السلام عليكم ورحمة الله وبركاتهحبيبى وحشتونى هالاطريقة هتموتو فيها لانها شهية كتير وانا بحبها جدا
بس اللى يجربها يقولى راية
المقاديربطة
برتقالة كبيرة
قطعة زبدة بحجم مكعب الثلج
3 حبات مستكة
هيل,بهرات فتحة,فلفل ابيض,ورق لورى,جوزة الطيب
2ملعقة كبيرة مسترضة
2ملعقة كبيرة كتشاب
3مكعبات فاين فودز
ربع كوب زيت
الطريقةاغسلى البطة جيدا ما تقطعيها وتصافة احضرى حلة بمقاس البطة وهى سليمة ضعى الزبدة والمستكة على نار متوسطة حتى يسيحو ضعى البطة وشوحيها من كل جانب جيدا حتى يصير لونها ذهبى فى اسناء تشويحها رشى الهيل والفلفل والبهرات و قليل من جوزت الطيب وبعد ان تشوح نصوب عليها غلاى ماء مغلى كامل ثم نضع ورق اللورى مكعبات الفاين فودز ونغطيهاونضيف اليها الماء المغلى ان احتاجت حتى تنضج جيدا ثم تصافا من الشوربة .
للدهان اتبعى الخطواتاخلطى المسترضة والكتشاب وعصير البرتقالة ورشة ملح خفيفة والزيت ونقلبهم ثم نقوم بدهن البطة من الخارج والداخل وضعيهافى الفرن فى الرف السفلى حتى تحمر من اسفل ثم شغلى الشواية لتحمر من اعلى ولما تخرج من الفرن تغطا بورق المونيوم ولما تبرد يقطع الصدر شرائح مثل البانية وترص فى سرفيس
وبالهنا والشفا
لا تنسونى يابنات من صالح دعائكم وابنى وزوجى الله يباركلى فيهم
مواقع النشر