بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
كيفكم حبيباتي اليوم انا جيبالكم طريقتي في مندي اللحم مره سهله والطعم امممممممممممم جنان
ندخل علي المقادير
نحتاج طبعا لحم علي حسب اسرتك
البهارات نحتاج -شيبه -قرفه -هيل -قرنفل -كمون حب-فلفل اسود حب -كسبره حب
ورز طبعا -زيت -فص مستكه -زيت وجمره فحم لتبخير المندي
الطريقه
نضع قدر علي النار وفيه مويه لسلق اللحم ونضع فيها البهارات الصحيحه انا حطيت البهارات في الصره الحديد وعود القرفه في المويه
وممكن تحطيهم في صره شاش وتحطيها في المويه
بعد سلق اللحم نشيله من مويه السلق علي جنب ونحتفظ بالمويه
وفي قدر نضع شويه زيت وفص المستكه ومجرد ما بدوب وتطلع الريحه نضع عليه اللحم ونقلب شويه
ثم نضع شوربه اللحم مره تانيه علياللحم ونتركها تغلي
بعد ما اخدت غلوتين نشيل اللحم في صنيه فرن ونضع عليه شويه زيت بسيط وصفار زعفران
وندخلها الفرن تتحمر شويه
ونكون غسلين الرز كويس ونصفيه ونضعه علي المرقه وطبعا نكون حطينا ملح وظبطنا الطعم
ونتركه علي نار هادئه حتي يستوي
بعد ما استوي الرز واتحمرت اللحم نضع اللحم علي الرز ونضع في وسط الرز فنجان فيه زيت ونضع عليه جمره فحم ونقفل القدر كويس ونتركها حوالي 5 دقايق من غير ما نفتح عليها حتي تاخد طعم وريحه
واستمتعي بمندي لحم اممممممممممممممممممممممممم طعم تحفه ومافي اسهل من كده
قدمته مع سلطه وسلطه حاره
ان شاء الله عجبكم
ملحوظه :ممكن تصفي شويه من الزيت اللي حطينا فيه الفحمه وتحطيه علي الرز وتقلبيه
وممكن كمان بالنسبه للحم ما تشيليه من القدر وتحطيه فيالفرن يتحمر ويستوي مع الرز بيطلع برضه طعمه روعه
جربوه حبيباتي وهايعجبكم باذن الله تعالي
محبتي واحترامي وتقديري للجميع
اختكم ام يوسف
في امان الله وحفظه ورعايته
مواقع النشر