الكنالونى الخطير الطعم من ايد هيومه ومن مطبخى فورا لعيونكم
صفحة 1 من 12 123411 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 48

الموضوع: الكنالونى الخطير الطعم من ايد هيومه ومن مطبخى فورا لعيونكم

  1. #1
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية هيام2
    تاريخ التسجيل
    May 2007
    الدولة
    فى قلب زوجى
    المشاركات
    2,894
    معدل تقييم المستوى
    19

    dfgdf الكنالونى الخطير الطعم من ايد هيومه ومن مطبخى فورا لعيونكم

    هلا اخواتى

    امس سويت كنالونى وشوربه دجاج بالكريمه

    وهذا كان افطارنا فقط والحمد لله رب العالميين لاننا ماناكل كثير لا على الافطار ولا على السحور وبيتبقى عندى الاكل وانا بستحرم


    الكميه بتعمل 9 وحدات بالضبط من الكنالونى

    المقادير

    مقادير الكنالونى

    2 كوب لبن بارد




    3 بيضلت



    كوب ونصف دقيق

    ملح وفلفل اسمر


    مقادير العصاج

    نصف كيلو لحم احمر مفروم

    2 بصله مقشره ومقطعه قطع صغيره

    معلقه سمن

    ملح وفلفل اسمر

    مقادير الصلصه البيضاء الباشاميل

    2 معلقه سمن


    4 معالق دقيق

    2 ونصف كوب لبن

    ملح وفلفل اسمر


    الطريقه


    اول شيئ بنعمل العصاج

    بنحضر حله ونضع فيها معلقه السمن والبصل المقطع صغير نحمرهم لين مالونهم يصير ذهبيا

    اضيف اللحم والملح والفلفل واتركها لين ماتستوى







    حانعمل الحين الصلصه البيضاء بس بتكون اخف من الباشاميل شوى يعنى بتحتاج لبن زياده نصف كوب


    نقدح معلقتين السمن





    ونضع الدقيق مع التقليب لين مايصير لونه ذهبى مثل الصوره



    نشيل الحله من على البوتاجاز ونضع اللبن مع التقليب بمضرب البيض اليدوى حتى مايكلكع معاكى

    ونرفعه على النار الهاااااااااااااادئه مره اخرى لمده دقائق مع التقليب الى ان يعمل فقاقيع



    ونملحه ونضع الفل الاسمر اهم شيئ يكون سمكه مثل الكريمه






    ونتركه جانبا


    ونبدء فى تحضير الكنالونى

    اكسرى البيض وضعيه فى الخلاط وضعى عليه اللبن والدقيق واخفقيهم جيدا وضعى الملح والفل الاسمر وتذوقيه حتى مايبقى حادق معاكى



    الحين بتصفى الخليط فى مصفاه سلك ضيقه



    وتحضرى طاسة تيفال وفى كل مره بتضعى معلقه من الزيت حتى ينضج عجين الكنالونى




    وتضعى فى منتصف الطاسه ملئ كبشه واحده فقط مع هز الطاسه حتى تمتلئ كل الحواف وتصير مدوره مثل رغيف العيش ورفيعه مثل العيش اللبنانى





    اول ماتتحمر من تحت بتقلبيها على الوجه التانى حتى يتحمر






  2. #2
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية هيام2
    تاريخ التسجيل
    May 2007
    الدولة
    فى قلب زوجى
    المشاركات
    2,894
    معدل تقييم المستوى
    19
    وتضعيهم فوق بعض فى طبق مفلطح لين ماتخلصى كل الكميه

    احضرى طبق او صينية وضعى عليها واحده من عجين الكنالونى المحمر




    وتضعى معلقتين من العصاج على الحافه وتوزعيهم بالعرض



    وتبدئى فى لف الوحده مثل الساندوتش



    الى ان تكون بهذا الشكل



    وترصيهم فى صينية او طبق بايركس






    وبعد ماتخلصى من كل الكميه تبدئى فى رش الوحدات بالصلصه البيضاء من على الوجه



    وتضعيهم فى الفرن وتشعلى الجريل الى ان يتحمر الوجهه





    وبالف هنا وشفا على بدنكم

  3. #3
    عضوة جديدة
    تاريخ التسجيل
    Sep 2008
    المشاركات
    33
    معدل تقييم المستوى
    16
    تسلم الأيادي

  4. #4
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية زينة الحياة الدنيا
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    الدولة
    قلب زوجي
    المشاركات
    2,443
    معدل تقييم المستوى
    19
    انا لليوم بس عرفت يعني ايه كانلوني..بسمع عنه بس ..

    اتاريه كدا..شكله يشهي..بس اخاف اجربه وما يظبط..:(

    تسلم ايدك اختي هيام,,ابدعتي..

صفحة 1 من 12 123411 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. أطباق مصورة من مطبخى............لعيونكم
    بواسطة الملاك البرىء في المنتدى ملفات الطبخ المميزة
    مشاركات: 72
    آخر مشاركة: 12-11-2016, 10:23 PM
  2. تورتة ستروبري ....... من مطبخي.....لعيونكم......
    بواسطة لا تحزنين في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 78
    آخر مشاركة: 03-04-2012, 09:38 PM
  3. احلى كنافة من مطبخي لعيونكم.....
    بواسطة اللطيفة الرقيقة في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 39
    آخر مشاركة: 04-04-2010, 01:26 AM
  4. تفضلواااااالحلى من مطبخي ؟؟لعيونكم؟؟
    بواسطة ام عبودي الحلو في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 50
    آخر مشاركة: 10-02-2009, 11:18 PM
  5. صحن حمص متبل غير شكل من مطبخي لعيونكم
    بواسطة قطرة ندى في المنتدى المقبلات والمشروبات
    مشاركات: 22
    آخر مشاركة: 05-01-2009, 11:26 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |