الكشرى المصرى صنع إيديا



صفحة 1 من 6 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 23

الموضوع: الكشرى المصرى صنع إيديا

  1. #1
    عضوة نشيطة
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    قطر حاليا
    المشاركات
    60
    معدل تقييم المستوى
    10

    sdfdsf الكشرى المصرى صنع إيديا

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    دى طريقتى فى الكشرى المصرى جربوها وهاتدعولى

    المقادير
    نصف كيلو مكرونه صغيرة
    نصف كيلو مكرونه إسباجتى
    كوب شعريه
    كوبين رز
    ربع كيلو حمص الشام
    ربع كيلو عدس بجبه
    بصل
    كيلو طماطم
    رأس ثوم مقشرة
    نصف كوب خل
    علبة صلصه
    شطه بودر ( تفضل الأسوانى )
    بصل محمر للتزيين بطريقة هبه
    الطريقه
    أول ما تصحى من النوم تنقعى العدس فى إناء به مويه
    وكمان حمص الشام
    عشان ينفش ويستوى بسرعة وسهولة
    المهم هانبدأ فى العمايل نحط العدس على النار يستوى وحبة ملح
    وكمان نحط حلة الحمص على النار وملح
    ونسيبهم يستوا على النار
    ونسلق المكرونه بنوعيها ونحط معلقة زيت فى حلقة السلق بتاعتها ودى تكة
    عشان متعجنش ولما تستوى نحطها فى مصفاه وننزل عليها المايه من الحنفيه وبعدين لما تصفى مايتها خاااااااااااااالص نجيب معلقتين زيت ذرة ونقلب المكرونه بيهم وحبة ملح وفلفل عليها ونقلب ونسيبها على جنب
    وبعدين نجيب الشعرية ونحمرها فى حلة الرز بحبة زيت ولما تحمر نحط الرز بعد ما نغسله طبعا ذى الرز بشعريه العادى ونزوده ونملحه ونهدى عليه
    يبقى فاضل عندنا الصلصه النوع الأول الصلصه الحمرا بنجيب 6 فصوص ثوم والطماطم نضربهم فى الخلاط سوا وبعدين نحطهم فى حلة على النار ومعلقتين زيت عليهم والصلصة ونسيبهم على النار لغاية ما تتقل حبة بس اوعى تسبها تتقل خالص لا سيبها تقل شويه بس يعنى بالبلدى كدا إديها غلوتين وبس والبهارات طبعا والملح وبعدين بكبشه تشيلى حبة فى طبق وتحطى عليهم 3أو 4 معالق كبيرة شطه ودا يرجع ليكى على حسب بتحبوا الشطه قوى ولا لآ
    تمام كدا فاضل الدقه اللى بالخل
    نجيب نصف كوب الخل و5 فصوص ثوم ومعمعلقتين عصير طماطم ونصف كوب مايه وملح وفلفل وكمونومعلقة شطه ونضربهم فى الخلاط ونكون محضرين زجاجه صغيرة ذى المحل ونحط الدقه فيها وبكدا يكون كل شىء جاهز على التقديم نغرف الرز الأول وفوقه المكرونه وبعدين العدس وبعدين حبة صلصه على الوش ونحط الحمص وفى الآخر البصل المحمر وطبعا بنحط باقى الصلصه والصلصه الحارة والدقه جنب الأكل وبالهنا والشفا والله دى طريقتى بالظبط وبيطلع رائع الحمد لله ذى المحلات وأحلى كمان وأنظف طبعاااااااااااااااااااااااااااااااا
    ملحوظه يا بنات لما بنجهز الحاجه بدرى العدس والحمص بيبردوا على ما بنعمل باقى الحاجات قبل الغرف تكونى محضرة حلة مايه على النار وحطى فوقها مصفاة ولما تغلى المايه حطى الحمص يسخن على البخار وبعدين حطى العدس ودا طبعا وبنفس الطريقه المكرونه عشان ميبقاش فيه مايه ويبقى سخن وجاهز للتقديم يا قمرات
    أسألكم الدعااااااااااااااااااااااااااااااااااء يا إخواتى فى الله

  2. #2
    عضوة جديدة
    تاريخ التسجيل
    Dec 2008
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    48
    معدل تقييم المستوى
    11
    سبحان الله انا كنت ناوية اسويه بكرة و داخله ادور عليه علشان أولادي يحبوه و أنا في الحاجات هذي أبيض
    مشكوووووووووورة

  3. #3
    عضوة نشيطة
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    قطر حاليا
    المشاركات
    60
    معدل تقييم المستوى
    10
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة اغادير1 مشاهدة المشاركة
    سبحان الله انا كنت ناوية اسويه بكرة و داخله ادور عليه علشان أولادي يحبوه و أنا في الحاجات هذي أبيض
    مشكوووووووووورة
    الحمد لله ويا رب يعحبك الطريقه الحمد لله بيبقى ذى المحلات بالظبط
    بالنسبه للبصل المحمر انا نسيت اكتب الطريقه
    تقطعى البصل خلقات وبعدبن تقلبيه فى دقيق ( طجين ) وتقليه فى زيت ساخن وبعدين تحطيه على ورق المطبخ ودى يبقى للتزين وأى سؤال حبيبتى انا حاضرة

  4. #4
    عضوة قمة الصورة الرمزية بيلسان1400
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    المشاركات
    262
    معدل تقييم المستوى
    11
    ربناااا يعطيك الف عاااااااااااااافية يااجميل

    بموووووووووت بالكشري


    سؤال الرز ايه مصري وازاي اسلقه
    انااااااا شطرة بالكشري المشكله الرز بيعجن لمااااذا ؟؟؟؟؟؟

صفحة 1 من 6 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. طريقة عمل الكشري المصري
    بواسطة مطبخ حواء في المنتدى فيديوهات الطبخ
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 08-01-2018, 11:15 PM
  2. اسبوع المطبخ المصرى(الكشري المصري)(حول العالم فى رمضان)تمت مراقبتة
    بواسطة اسماء بحر في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 70
    آخر مشاركة: 11-10-2017, 10:21 AM
  3. طريقة عمل الكشرى المصرى
    بواسطة **tota** في المنتدى أكلات شعبية
    مشاركات: 26
    آخر مشاركة: 20-07-2017, 04:37 AM
  4. الكشري المصري ألذ من المحلات
    بواسطة مى عزت في المنتدى المواضيع المنقولة
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 14-10-2015, 03:17 AM
  5. الكشري المصري
    بواسطة nadoy في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 13
    آخر مشاركة: 13-01-2007, 11:51 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |