كيفك حال اخواتي الحبيبات اداريات مشرفات عضوات زائرات بيتي الغالي
بيت حواء
ان شاء الله جميعا بالف خير وعافيه يارب
اليوم حبيباتي جيبالكم معايا صامولي من مخبزي المنزلي
لا تصدقون ان شاء الله حبيباتي ربنا يقدرني واقدر اقدم لكم اكبر قدر من الخبز والصامولي وغيره من المخبوزات
المميزه اكيد بمرورك الطيب علي مواضيعي
نبداء علي بركة الله
هذا الصامولي طعمه يجنن ولون وريحه ولا احلي ولا تقولون كسل ومو كسل الكيس بريال
معاكم حق لكن لما يكون من شغل يدك وفي بيتك يكون له طعم تاني خالص
اول شيء المقادير
كيلو دقيق -2كوب حليب دافي -كوب مويه دافية -ملعقتين خميره -ملعقتين سكر -ملعقه ملح -100 جرام زبده
(اصبع واحد)-2 حبة بيض -ربع ملعقه صغيرة بيكنج بودر
الطريقة
اول شيء ننخل الدقيق مع البيكنج بودر والملح في وعاء العجن
نضع الحليب مع الزبده علي النار قليلا حتي تسيح الزبده قليلا ويمكن وضع الزبده مباشره علي الدقيق وفركها
جيدا مع الدقيق حتي تختفي تماما
معلومة صغيره اتعلمتها من متابعتي لبعض برامج الطبخ عند وضع بيض وحليب علي نوع من انواع الخبز احسن
شيء اننا ندوب البيض مع كميه من الحليب حتي نضمن امتزاج البيض جيدا مع الدقيق ولا يتلبك معانا او يتكتل
في الدقيق
ندوب الخميره في المويه الدافية والسكر ونتركها حوالي 10 دقائق حتي تتفاعل
نبدا في وضع مزيج الحليب والزبده بالتدريج علي الدقيق
طبعا ممكن نستخدم العجانه الكهربائية لكن صراحه انا متعتي اني اعجن بيدي انا احب العجن والخبز جدااااااااااااا
بعد وضع كميه الحليب وطبعا لا ننسي كميه الحليب اللي دوبنا فيها البيض نضيف خليط الخميرة ونعجن جيدا حتي
حتي نلم العجين جيدا وممكن لا نحتاج كميه المويه كلها علي حسب نوعيه الدقيق والعجين تكون ناعمه ولينة
نعجن جيدا لمده لا تقل عن 10 دقائق بالعجان الكهربي او 20 دقيقه باليد
انا عجنتها علي رخامه المطبخ خبط ورزع لما قت يا بس ما رحمتها المسكينة
هنا العجين لما خلصت عجنها جيدا لمده 20 دقيقة
نرجع العجين الي الوعاء مره ثانية ونتركها في مكان دافي ترتاح لمده 15 دقيقه فقط
هنا بعد ما اارتاحت 15 دقيقه شوفوا ماشاء الله كيف ابتدت تتخمر وايضا هذه معلومه اكتسبتها من متابعتي لبرامج الطبخ
نغرز اصبعينا السبابه والوسطي في العجين سنلاحظ عدم رجوع العجين مره اخري وعلامه الاصابع مغروزه كما
هي في العجين وهذا دليل علي تخمر العجين
نبداء في تشكيل الصامولي علي حسب رغبتنا بالاحجام المرغوبة
ناخذ جزء من العجين ونفرده
نلف العجين علي شكل رول
لا ننسي واحنا بنلف الرول نضغط براحه اليدين علي الرول واحنا بنلفه
يتبع يا حلوين
مواقع النشر