بردانه تعالى ادفيكى ( بليله - حمص - سحلب ) ( من مطبخ خوخه 25 )
http://forum.hawahome.com/nupload/90526_1298149597.gif
هلا وغلا ببنات حواء الغاليات
بردااااانه تعالى ادفيكى بمشروبات شتويه تدفيكى 100 %
البليله
http://forum.hawahome.com/nupload/90526_1298149988.jpg
http://forum.hawahome.com/nupload/90526_1298150092.jpg
http://forum.hawahome.com/nupload/90526_1298150142.jpg
المقادير مع الطريقة
نص كيلو قمح بليله وهذا شكله
http://forum.hawahome.com/nupload/90526_1298150266.jpg
ينقع القمح فى ماء 12 ساعه ( ينقع من بليل )
http://forum.hawahome.com/nupload/90526_1298150315.jpg
هنا شكل القمح بعد النقع شوفى كيف الحبه انتفخت ولونها افتح
http://forum.hawahome.com/nupload/90526_1298150407.jpg
يوضع عليه ماء ساخن ويرفع على النار حتى يغلى ثم يهدى عليه النار ويقلب باستمرار وكلما نقص الماء نزود ماء ويقلب حتى ينضح ياخد وقت حوالى ساعه تقريبا وفى خلال الساعه كلما نقص الماء يزود ويقلب وقبل النضج بنص ساعه نضيف عليه نصف كوب صغير ارز مصرى مغسول ومنقوع لمده 10 دقائق ويقلب
هنا شكل القمح بعد النضج
http://forum.hawahome.com/nupload/90526_1298150467.jpg
ناخذ جزء منه فى قدر تانى ونضيف له الحليب والسكر حسب الرغبه ويقلب حتى يغلى ويقدم ساخن
http://forum.hawahome.com/nupload/90526_1298150653.jpg
والباقى يحفظ فى علبه بلاستيك ويوضع فى الثلاجه وعند الاستخدام نضيف له الحليب والسكر ويغلى على النار
ويقدم ساخن
http://forum.hawahome.com/nupload/90526_1298150794.jpg
ممكن اضافه القرفه على الوجه او المكسرات او يقدم بدون نكهات حسب الرغبه
http://forum.hawahome.com/nupload/90526_1298150862.jpg
طعمها راااائع جدااااا ولذيذه جدا وخصوصا فى البرد
يتبع