افكار روعه تسلمون
افكار روعه تسلمون
تسلمون
البصل بتاع الكشرى عشان يكون مقرمش رشى عليها شوية دقيق قبل القلى فى الزيت
اولا مش هيشرب زيت كتتتتتتتتتتتير
هيطلع مقرمش زى بتاع المحلات
وطبعا نطلعه على ورق مطبخ ويكون متفرق عن بعضه مش فوق بعض عشان ميطراش
اما الرز
فافضل طريقة
هى تحمير الشعرية ومعاها الرز وبعدين نحط مية سلق العدس ومعاها شوية من العدس على الرز لحد ما يستوى يعنى نسويه بمية سلق العدس
وفعلا بيطلع اقرب ما يكون لكشرى المحلات
وكمان متنسوش اضافة الملح لكل شئ بشكل مستقل يعنى حطى ملح فى مية المكرونة وهى بتتسلق
وملح فى مية العدس وهو بيتسلق و ملح على الرز بكميات قليلة طبعا تتناسب مع الحاجة اللى بنحط عليها
بس عشان كل حاجة من مكونات الكشرى تكون طَعمه
وقللو العدس عشان يكون الكشرى اخف على المعدة
واسهل فى الهضم
مشكورين ومنكم نستفيد
مشكورين
ولو بقية عجينة (( الفكره القنبله))
أفرديها وقصي اطرافه بالسكين حتى يكون لديك شكل بيضاوي كبير
ورشي فوقها قرفه مطحونه وسكر مطحون .. ولفيها ــ مثل السويس روول ــ يعني زي ما تلفي سجاده كبيره >>> يا شين الوصف بس المهم توصلوا للفكره ..
وقطعيها بالسكين شرائح واخبزيها زي المعجنات ثم اسقيها بحليب مركز ... وااااااااااااااااااااو جداً لذيذه ..
وبكذا تكوني سويتي حلا ومعجنات بعجينه وحده ..
وممكن تفردي العجينه وتقطعها بكأس شاي دوائر وتدهن بجبنه سائله ثم ترش بالزعتر .. كمان لذيذه ..
أهم المواضيع |
المطبخ |
من مواقعناصفحاتنا الاجتماعية |
المنتديات |
مواقع النشر