عزومتى لحبيباتى لؤلؤة وخوخة والمؤمنة ( مشاركتى الاولى فى المنيو المميز )
صفحة 1 من 10 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 37

الموضوع: عزومتى لحبيباتى لؤلؤة وخوخة والمؤمنة ( مشاركتى الاولى فى المنيو المميز )

  1. #1
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    98

    منيو مميز عزومتى لحبيباتى لؤلؤة وخوخة والمؤمنة ( مشاركتى الاولى فى المنيو المميز )



    [ALIGN=CENTER][TABLETEXT="width:80%;background-image:url('http://forum.hawahome.com/nupload/338015_1325723844.gif');"][CELL="filter:;"][ALIGN=center]

    طبعا العزومة دى فى الاحلام ههههههههههه

    لاقيت كل واحدة عازمة التانية وانا لوحدى مش عارفة اعزم حد

    قلت انام شوية واحلم انهم جاءوا لزيارتى

    ربنا ما يحرمنى منهم ابدا

    ويبارك فيهم وفى اولادهم

    يلا بينا نحلم

    قصدى يلا بينا على السفرة




    عصير ليمون بالحليب المكثف المحلى








    المقادير والطريقة

    ليمونتين

    نصف كوب سكر

    ثلاث ملاعق كبيرة حليب مكثف محلى

    3 اكواب ماء

    ثلج ( حسب الرغبة )

    الطريقة

    يقشر الليمون ويقطع وخلط فى الخلاط مع باقى المقادير


    ويقدم بالف هنا وشفا

    سلطة البقوليات









    الطريقة على هذا الرابط

    http://forum.hawahome.com/t321117.html


    شوربة خلطة المحشى بالكريمة ( من اختراعى )








    المقادير والطريقة

    خلطة المحشى المتبقية من عمل المحشى

    ولو عندك قلب الكوسه كمان هيعطيها طعم راااائع

    ضعف الكمية ماء

    مكعب مرقة دجاج

    نصف كوب كريمة طهى

    نغلى الماء مع مرقة الدجاج

    ثم نضيف خلطة المحشى ( بحيث يغمر الماء خلطة المحشى )

    ونتركه لينضج تماما

    ثم نخلط الشوربة فى الخلاط

    ثم نعيدها مرة اخرى الى النار ونضيف الكريمة

    واول ما تغلى الشوربة نشيلها من على النار


    وتقدم بالف هنا وشفا


    صنية الرقاق الطرى باللحمة المفرومة








    الطريقة على هذا الرابط

    http://forum.hawahome.com/t332763.html


    كفتة بانيه





    نصف كيلو لحم مفروم معصج

    3 حبات بطاطس مسلوقة ثلاث ارباع سلق ومبشورة

    ربطة بقدونس مفرى

    ملح وفلفل وبهارات

    بيض وبقسماط وزيت للقى

    نخلط اللحم مع البطاطس والبقدونس

    والملح والفلفل والبهارات جيدا

    نشكلها على شكل اصابع او اقراص كما تحبين

    نضعها فى البيض المروب والمبهر ثم البقسماط

    ويقلى فى زيت غزير


    وبالف هنا وشفا

    محشى فلفل وباذنجان








    المقادير

    3 كوب ارز
    6 بصلات وسط
    ملعقة صغيرة ثوم مفرى
    ملح وفلفل
    مكعب ماجى
    ملعقة صغيرة من الكمون والكزبرة المطحونة
    3 ملعقة كبيرة صلصة مع كوب ماء
    2 ربطة كزبرة خضراء
    ربطة بقدونس
    ربطة صغيرة شبت او نصف ربطة كبيرة
    فلفل وباذنجان طويل للحشو

    الطريقة

    نحمر البصل فى قليل من الزيت

    ثم نضيف الثوم والبهارات ومكعب مرقة الدجاج ونقلب لبضع دقائق

    ثم نضيف الصلصة والماء ونقلب ونترك الخليط ليتسبك على نار هادية
    حوالى 5 او 10 دقائق

    ثم نضيف الارز ونقلب الى ان يجف الماء تماما ثم نتركه ليبرد

    نقطع الكزبرة الخضراء والشبت صغيرا ونضيفه للارز


    ثم نحشى الباذنجان والفلفل ونترك ربعه فارغ تقريبا ونضعه فى صينية فرن
    نغلى حوالى لتر من الشوربة او الماء المضاف اليه مكعب مرقة دجاج
    ثم نضع الشوربة على الفلفل والباذنجان الى ان تغطى نصفه تقريبا

    ثم نغطيه بالقصدير جيدا وندخله فرن حار جدا الى ان يغلى
    ثم نخفض النار الى الى متوسطة فى الرف الاوسط ونتركه ساعة تقريبا ينضج
    وعند تمام النضج نشيل القصدير وندهن وجهه بقليل من الزيت او الزبدة

    ونضعه تحت الشواية ليتحمر قليلا

    ويقدم بالهنا والشفا

    يتبع

    [/ALIGN]
    [/CELL][/TABLETEXT][/ALIGN]

  2. #2
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    98
    [ALIGN=CENTER][TABLETEXT="width:80%;background-image:url('http://forum.hawahome.com/nupload/338015_1325723844.gif');"][CELL="filter:;"][ALIGN=center]ممبار على الطريقة المصرية







    المقادير والطريقة

    مقدار من امعاء البقر النظيفة والمغسولة جيدا

    مقدار من خلطة المحشى السابقة

    نقطع الممبار حسب الحم اللى تحبيه

    نحشى الممبار بخلطة المحشى بواسطة القمع

    ونترك قليل من الفراغ من الطرفين

    ملحوظة ( عشان ما يفرقعش فى السلق ممكن نعمل بعض الثقوب بخلة خشب )

    نسلقه فى ماء مغلى به حبهان وورق لورا الى ان ينضج

    ثم ينشل من ماء السلق ويحمر فى قليل من الزيت والزبدة

    ويقدم بالهنا والشفا

    ارز بالجزر والزبيب مع فخدة ضانى







    الطريقة والمقادير

    فخدة ضانى

    2كوب ارز بسمتى

    ملح وفلفل اسمر

    وحبهان وورق لورا وبصل

    لون اصفر وجزرة متوسطة مبشورة وربع كوب زبيب

    وعود قرفة وبعض من حبات القرنفل

    مكسرات للزينة

    نشقق الفخدة ونتبلها من الليل ببصلتين مبشورتين مع ملح وفلفل

    وقليل من الحبهان البودرة والقرفة البودرة

    ناخذ الفخدة من التتبيلة ونسلقها فى ماء وبعض حبات الحبهان وورق الورا

    وبصلتين صغيرتين

    ثم نشيلها من المرقة وندهنها بقليل من الزبد

    ونرش عليها بعض من البهارات المشكلة والملح والفلفل والثوم والبصل البودرة

    وندخلها الفرن لتتحمر

    عشان نعمل الرز نحمر الزبيب قليلا ثم نقلب ثم بضع حبات من الحبهان والقرنفل وعود القرفة


    ونقلب قليلا ثم نضيف الجزر المبشور ونقلب قليلا ثم نضيف 3 كوب من مرقة الفخدة

    ونظبط الملح ونتركه يغلى

    ثم نضيف الرز المغسول والمنقوع

    ولما يتشرب الماء قليلا نتركه ينضج على نار هادية

    ثم يقدم ويزين بالمكسرات

    و بالهنا والشفا

    دجاج مشوى بالاعشاب والليمون









    المقادير والطريقة

    دجاجة مغسولة جيدا

    نصف كوب عصير ليمون

    ملعقة كبيرة ثوم مفروم

    ملعقة كبيرة زعتر وروز مارى

    ملح وفلفل اسمر

    الطريقة

    ننقع الدجاجة فى عصير الليمون حوالى نصف ساعة

    نقلب الثوم مع الملح والفلفل


    نفرك الدجاجة بخليط الثوم ثم نرش عليها الزعتر والروز مارى

    ونتركه نصف ساعة اخرى

    ثم نشويه على الشواية او نضعه فى صينية فى الفرن الى ان ينضج

    ويقدم بالف هنا وشفا

    صينية نيجرسكو ( مكرونة بالدجاج والبشاميل )











    دجاجة مسلوقة ومخلية من العظم والجلد

    نصف كيلو مكرونة فيوتشينى

    نص كيلو مشروم مقطع شرائح

    ملعقة صغيرة دقيق

    كوب حليب

    ملح وفلفل

    للبشاميل ( دايت )

    6 كوب حليب

    6 ملاعق كبيرة دقيق

    بيضة ( اختيارى )

    ملعقة كبيرة زبد

    ملح وفلفل

    عود قرفة ( اختيارى )

    جبن رومى مبشور


    الطريقة

    نسلق المكرونة فى ماء به قليل من الملح والزيت

    ثم نصفيها لما تنضج

    للحشو

    نشوح المشروم فى ملعقة زيت الى ان يتخلص من كل ماؤه ويجف

    ثم نضيف الدقيق ونقلب الى ان يتحمص الدقيق

    ثم نرفعه من على النار و نضيف الحليب ونقلبه جيدا

    ثم نعيده للنار مرة اخرى ونستمر فى التقليب الى ان يغلى

    ثم نضيف الدجاج المسلوق و المقطع ونتركه يغلى الى ان يغلظ قوامه

    لعمل البشاميل

    نغلى 5 كوب من الحليب مع عود القرفة

    نضرب فى الخلاط البيضة مع الحليب مع الدقبق مع الملح والفلفل

    لما يغلى الحليب نشيل عود القرفة ونضيف الزبدة ثم خليط الحليب المتبقى مع البيض

    مع التقليب المستمر على نار متوسطة الى الى ان ينضج ويغلظ قوامه

    نحضر صنية فرن ونضع فى القاع بعض البشاميل

    ثم كمية من المكرونة ثم حشو الدجاج بالمشروم

    ثم مقدار اخر من المكرونة ( ممكن لا نحتاج جميع المكرونة حسب حجم صنيتك )

    ثم باقى البشاميل ثم الجبن

    وندخلها الفرن الى ان يحمر الوجه

    وتقدم بالهنا والشفا


    يتبع[/ALIGN]
    [/CELL][/TABLETEXT][/ALIGN]

  3. #3
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    98
    [ALIGN=CENTER][TABLETEXT="width:80%;background-image:url('http://forum.hawahome.com/nupload/338015_1325723844.gif');"][CELL="filter:;"][ALIGN=center]والان ميعاد الحلو للحلوين

    تورتة الفواكه











    والطريقة على الرابط

    http://forum.hawahome.com/t289588.html

    ودى صينية جلاش على كيفكم







    الطريقة على الرابط

    http://forum.hawahome.com/t342104.html

    يا رب حلمى يكون عجبكم

    قصدى سفرتى هههههههههه

    لا تنسونى من صالح دعواتكم

    مع تحياتى للجميع

    [/ALIGN]
    [/CELL][/TABLETEXT][/ALIGN]

  4. #4
    محررة مبدعة الصورة الرمزية قلوب مسلمه
    تاريخ التسجيل
    Oct 2008
    الدولة
    الرياض
    المشاركات
    9,130
    معدل تقييم المستوى
    39

    qsdz

    ههههههههههههههه حلوووووووووه الاحلام الورديه احلميني معاهم ههههههههههههه


    ماشاء الله عليك اشتهيت الباشميل وعاد الباشميل عليه شكل مغري الله يسامحك انتي واحلامك مايصير اسويه عالفجر المره الجايه نزلي وصفاتك واحلامك العصر عشان اكون تارسه الكرش خخخخخخخخخ

    بجد والله اصور مغرررررررررررريه ومشهيه تسلميننننننننننننننننننننننن والمره الجايه حطيني معاهم في حلمك ههههههههههه
    اخواتي في الله اعتز في معرفتي لكن
    واعتذر من كل اخت طلبت صداقه وقابلتها بالرفض وذلك لأسباب خاصه
    اتمنى منكن قبول اعتذاري






صفحة 1 من 10 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. مشاركات: 21
    آخر مشاركة: 21-05-2019, 11:41 PM
  2. (مشاركتي في مسابقة المنيو المميز)
    بواسطة الواثقة بالله2 في المنتدى المطبخ
    مشاركات: 30
    آخر مشاركة: 23-03-2019, 12:11 AM
  3. مشاركتي الاولى في المنيو المميز**مشاركة تشجيعية **
    بواسطة مونا ليزا في المنتدى المطبخ
    مشاركات: 28
    آخر مشاركة: 23-03-2019, 12:09 AM
  4. مشاركات: 61
    آخر مشاركة: 02-03-2019, 12:17 AM
  5. ❀مشاركتي الاولى في المنيو المميز مطعم بيت حواء ❀
    بواسطة ام فطومه وهدويه في المنتدى المطبخ
    مشاركات: 29
    آخر مشاركة: 12-02-2012, 06:18 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |