الكحك المصرى اممممم(حلوياتنا بهجة أعيادنا)
صفحة 1 من 5 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 18
Like Tree20Likes

الموضوع: الكحك المصرى اممممم(حلوياتنا بهجة أعيادنا)

  1. #1
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    9,366
    معدل تقييم المستوى
    52

    مميز الكحك المصرى اممممم(حلوياتنا بهجة أعيادنا)





































    المقادير:






    1 كيلو دقيق




    نصف كيلو سمن نوع فاخر (ممكن زبدة) (مقدار السمن ده للكحك المظبوط الوسط اللى يحبه ناعم خاااالص يزود سمن واللى يحبه ناشف يقلل السمن)




    2 ملعقة صغيرة خميرة



    0.5 ملعقة صغيرة سكر




    1ملعقة كبيرة سمسم (محمص نصف تحميص) وممكن غير محمص




    ذرة ملح





    1 كوب ماء دافىء للعجن (فقط) (وممكن حليب او زبادى)




    1 ملعقه كبيرة روح الكحك او روح الورد (وممكن الاستغناء عنها)





    مكسرات حسب الرغبة





    الطريقة:




    **ننخل الدقيق مرتين ومعه ذرة الملح












    **نضعه فى وعاء (ويفضل ان يكون بايركس)




    **نعمل حفرة فى وسط الدقيق ونضع فيها السمسم




    **نضع السمن فى وعاء نظيف على النار ونقدحها (انا بقيت اسيحها بدون قدح وحسيت ان كده افضل واخف)













    **نصب السمن فى الحفرة وسط الدقيق ونبدا نقلب عليها الدقيق من كل جانب بملعقه خشبيه (حتى لا تسود العجينه ) حتى يختلط الدقيق بالسمن ويتشربه جيدا












    احنا حطينا السمسم نصف تحميص لانه هيكمل تحميص لما نصب عليه السمن المقدوح



    **نترك الخليط يبرد تماما (ودى خطوة مهمه جدا لانجاح الكحك)




    **نذوب الخميرة فى 0.25 كوب ماء مع 0.5 ملعقة السكر ونتركها تخمر الى ان يتضاعف حجمها




    **بعد ما العجينه تبرد تماما (انا بانقلها فى طبق بلاستيك) نبدأ فى خطوة مهمه جدا للحصول على القوام المطلوب للكحك وهى (التبسيس او البس) يعنى دعك العجينة على اليد



    نأخذ جزء جزء من العجينة ندعكه على باطن الكف ونكرر العملية فى العجينة كلها عدة مرات وخليكى صبورة



    الخطوة دى مهمه جدا فى زيادة تشرب وتداخل السمن داخل الدقيق ومهمة كمان ليكون قوام الكعك مضبوط




    **نضيف الخميرة وروح الكحك او الورد و3/4 كمية الماء ونقلب

    مش زى ما بنعجن المعجنات

    نأخذ من أطراف العجينة ونقلبه على الداخل ونضغط بكف اليد وهى مكورة (تكورى كف يدك ) وهكذا من كل جوانب العجينة




    هنلاقى العجينة بدأت تتلم معانا وتتجانس ولونها يبقى فاتح وناعمة




    **نضيف الماء قليلا قليلا ونكمل عجن حتى تتكون عجينة ناعمة لا تلتصق باليد او الاناء ومتجانسة القوام ولونها فاتح (لا تزودى ابدا عن كوب واحد من الماء الدافىء والا الكحك هيطلع نااااااشف زى القرص)














    **نغطى العجينة ونتركها تخمر ساعة





    الحشو:


    فيه 3 حشوات:






    الملبن:




    ملبن + 2 ملعقة كبيرة زبدة + سمسم محمص + 1/2 ملعقة صغيرة روح الورد او فصين مستكة مطحونين مع 1/4 ملعقة سكر (حسب النكهه المفضله عندك)

    يعجن الملبن بالمكونات السابقة ويشكل على شكل كرات صغيرة





    العجمية:




    ملعقة كبيرة دقيق -ملعقة كبيرة سمن -كوب عسل نحل - ملعقة كبيرة سمسم -ماء ورد او مستكة مطحونة للنكهة( حسب الذوق)



    نسخن السمن على النار ونقلب فيها الدقيق بحيث لا يتغير لونه (زى ما بنعمل للبشاميل) ونضع معه السمسم يتحمص بدون ماياخد لون



    نضيف العسل ونبدا نقلب على النار حتى لا يكون تكتلات




    نقلب الى ان يتقل قوامه قليلا على النار



    ننزله من على النار ونضيف روح الورد او المستكة المطحونة



    يشكل كرات صغيرة





    العجوة:




    تفصص العجوة وتفرم ويضاف لها 2 ملعقة كبيرة زبدة + 1/2 ملعقة صغيرة قرفة + سمسم محمص

    تعجن مع بعضها








    تشكل كرات صغيرة






    **بعد ماخمرت العجينة ناخد منها قطعة وننعمها باليد ونفردها على الكف ونضع فيها الحشو والمكسرات ونقفل العجينة






    **نكور القطعة بين الكفين مرة اخرى ونحرص ان يكون قفل العجينة لأسفل






    **ننقش الكحك بالمنقاش او القوالب
















    **نضعه فى صوانى الخبز على مسافات متباعدة ونتركه يخمر 1/2 ساعة حسب حرارة الجو



















    **يخبز فى فرن 200 م لمدة 25 دقيقة او اكثر على حسب الحجم حتى ينضج















    **نتركه يبرد تماما



  2. #2
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    9,366
    معدل تقييم المستوى
    52



    **عند التقديم يرش عليه سكر بودرة






























    ملحوظة هاااااااااااااااااااااااااامة جدا:



    يرش السكر عند التقديم

    لانى كنت دايما باعمل كده
    وواحدة اخت الله يسامحها قالت لى انها بترش الكمية كلها وتخزنها ومش بيحصل شيئ
    فقلت اجرب على ضمانتها فالسكر رطب وبقى منظر الكحك غير لطيف بالمرة










    لاحظوا صور الكحك اول ما رشيت عليه السكر ورصيته فى العلب للتخزين
















    ولاحظوا اما فضل يومين بس ورصيته للتقديم











    شكله عااااااااااااااااااااار اهئ اهئ اهئ
















    انا باغلف علب التخزين بفويل او بلاستيك فيلم للحفاظ على المخبوزات من الرطوبة لان الرطوبة عندنا عاااااااااااااااااااالية جدا جدا






















    وكل عام وانتن بخير

























  3. #3
    إدارية ومراقبة عامة على أركان الطبخ الصورة الرمزية لؤلؤة2005
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    في بيت حواء
    المشاركات
    18,385
    معدل تقييم المستوى
    10
    اممم روووووعة غاليتي تسلم ايديك
    انا باعمله بالبيكنج بودر بيطلع روعة ايضآ
    حاولي تنزلي السكر بشويش من عليه ورشي سكر جديد عند التقديم
    بارك الله فيك سمسمتنا الغالية ولا تحرمينا جديدك
    ازرع جميلآ ولو في غير موضعه

    فلن يضيع جميلآ اينما زُرع

    ان الجميل ولو طال الزمان به

    فليس يحصدهُ الا الذي زرع




  4. #4
    ( في اجازة ) محررة بيت حواء الصورة الرمزية مونا ليزا
    تاريخ التسجيل
    Sep 2010
    المشاركات
    4,527
    معدل تقييم المستوى
    71
    ممممممممممممممم
    مشهي ما شاء الله عليكي حبيبتي
    شهيتيني كثير
    عليكم بالعافية يارب
    وكل عام وانتم بخير

صفحة 1 من 5 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. كنافتي اللذيذة مشاركتي في حلويتنا بهجة أعيادنا
    بواسطة EiMoO في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 16
    آخر مشاركة: 14-12-2017, 08:12 PM
  2. مشاركات: 29
    آخر مشاركة: 21-10-2017, 08:36 PM
  3. الدونات مشاركتي في حلويتنا بهجة أعيادنا
    بواسطة EiMoO في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 17
    آخر مشاركة: 11-08-2017, 04:58 PM
  4. مشاركات: 11
    آخر مشاركة: 10-08-2017, 07:46 PM
  5. حلوه المقروض(مشاتركتي في حلوياتنا بهجة أعيادنا)
    بواسطة أم ريان dz في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 17
    آخر مشاركة: 12-03-2017, 05:05 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |