[ALIGN=CENTER][TABLETEXT="width:80%;background-image:url('http://forum.hawahome.com/nupload/338015_1325723844.gif');"][CELL="filter:;"][ALIGN=center]
طبعا العزومة دى فى الاحلام ههههههههههه
لاقيت كل واحدة عازمة التانية وانا لوحدى مش عارفة اعزم حد
قلت انام شوية واحلم انهم جاءوا لزيارتى
ربنا ما يحرمنى منهم ابدا
ويبارك فيهم وفى اولادهم
يلا بينا نحلم
قصدى يلا بينا على السفرة
عصير ليمون بالحليب المكثف المحلى
المقادير والطريقة
ليمونتين
نصف كوب سكر
ثلاث ملاعق كبيرة حليب مكثف محلى
3 اكواب ماء
ثلج ( حسب الرغبة )
الطريقة
يقشر الليمون ويقطع وخلط فى الخلاط مع باقى المقادير
ويقدم بالف هنا وشفا
سلطة البقوليات
الطريقة على هذا الرابط
http://forum.hawahome.com/t321117.html
شوربة خلطة المحشى بالكريمة ( من اختراعى )
المقادير والطريقة
خلطة المحشى المتبقية من عمل المحشى
ولو عندك قلب الكوسه كمان هيعطيها طعم راااائع
ضعف الكمية ماء
مكعب مرقة دجاج
نصف كوب كريمة طهى
نغلى الماء مع مرقة الدجاج
ثم نضيف خلطة المحشى ( بحيث يغمر الماء خلطة المحشى )
ونتركه لينضج تماما
ثم نخلط الشوربة فى الخلاط
ثم نعيدها مرة اخرى الى النار ونضيف الكريمة
واول ما تغلى الشوربة نشيلها من على النار
وتقدم بالف هنا وشفا
صنية الرقاق الطرى باللحمة المفرومة
الطريقة على هذا الرابط
http://forum.hawahome.com/t332763.html
كفتة بانيه
نصف كيلو لحم مفروم معصج
3 حبات بطاطس مسلوقة ثلاث ارباع سلق ومبشورة
ربطة بقدونس مفرى
ملح وفلفل وبهارات
بيض وبقسماط وزيت للقى
نخلط اللحم مع البطاطس والبقدونس
والملح والفلفل والبهارات جيدا
نشكلها على شكل اصابع او اقراص كما تحبين
نضعها فى البيض المروب والمبهر ثم البقسماط
ويقلى فى زيت غزير
وبالف هنا وشفا
محشى فلفل وباذنجان
المقادير
3 كوب ارز
6 بصلات وسط
ملعقة صغيرة ثوم مفرى
ملح وفلفل
مكعب ماجى
ملعقة صغيرة من الكمون والكزبرة المطحونة
3 ملعقة كبيرة صلصة مع كوب ماء
2 ربطة كزبرة خضراء
ربطة بقدونس
ربطة صغيرة شبت او نصف ربطة كبيرة
فلفل وباذنجان طويل للحشو
الطريقة
نحمر البصل فى قليل من الزيت
ثم نضيف الثوم والبهارات ومكعب مرقة الدجاج ونقلب لبضع دقائق
ثم نضيف الصلصة والماء ونقلب ونترك الخليط ليتسبك على نار هادية
حوالى 5 او 10 دقائق
ثم نضيف الارز ونقلب الى ان يجف الماء تماما ثم نتركه ليبرد
نقطع الكزبرة الخضراء والشبت صغيرا ونضيفه للارز
ثم نحشى الباذنجان والفلفل ونترك ربعه فارغ تقريبا ونضعه فى صينية فرن
نغلى حوالى لتر من الشوربة او الماء المضاف اليه مكعب مرقة دجاج
ثم نضع الشوربة على الفلفل والباذنجان الى ان تغطى نصفه تقريبا
ثم نغطيه بالقصدير جيدا وندخله فرن حار جدا الى ان يغلى
ثم نخفض النار الى الى متوسطة فى الرف الاوسط ونتركه ساعة تقريبا ينضج
وعند تمام النضج نشيل القصدير وندهن وجهه بقليل من الزيت او الزبدة
ونضعه تحت الشواية ليتحمر قليلا
ويقدم بالهنا والشفا
يتبع
[/ALIGN][/CELL][/TABLETEXT][/ALIGN]
مواقع النشر