الكحك والغريبه حلويات العيد : مشاركتي في مسابقة تقديم حلويات العيد : :(تمت مراقبته )
صفحة 1 من 8 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 30

الموضوع: الكحك والغريبه حلويات العيد : مشاركتي في مسابقة تقديم حلويات العيد : :(تمت مراقبته )

  1. #1
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية om ahmed2010
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    4,440
    معدل تقييم المستوى
    26

    مميز الكحك والغريبه حلويات العيد : مشاركتي في مسابقة تقديم حلويات العيد : :(تمت مراقبته )


    كل عام وانتم بأتم صحه وأفضل حال
    اول مرة اعمل حلويات للعيد والحمد لله طلعت جميله وده طبعا بفضل
    " ماما وحماتي "
    وبعض اخوات منتدانا
    " يامي // هنـــد // شذي // أم عبد المنعم "


    1 - كحك العيد

    1 كيلو دقيق + ملح
    2 و 2/1 كوب سمن سائح ومقدوح
    1 ملعقة كبيرة سمسم
    1 ملعقه صغيرة خميرة
    1 ملعقه كبيرة ريحة كحك " من عند العطار "
    1/4 كوب ماء دافئ او حسب لعجن " ما تزوديش ماء كتير علشان ما ينشفش "

    * نضع المواد الجافه علي الدقيق ونخمر الخميرة في ماء دافئ وسكر ثم نقدح السمن ونضع السمسم في وسط الدقيق ونضع عليه السمن المقدوح ونقلبها بالملعقه لحد ما تبرد نوعا ما وبعدين بالايد " ناخذ جزء من العجينه وندعكه في راحة اليد " لحد ما نخلص الكميه كلها وتبقي العجينه ناعمه جدا ثم نضع الخميرة ونقلب ثم الماء تدريجياً " علي حسب ما تاخد العجينه " ثم تترك العجينه ترتاح 2/1 ساعه .
    ثم يشكل ويحشي ويرص في صواني غير مدهونه ويترك يخمر ساعتين ثم يدخل فرن حار لحد ما يحمر من الاسفل ثم نفتح له الشوايه قليلا ليحمر من الاعلي .
    ولما يبرد يرش عليه سكر بودره "" لو الكحك طلع ناشف حطي عليه السكر البودرة قبل التقديم بأيام هتلاقيه بقي ناعم ""



    2 - الغريبه

    1 كوب سكر بودره
    1 كوب سمن " من الثلاجه "
    2 و 2/1 كوب دقيق
    2/1 ملعقه صغيره وممسوحه بيكنج بودر
    فانيليا

    * نخلط السكر مع السمنه لد ما تبقي زي الكريمه ثم نضع الدقيق والبيكنج بودر ونقلب بالايد حتي تصبح عجينه ملساء . نقسمها دوائر صغيرة وتوضع في صواني غير مدهونه ومتباعده عن بعضها ثم نضع بالمنتصف الزينه " فسدق / قرنفل / لولي " مع ضغطه بسيطه وتدخل فرن حار من 10 / 12 دقيقه لتحمر من الاسفل فقط وتترك في الصينيه لحد ما تجمد لانها بتخرج طريه جدا من الفرن .



    3 - البتيفور

    1 كوب زبده لينه
    2/1 كوب سكر بودرة
    2 كوب دقيق
    2 بيضه كبار + فانيليا
    2/1 ملعقه صغيرة بيكنج بودر

    * نخلط السكر والزبده لحد ما تبقي كريمه ثم البيض والفانيليا ثم الدقيق والبيكنج بودر " علي مراحل " وتشكل وتوضع في صواني مش مدهونه وتحمر من الاسفل فقط ولما يبرد يلصق كل اثنين ببعض بالمربي او الشيكولاته ويجمل بالفارمسيلا او الفسدق .



    4 - اللانكشير

    1 كوب دقيق
    1 كوب نشا
    2/1 كوب سمن جامد
    2/1 كوب سكر بودرة
    2 بيضه + فانيليا
    1 ملعقه صغيرة بيكنج بودر

    *نخلط السمن والبيض والنشا والسكر مع بعض ثم الدقيق والبيكنج بودر والفانيليا وتعجن باليد وتكور كور صغيرة وتوضع في صواني مدهونه خفييييييف ومتباعده وتدخل فرن هادي جدا لحد ماتحمر من الاسفل ثم في الشوايه من الاعلي لتاخذ لون وردي ولما يبرد يلزق كل اثنين مع بعض بالمربي .

    سامحوني ما صورتش البتيفور والانكشير

    البسكويت من عند حماتي

    اسيكم مع الصور 000





















    ودي واحترامي للجميــــــــــع

    اختكم // أم أحمــــــد
    التعديل الأخير تم بواسطة خوخه25 ; 06-01-2013 الساعة 03:52 AM سبب آخر: بناء على تعليمات الادارة
    يارب احمي مصــــــــــر

  2. #2
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    94
    ما شاء الله تبارك الله
    تسلم ايدك يا بسبوسه
    حلويااات رووووووعه
    بالتوفيق ان شاء الله حبيبتى

  3. #3
    إدارية ومراقبة عامة على أركان الطبخ الصورة الرمزية لؤلؤة2005
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    في بيت حواء
    المشاركات
    18,385
    معدل تقييم المستوى
    10
    ما شاء الله تبارك الله
    كل عام وانت وجميع عائلتك بخير حبيبتي
    وتسلم الايادي الحلوة وعقبال كل سنة
    مميــــــز
    ازرع جميلآ ولو في غير موضعه

    فلن يضيع جميلآ اينما زُرع

    ان الجميل ولو طال الزمان به

    فليس يحصدهُ الا الذي زرع




  4. #4
    محررة بيت حواء
    تاريخ التسجيل
    Apr 2007
    الدولة
    الأردن
    المشاركات
    2,308
    معدل تقييم المستوى
    16
    يسلموا هالايدين

صفحة 1 من 8 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. مشاركات: 47
    آخر مشاركة: 13-11-2017, 02:25 PM
  2. غريبه العيد - مشاركتي في مسابقة تقديم حلويات العيد (تمت مراقبته)
    بواسطة نبراس الهاشمي في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 44
    آخر مشاركة: 16-10-2017, 05:58 AM
  3. مشاركات: 16
    آخر مشاركة: 12-01-2017, 01:05 PM
  4. مشاركات: 18
    آخر مشاركة: 20-10-2010, 12:22 AM
  5. مشاركات: 25
    آخر مشاركة: 04-10-2010, 02:22 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |