اول مشاركة لا تخجلوني...كوسة الدجاج بالقشطة والجبن....+وصفة تانية مجانية بالداخل



صفحة 1 من 10 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 38

الموضوع: اول مشاركة لا تخجلوني...كوسة الدجاج بالقشطة والجبن....+وصفة تانية مجانية بالداخل

  1. #1
    عضوة قمة
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    113
    معدل تقييم المستوى
    11

    sss اول مشاركة لا تخجلوني...كوسة الدجاج بالقشطة والجبن....+وصفة تانية مجانية بالداخل





    كيفكم يا حلوين...اليوم هقدملكم وصفة رااااااائعة للكوسة غير الكوسا المطبوخة واللي بلبن واللي بالبشاميل.....وصفة بسيطة و وسهلة والطعم غير للكوسة عن كل مرة....الوصفة دي خدتها من كتاب معروف عالنت اسمه اطباق النخبة فالشكر لصاحبة الكتاب...جزاها الله خير


    نبتدي بصورة للطبق في شكله النهائي





    المقادير


    كوسة كبيرة مقطعة بالطول ثم بالعرض يعني كل حبة تعطينا 4 قطع...تحفر من الداخل بالمقوار او بالسكين وتسلق يادوب عشر دقايق في مياة وملح ونشيلها


    بصلتين كبار مفرومين ومشوحين في السمن لحد مايذبلوا


    حوالي نص كيلو فراخ مقطعة صغير متل الشاورما....وعليها بصلتين مفرومين وقرن فلفل عشان نعملها زي العصاج


    علبة قشطة نستلة-----جبنة موزاريلا مبشورة
    جزر مبشور-كسبرة خضرة مفرومة-ملح-بهارات



    الطريقة


    يشوح البصلتين المكتوبين في المقادير ويتحطوا في صينية بايركس لتبطين الصينية





    نسلق الكوسة واللب الباقي كمان منرميهوش هنحتاجه








    بالنسبة للفراخ دي التتبيلة بتعتها(بصلتين مفرومين وقرن فلفل وملح وبهار وعصير لمونتين وفصين توم مفرومين)





    نحط الدجاج عليها ونحطها عالنار تستوي منها فيها





    وده شكلها بعد النضج (الحشو ده طبعا يكون ممتاز للفطاير وخلافه)





    وده شكل المقادير بعد ماسلقنا الكوسة وعملنا الفراخ





    نضيف الجزر المبشور والكسبرة المفرومة ولب الكوسة المسلوق للدجاج ونخلط مع بعض كويس


    نحشي انصاف الكوسة بالشكل ده



    دلوءت نجيب علبة القشطة ونضيفلها شوية بهارات وملح خفيف و حوالي ربع كوب لبن عشان يخفف تقلها شوية ونقلبهم ونضيفهم عالكوسة المحشية....ونرش الجبنة الموزاريلا عالوش





    ومبتاخدش حاجة في الفرن لانه كله مستوي يا دوب ربع ساعة الوش يحمر





    و ده المنظر النهائي...فعلا كانت رائعة و مميزة جدا...وتشرف في العزومات




  2. #2
    عضوة قمة
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    113
    معدل تقييم المستوى
    11
    الوصفة التانية معروفة لاغلبكم.....هي الفاصوليا البيضة...بس احنا بنعملها من غير سلق.....لان اعرف ناس بتنقعها ساعتين وتسلقها نص سلق وبعدين تحطها عالصلصة لكن احنا بننقعها يوم كامل وبعدين نحطها عالصلصة المتسبكة ونضيف المرق عليها ونسيبها ساعة او ساعة ونص وتكون استوت.......جربوها هتطلع احسن من المسلوقة وماسكة نفسها وجميلة





    نجيب بصلة مفرومة ونحط عليها الطماطم ني في ني يعني من غير مانقلي الزيت عشان تكون اخف واطعم...نسيب الطماطم تنشف عالنار لوحدها











    نضيف المرق ونسيبها على نار متوسطة مدة ساعة او ساعة ونص لحد ماتستوي





    وهنا خلاص بعد مااستوت .........يارب تكون عجبتكم




    لا تنسوني من دعاكم يا حلوووووووووين

  3. #3
    نجمة بيت حواء
    تاريخ التسجيل
    Jun 2006
    الدولة
    الامــ قلبي ــــآرآت
    المشاركات
    623
    معدل تقييم المستوى
    14
    ما شاء الله
    تسلم ايدج حبيبتي
    وانا احب شي اسمه كوسا
    يزاج الله خير
    [align=center]"أستغفر الله العظيم لي ولوالديّ وللمسلمين وللمسلمات الأحياء منهم والأموات إلى يوم الدين"
    أسأل الله العظيم أن يجعلني واياكم من أصحاب الجنة خالدين فيها بإذن الله..اللهم آمين
    [/align]
    [align=center]
    % تسلـــم أناملج يالغاليـــه نايدا عالتوقيع الروووعه %[/align]
    [align=center][bimg]http://www.hawahome.com/vb/nupload/37188_1228498504.jpg[/bimg][/align]

    من مواضيع غلا26 :


  4. #4

صفحة 1 من 10 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. دجاج بانيه بالصلصة والجبن ( غدانا اليوم عندك ) مشاركة تشجيعية .
    بواسطة لؤلؤة2005 في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 23
    آخر مشاركة: 26-10-2017, 11:20 AM
  2. وصفة سحرية لإفراغ المعدة وفقدان الوزن في 60 ثانية! 140
    بواسطة تبارك العاني في المنتدى الطب البديل
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 19-02-2017, 11:22 PM
  3. 00**00**سندويش قطع الدجاج بالبازلاء والجبن مصور من مطبخي00**00**000
    بواسطة ضي المهنا في المنتدى المعجنات والسندويشات
    مشاركات: 21
    آخر مشاركة: 02-02-2017, 08:59 PM
  4. بسبوسه محشيه بالقشطة أول مشاركة ليه واتمنى تعجبكم
    بواسطة حلم الجميل في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 15
    آخر مشاركة: 30-10-2010, 11:59 AM
  5. لجدتك وأمك حق..حنا فاخر لكل من جربه رجعت مرة ثانية تشتري(سدر وبطاطس وبسكوت بالداخل)
    بواسطة العبيرالمشرق في المنتدى السوق, ( متاجر متنوعه) ويمكنك تأجير ركن خاص بك
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 28-02-2009, 01:34 AM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |