حياكم الله في مخبز ام يوسف للخبز السخن ( محرم )
صفحة 1 من 18 123411 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 72
Like Tree2Likes

الموضوع: حياكم الله في مخبز ام يوسف للخبز السخن ( محرم )

  1. #1
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية ام يوسف 74
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    هناااااااااااك
    المشاركات
    12,406
    معدل تقييم المستوى
    63

    مميز حياكم الله في مخبز ام يوسف للخبز السخن ( محرم )









    الخبز البلدي الاسمر روووووووووووووووووووعه

    طعم وريحه ولا احلي


    نبدا باسم الله

    المقادير جدا سهله وعلي حسب ما تحيبي

    انا استخدمت

    كيلو دقيق سعودي -3كاسات دقيق بر-ملعقه كبيره خميزه فوريه مذوبه في ملعقه سكر وربع كاسه مويوه دافية

    مويه دافية مدوب فيها ملعقه ملح للعجبن -ربع ملعقه صغيره بيكنج بودر

    الطريقة

    اول حاجه ننخل الدقيق ونخلطه مع بعض كويس


    نضيف البيكنج بودر ونخلط


    نضيف المويه الدافية بالملح بالتدريج علي الدقيق وطبعا نضيف الخميزه المذوبة في المويه



    نعجن كويس جدا يا بنات امسكي العجين واخبطي فيه في وعاء العجن




    والعجين قوامه انه يلزق في اليد مثل ما انتوا شايفين كيف لازق في يدي



    نعجن كويس جدا ونخبط العجين يعني تحطي يدك وتقلبي العجين في الطبق وانتي بتخبطيه ان شاء الله فهمتوا عليا
    انا عملت بيد واحد علشان اعرف اصور الخطوات لكن انتم استخدموا يدكم الاتنين




    هنا لما خلصت عجن وخبط في العجين لما قلت يا بس وغطيته بسفره وحطيته في مكان دافي حتي يتخمر



    هنا اتخمر العجين وماشاء الله تبارك الله كيف حجمه زايد



    هنا كسرت تخمر العجين وخليته يتخمر مره تانية



    هنا طاوله العمل اللي هاقرص عليها الخبز
    تجيبي النخالة (الرده) وتحطبها في منخل وتنخليها علي الطاوله بطريقه مرتبه زي ما انتوا شايفين الصوره



    هنا بداية عمليه تقريص الخبز

    زي ما انتوا شايفين باخد جزء من العجين بقبضه يدي من طرف العجين



    هنا الجزء اللي اخدته ومسكته في راحه كف اليد مثل ما انتوا شايفين
    العجين لازق في يدي يعني لا تخافون ما راح يطيح



    هنا ابداي في رمي العجين من يدك بهدوء مو ترميه في الارض لا هههههههههههههههه

    اكنك ماسكه بالونه في يدك وبتلعب بيها فهمتوا عليا ان شاء الله



    دي النخاله للي ما تعرفها
    والنخاله دي لو ما تعرفوا فين تتباع لما تنخلي دقيق البر تطلعلك النخاله اللي في الصوره دي يعني اللي في الصوره نخاله من دقيق البر لما نخلته وكل ما انخل احتفط بيها في التلاجه واجمعها وتنفعني في الخبز او اي استعمالات اخري


    يتبع يا حلوين
    "وبشر الصابرين الذين اذا اصابتهم مصيبة
    قالوا انا لله وانا اليه راجعون "
    اللهم اكتبني من الصابرين واجعلني راضية
    بقضائك ووثبتني علي الرضاء كل الرضاء
    بما اصابني واحسن خاتمتي يا ارحم الراحمين
    "لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين"

  2. #2
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية ام يوسف 74
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    هناااااااااااك
    المشاركات
    12,406
    معدل تقييم المستوى
    63

    الخبز البلدي السخن

    بعد ما قرصنا القطعه العجين كويس باليد النظيفه الاخري نضعها في وعاء ونكون حاطين فيه مويه عاديه ونبل يدنا ونحط عليها قطعه الجين ونسيبه هاتكون القطعه في يدنا مثل الكوره الصغيره نضعها علي الطاوله المرشوشه بالنخاله علي مسافات متباعده

    والصوره تبين اكتر



    نكرر العملية حتي ينتهي المقدار كله

    نترك العجين بعد ما قرصناه يتخمر ويتضاعف حجمه

    في هذه الاثناء نشعل الفرن علي اعلي درجه ونجهزه لاستقبال الخبز

    نضع صاجه الفرن في اخر رف قريب من ارضيه الفرن ونتركها فيه حتي تسخن جيدا

    ونشعل الشوايه من اعلياثناء عملية الخبز

    نبدا في اخذ قطع العجين علي يدنا مثل الصوره ونحرك يدنا حتي نفرد العجين كويس هاتلاقوه بيتفرد معاكم بسهوله علي راحه اليد




    او ممكن طريقه اخري حتي تسهل عليكم وضعه في الفرن

    بعد ما تفرديه علي يدك تكوني مجهزه صنية مدوره وتقلبيها وتخلي القاع لاعلي وتكوني رشه عليها رده بسيط حتي لا يلزق العجين فيها
    وتضعي عليها الخبز وبهدوء تضعيالخبز عليالصاجه اكنك بتزحلقيه من علي الصنيه ان شاء الله فهمتوا عليا



    نضع الخبز عليالصاجه بهدوء حتي نضعه بشكل مرتب وما يتلعبك شكله




    نترك الخبز حتي ينتفخ داخل الفرن ويتحمر من اعلي واسفل

    شوفوا كيف بيبدا ينتفخ ماشاء الله





    وهنا بعد ما اتحمر ماشاء الله تبارك الله عليفكره يا بنات الخبز فعلا سخن لاني لسه مسوياه اليوم العصر وصورته وقلت لازم انزل الطريقه اليوم يعني كان بيتصور وهو سخن
    هههههههههههه



    وهنا كمان امممممممممممممممم
    قصيت الخبز بالنص



    ريحه يا بنات تهبل ماشاء الله تبارك الله



    شوفوا كيف شكله من جوه ماشاء الله




    يمي يمي يمي





    وهنا بتقديم تاني



    جربو ه يا بنات حلو جدا ماشاء الله

    ولا تحسوا انه صعب انا بس حبيبت اشرح لكم شرح وافي علشان اللي تحب تجربة

    ان شاءالله عجبكم يا حلوين

    لا تنسوني من صالح دعائكم حبيباتي

    في امان الله وحفظه ورعايتة

    اختكم ومحبتكم ام يوسف


    "وبشر الصابرين الذين اذا اصابتهم مصيبة
    قالوا انا لله وانا اليه راجعون "
    اللهم اكتبني من الصابرين واجعلني راضية
    بقضائك ووثبتني علي الرضاء كل الرضاء
    بما اصابني واحسن خاتمتي يا ارحم الراحمين
    "لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين"

  3. #3
    عضوة قمة
    تاريخ التسجيل
    Oct 2010
    المشاركات
    116
    معدل تقييم المستوى
    10
    مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه

  4. #4
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية نرجسية2008
    تاريخ التسجيل
    Aug 2008
    الدولة
    ابها
    المشاركات
    2,416
    معدل تقييم المستوى
    14
    مشكووووره وان شاء الله اجربه باقرب وقت
    بس عندي سؤال

    وش الدقيق السعودي ؟
    الله يسعد قلبك

صفحة 1 من 18 123411 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. (متقن)فطوري انا وصحبتي حياكم الله(محرم)
    بواسطة $ام يارا$ في المنتدى الأطباق المجربة
    مشاركات: 33
    آخر مشاركة: 14-05-2020, 10:34 AM
  2. تطبيقي,,لخبز التميس,,للغاليه أم يوسف (طبقي ترتقي 2)
    بواسطة حور(mist) في المنتدى الأطباق المجربة
    مشاركات: 35
    آخر مشاركة: 04-01-2020, 03:46 PM
  3. حياكم الله في مخبز ام يوسف للصامولي السخن هههههههههه
    بواسطة ام يوسف 74 في المنتدى المعجنات والسندويشات
    مشاركات: 83
    آخر مشاركة: 16-10-2017, 05:13 AM
  4. مشاركات: 24
    آخر مشاركة: 11-10-2011, 02:58 PM
  5. مخبز غريب في الصين
    بواسطة جناحيه 1997 في المنتدى المعجنات والسندويشات
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 18-07-2010, 01:51 AM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |