السمك المشوى من الوجبات الخفيفة و التى ينصح بها لمتبعى الحمية الغذائية..
فى المدن الساحلية يفضلوا تقديمه مشوى و لكن صائم ( تكون البطن بها بطارخ)
و لكن بما انى قاهرية ففى كل الاحوال احب تقديمه محشو..
ننزع احشاء السمك حتى الخياشيم و ننظفه جيدا..
طبعا ده بورى قنال..يعنى مش اى سمك..
نحضر خلطة الحشو..
شرائح بصل + ثوم مقطع صغير + فلفل اخضر مقطع + ملح + كمون
+ بهار بسيط + عصير ليمون + كسبرة مقطعة + طماطم مقطعة صغير..
( هذه الخلطة ممكن تناولها مع الارز و السمك بعد نضجه)
نحشى السمك بهذه الخلطة و نتركه ساعتين قبل الشواء..
افضل وضعه هكذا حتى تتخلله التتبيلة
يشوى و يقدم مزينا بشرائح الليمون..
الــــــــــــــــــــــف هــــــــــــــــنــــــــــا..
مواقع النشر