بسم الله الرحمن الرحيم
كيفكم يا احلي بنات لاحلي بيت حواء الغالي
اليوم سويت ستيك انما ايه روعه قليله عليه ان شاء الله يعجبكم
بطريقه البيبر ستيك حق منال العالم من يدي ومن مطبخي ندخل علي الطريقه والمقادير
ستيك علي عدد افراد اسرتك او حسب الرغبه -فلفل اسود مجروش خشن -قطعه زبده -زيت زيتون-ملح حسب الرغبه
بطاطس مسلوقه -جزر -كوسه -ولو حبيتي تزيدي خضار انواع تانيه بكيفكم ممكن بروكلي اي خضار تحبونه
نيجي للطريقه
نجيب قطعه الستيك ومضعها علي ورق بلاستيك ودقها شويه ونضع عليها الفلفل المجروش ونضغط كويس حتي يلتصق الفلفل بقطعه الستيك كويس من الجهتين مثل الصوره
نضع القلايه علي النار ونسخنها ونضع ملعقتين زيت زيتون وقطعه زبده ونتركهم يسخنوا
ثم نضع الستيك في القلايه ونوطي النار ولا نقلب علي الجهه الاخري الا لما تنضج جهه الستيك ونقلب علي الجهه الاخري
وده شكل الستيك بعد ما نضج نشيله من القلايه
وفي نفس القلايه نضع البطاطس المسلوقه لاتغسلونها مثل ما هي بعد ما خلصنا الستيك ونهرسها كويس بالهراسه او بالشوكه
ونقلب كويس ونضع عليها شويه حليب ساخن قليل يمكن ربع كاس علي حسب ما تشوفي بالبطاطس صارت ناعمه ونطفي عليها وممكن تضيفي قطعه زبده صغيره عليها لو تحبي انا حطيت قطعه مره صغيره يمكن نصف ملعقه ونقلب كويس ونشيلها علي جنب بعد ما خلصنا منها
الخضار انا سويته علي البخار
وسويت معاه رز اصفر مره سهل نضع في القدر مويه وعليها ملح وشويه زيت ولون صفار زعفران وبس تغلي نضع الرز المغسول ونتركه علي نار هادئه حتي ينضع
ونقدم الطبق مثل ما تبغوا هنا انا قدمته بهذه الطريقه
مواقع النشر