السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
بسبوسه مصريه أصيله طريه و ناعمه {"
المقادير
لصينيه صغيره مقاس 26
علبة قشطه و يفضل البلدي
بنفس علبة القشطه باقي المقادير
علبه و نص سميد بسبوسه
نص العلبه سمن
ربع العلبه جوز هند مبشور
ثلاث ارباع العلبه سكر
نص معلقه صغيره بيكنج بودر
شيره خفيفه
كوب سكر + كوب ماء + عصير نص ليمونه صغيره كلها عالنار و لا تقلب حتي يذوب السكر و نقلب حتي يغلي و نهدئ النار لمدة 7 دقائق ثم نعلي النار و نضع رشة فانيليا و تغلي مره واحده و نطفي و يجب ان تكون ساخنه
الطريقه
يفضل تحضيرها من بالليل و تسوي ثاني يوم
اولا هذا هو السميد المستخدم
لاني عملت البسبوسه بالسميد الخشن مره و الناعم مره ما حصلت علي نتيجه مرضيه لان سميد البسبوسه المصري غير الخشن و الناعم فهو بين هذا و هذا و جربت السميد اللي بالصوره كانت النتيجه جيده ان شاء الله
http://forum.hawahome.com/nupload/189273_1295426413.jpg
نضع جميع المقادير معا
http://forum.hawahome.com/nupload/189273_1295426446.jpg
نخلط بالملعقه الخشب كويس قوي و اخلطيها و اخبطي فيها لغاية ما تنعم
( العجينه هنا متماسكه لاني بجيب السميد من مصر و احفظه بالفريزر فكان بارد و القشطه ايضا كانت بارده فتماسكت )
http://forum.hawahome.com/nupload/189273_1295426625.jpg
ادهني الصينيه بالسمن
و ضعي خليط البسبوسه فيها و ساوي السطح
لو تحبي اي نوع مكسرات حطي عالوش
هنا عملت صينيه ساده مره و المره التانيه عملت نصها ساده و نصها بالبندق المحمص
http://forum.hawahome.com/nupload/189273_1295426677.jpg
http://forum.hawahome.com/nupload/189273_1295426870.jpg
http://forum.hawahome.com/nupload/189273_1295426919.jpg
نغطيها و ندخلها الثلاجه لتاني يوم
او ممكن تعمليها الصبح بدري و تسويها عالظهر كده
تدخل الفرن الساخن مسبقا علي درجة حراره متوسطه حتي تنضج و تحمر من تحت و فوق
ثم تسقي فور خروجها من الفرن بالشيره السااااااااااااااااااااااااااخنه و ليست بارده و تترك لتتشرب الشيره و تبرد ثم تغطي حتي تظل طريه ان شاء الله
http://forum.hawahome.com/nupload/189273_1295426959.jpg
تقطع و تقدم
http://forum.hawahome.com/nupload/189273_1295427028.jpg
http://forum.hawahome.com/nupload/189273_1295427080.jpg
http://forum.hawahome.com/nupload/189273_1295427113.jpg
و بالهنا و العافيه