثم البقلاويز ونسلقهم بقليل من الماء ربع ساعه
نعمل نفس الطريقه مع الجمبري والحبار والسمك في قدر آخر ونضيف قليل جدا من الماء ونتركهم ٥ دقائق فقط يغلو ثم نرفع الكابوريا والبقلاويز ونتركهم ونصفي الشوربه ونتركها
نأخذ الدقيق ونشوحه بقليل من الزبده ونضيف الحليب ونغلي وشوربة الاسماك المصفاه نضيف رشة جوزة الطيب نغلي غلوه ثم نضيف الاسماك تغلي غلوه وقوامها بيكون اتقل من السائل قليلا ونضيف الكريمه غلوه فقط ونرفعها من النار نظبت الملح والفلفل ونغرفها ونضيف الليمون وتجمل بالكزبره الخضراء وبالعافيه على قلوبكم
شوربة لسان العصفور
كوب لسان العصفور يحمر قليلا ب م ك زبده
يضاف ٦ ك شوربه ونتركهم يغلو حتي تنضج الحبات
وتترك لتبرد قليلا حتى تنتفخ حباتها وتطرى بتكون احلى نضع الملح والفلفل وعصرة ليمون
وتقدم بالعافيه
طبتم وطابت ايامكم واكلاتكم
لا تنسوني من صالح دعائكم
مواقع النشر