بسم الله الرحمن الرحيم
كيفكم بنات حواء الحلوات
حدخل فى الموضوع علطول كنت رايحه زياره لصحبتى وكنت محتاره اسوى ايه اخده معايا لحد ما هيا وفرت عليا التفكير وطلبت منى كحك وبيتى فور ودخلت المطبخ وكأن العيد جه
ههههههههههههه
معلش طولت عليكم
وها هى النتيجه ايش رئيكم
وهنا اقرب
وهنا اقرب واقرب
نيجى للمقادير ونبداء بسم الله
البيتى فور
1 ونص كيلو دقيق \ 1 كيلو زبده بحراره الغرفه \ نص كيلو سكر بودره (مطحون ناعم)
4 بيضات \ نص ملعقه صغيره فانيليا \ 1 ملعقه كبيره بيكن بودر
معلش المقادير بالكيلو مقادير امى الله يحفظها بس مزبوطه جداا وممكن تجربوا نص الكميه
الطريقه
تضرب الذبده مع السكر جيدا حتى تصبح مثل الكريمه ثم نضيف البيض والفانيليا ويخلط جيدا ثم نضيف الدقيق مع البيكن بودر بالتدريج حتى تتكون عجينه لينه وتكون بالشكل الاتى
وتفرد بالنشابه وتشكل حسب الاشكال الى تحبيها وانا عملت بالشكل دى
لحد ما تخلصى الكميه وتدخل فرن حار من تحت الاول وبعدين فوق حوالى 10 دقائق لحين يتحمر
ويخرج من الفرن يترك يبرد ثم يزين بالمربى حسب الرغبه
وهنا الشكل النهائى
كحك بالعجميه
مقادير الكحك
1 كيلو دقيق \ 2 كوب كبير سمن سايح مقدوح \ 1 ملعقه كبيره خميره فوريه
1 ملعقه كبيره ابازير كعك \ 2 ملعقد كبيره سمسم محمص \ ماء دافىء للعجن
مقادير العجميه
1 كوب كبير عسل ابيض \ نص كوب كبير سمن سايح \ نص كوب كبير دقيق
1 ملعقه صغيره ابازير كعك \ 1ونص كوب كبير حوز مقطع صغير \ 1 ملعقه كبيره سمسم محمص
طريقه عمل العجميه
يقدح السمن على النار ويضاف الدقيق ويقلب على نار هاديه لحين يصبح لونه دهبى ثم يضاف العسل مع التقليب المستمر ويضاف السمسم وابازير الكعك وتقلب حتى تغلى وتكون تقيله مثل المهلبيه تقريبا وتصب فى صحن صاج او صينى وتترك لتبرد تماما ثم يضاف اليها الجوز وتحشى بيها الكحك
يتبع
مواقع النشر