(الموكونات) 1ك سمك اى نوع- ربع ك فريك- بصله كبيره- ثوم -ملح وفلفل- شطه او فلفل اخضر (الطريقه) ينظف السمك ويملح لمده ساعه يسلق الفريك حتى يستوى ثم ينزل ويصفى من الماء السلق ويوضع فى الصنيه ويوزع فى قاع الصنيه ويوضع عليه البصله المبشوره والملح والفلفل والشطه ويرص السمك فوق الفريك وطبعا يكون السمك نظيف ومتبل باثوم والكمون والملح ثم يوضع فى الصنيه وبعد ذلك يوضع حوالى علبه صلصه طماطم او نصف كوب طماطم معصوره ويوضع فوق السمك ثم يوضع الزيت فوق السمك حوالى كوب زيت ويوضع فى الفرن حتى تجديه اتسبك وليس فيه ماء ويقدم (ملحوظه) لو عندك ليمون ممكن تعصرى ليمونه فوق السمك وبالهناء والشفاء
مواقع النشر