1ك جمبرى _نصف كوب زيت_ 3معالق عصير ليمون 3معالق زبده_بصله صغيره مفريه_نصف راس ثوم مفروم_ 2بقدونس مفرى _ملح وفلفل ( الطريقه): تقشر وحدات الجمبرى مع الاحتفاظ بالذيل ويغسل ويصفى تذوب الذبده فى صنيه ويضاف اليها الجمبرى والبصل والثوم واليمون ويتبل بالملح والفلفل ويقلب جيدا ثم يرص فى نفس الصنيه ويرش عليه زيت ويدخل الفرن ويشوى على الشوايه حتى يبدا فى الاحمرار ويقلب على الوجه الاخر ليحمر الوجه الاخر ويرفع من على النار ويرص فى الطبق ويصب عليه السائل الموجود فى الصنيه ويجمل بالبقدونس وبلهناء والشفاء وابقوا ادعولى
مواقع النشر