طريقه عمل العرق البقرى او اللحوم البارده على طريقتى



صفحة 1 من 5 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 19

الموضوع: طريقه عمل العرق البقرى او اللحوم البارده على طريقتى

  1. #1
    عضوة قمة الصورة الرمزية eman71299
    تاريخ التسجيل
    Nov 2009
    الدولة
    المدينه المنوره
    المشاركات
    279
    معدل تقييم المستوى
    10

    fgh طريقه عمل العرق البقرى او اللحوم البارده على طريقتى

    [frame="2 80"]

    بسم الله الرحمن الرحيم


    اخباركوم ايه يا بنات وسيدات بيت حواء وعاملين ايه فى الحار ده



    ان شاء الله تكونوا كويسين انا النهارده ده جايبى معايا اكله مصريه تانى انما ايه



    دائما تكون فى البوفيهات والافراح سهله بس بتاخد شويه وقت وتنفعل للعزمات



    وتشرفكى لان طعمها جميل والشكل روووووووووووووووووووووووووووعه



    انا طولت عليكم الاكله هى العرق البقرى او احنا بنقول اللحوم البارده



    ودلوقتى ابدا:-



    هاتى يا ستى عرق من السوبر ماركت هو بيكون فى السوبر ماركت ملفوف بالحبل جاهز


    وطبعا الحجم اللى انتى عايزه


    واغسليه بالمويه كويس من بره وبعد كده غرزى اللحمه بالسكين كام واحده فى القطعه


    كلها وهاتى يا ستى شويه ملح وفلفل اسود وكمون وبهارات حاره او عاديه وكزبره


    مطحونه وثوم واى بهارات تانيه انتى تفضلهاوحطتى البهارات دى كلها على اللحمه






    وسيبى اللحمه شويه لحد ما تتتبل وفى الوقت ده قطعى الخضروات وهى كرفس وفلفل


    الوان وفلفل حاره وطماطم بس مش كتير وبصل طبعا الكميه اللى انتى عايزها






    وبعدين تجبى مقلاه غير لاصقه وتحطى شويه زيت فيها وتشوحها قطعه اللحمه على النار


    من كل الجوانب زى الصوره












    وبعدين تحطى الخضروات فى الحله وعليها 2كوب ماء ومكعب مرقه دجاج


    وتحطى اللحمه وتحطى الحله على النار وتسبى اللحمه على النار لحد ما تستوى


    وعلى فكره كل شويه هتحتاج لمويه وكل شويه اضافى 1 او2كوب ماء حسب الحاجه








    وبعد كده اختبرى اللحمه بالسكين اذا السكين خرجت نظيفه او اللحمه مانزلتش دم او مويه


    يعنى كده استوت


    وده الشكل بعد ما استوت




    وبعد كده تحطى اللحمه فى الثلاجه لتبرد


    وبعد ما تبرد هاتى اللحمه وبسكين حاميه قطعى اللحمه الى شرائح رفيعه


    وحطى الخضروات فى طبق التقديم للديكور وعليه اللحمه


    وده الشكل النهائى


















    اتمنى ان تكون الطريقه عجابتكم


    وبالهنا والعافيه




    [/frame]

  2. #2
    عضوة قمة الصورة الرمزية eman71299
    تاريخ التسجيل
    Nov 2009
    الدولة
    المدينه المنوره
    المشاركات
    279
    معدل تقييم المستوى
    10

    fgh

    [marq="3;right;3;alternate"] انا رجعت تانى[/marq]


    ودى يا جماعه طريقه الارز بالبصل على الطريقه المصريه برضو

    عشان تقديمى مع اللحمه البارده


    هاتى حله وقطعى بصله متوسط قطع صغيرهوحطى عليها شويه زيت زى كده





    وسبى البصله لحد ما تتحمر لحد لون الذهبى الغامق


    وبعد كده حطى على البصله 3 كوب مويه وسبى المويه لحد ما تغلى


    وحطى 3 كوب ارز مصرى من السوبر ماركت


    وحطى ملح وقلبى الحله





    وبعد كده حطى الحله على نار عاليه لحد مايتشرب المويه من الارز


    وبعد كده انقلى الحله على نار هادئه اوى وغلطى الحله


    وقبلى الارز كل شويه لحد ما تستوى واذا احتاج مويه تانى اضافى له مويه


    وده شكل الارز بعد ما استوى









  3. #3
    عضوة قمة الصورة الرمزية eman71299
    تاريخ التسجيل
    Nov 2009
    الدولة
    المدينه المنوره
    المشاركات
    279
    معدل تقييم المستوى
    10

    fgh

    [marq="3;right;3;scroll"] ومن جديد[/marq]



    سلطه الزبادى بالخيار


    ودى يا جماعه سلطه تقدم مع اللحمه البارده سهله وسريعه وطعمها اييييييييييه لذيذه


    هاتى كوب زبادى وقلبى الزبادى لحد ما يبقى سائل وحطى عليه نصف ملعقه ثوم صغيره


    وملح وقلبى الزبادى


    وذوقى الطبق بالخيار والسماق


    ودى الصور








    ايه رايكم يا جماعه

    ان شاء الله تكون عجبتكم الطريقه وتجربها


    وبالهنا والعافيه

  4. #4
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية ام يوسف 74
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    هناااااااااااك
    المشاركات
    12,406
    معدل تقييم المستوى
    63
    ماشاء الله تبارك الله
    تسلم يدك
    جزاكي الله خيرا
    "وبشر الصابرين الذين اذا اصابتهم مصيبة
    قالوا انا لله وانا اليه راجعون "
    اللهم اكتبني من الصابرين واجعلني راضية
    بقضائك ووثبتني علي الرضاء كل الرضاء
    بما اصابني واحسن خاتمتي يا ارحم الراحمين
    "لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين"

    من مواضيع ام يوسف 74 :


صفحة 1 من 5 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. يخني اللحم البقري
    بواسطة لؤلؤة2005 في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 11
    آخر مشاركة: 14-05-2018, 12:13 AM
  2. فيديو بورجنيون اللحم البقري
    بواسطة مطبخ حواء في المنتدى فيديوهات الطبخ
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 09-04-2017, 11:58 PM
  3. الكبده البقري من مطبخى
    بواسطة قمرالليل الجميل في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 21
    آخر مشاركة: 13-03-2008, 11:53 PM
  4. استبدلي رائحة العرق برائحة كالأطفال و قولي و داعا لرائحة العرق
    بواسطة marwa2005 في المنتدى السوق, ( متاجر متنوعه) ويمكنك تأجير ركن خاص بك
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 27-05-2007, 03:44 PM
  5. سؤالي عن الحليب البقري
    بواسطة ام انسss في المنتدى الطب النبوي
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 14-03-2005, 05:24 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |