بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كيفكم حبيباتي الغاليين
ان شاء الله بخير وصحه وعافيه يارب
اليوم طبقنا فيليه دجاج بخلطه وتغطيه مميزه وطعم رهيب
صوره الطبق اول
المقادير :
صدور دجاج مغسوله ومنظفه كويس وتكون تقطيعها سميك شويه يعني ممكن نشرح الصدر الي شرحيتين
التتبيله عباره عن
بصله كبيره مبشوره -فصين ثوم مفرومين ناعم -ملح -فلفل اسود -بابريكا-بهارات مشكله -ملعقتين عصير ليمون -ملعقه خل -هيل مطحون
للتغطيه هانحتاج
كوب شوفان مخلوط بكوب بقسماط خشن شويه وكوب بقسماط ناعم
دقيق -بيض مخلوط بقليل من الخل
الطريقه كالتالي
نخلط مقادير التتبيله جيدا ونضعها علي صدور الدجاج
نخلط جيدا الخلطه مع الصدور
نضع الصدور في الثلاجه اقل شيء ساعتبن وطبعا كل ما طالت المده تكون احسن
نغبر الصدور بالدقيق جيدا
نضع الصدور بعد تغبيرها بالدقيق في البيض المخفوق
نشيل الصدور من البيض ونضعها علي خليط البقسماط بالشوفان ونضغط عليها بيدنا واحنا بنغلفها جيدا
بعد ما خلصنا كل المقدار نغطيه ونضعه في الثلاجه لمده ساعه
نحمر الصدور في زيت غزير وساجن واول ما نضع الصدور في الزيت نرخي النار شويه حتي لا تتحرق معانا
نطلع الصدور علي ورق مطبخ لليمتص اي زيت زياده من عمليه القلي وتقدم حسب الرغبه
انا قدمت معاها بطاطس بيوريه ومقبلات بف باستري
نجيب البف باستري ونقطع الربع الي اربع اقسام ونجيب صنيه الميني كب كيك ونضعه مثل الصوره
تحشي باي حشوات حسب الرغبه
حشيت بعضها لبنه -وبعضها لحمه مفرومه معصجه وعليها جزر مبشور وفلفل رومي مقطع صغير -وبعضها جبن قشقوان -واخري جبن ابيض ورايح زيتون-وكم حبه نوتيلا للولاد
ندهن الاطراف بيض مخلوط بماء قليل وندخلها الفرن لمده ربع ساعه
البطاطس بعد سلقها هرستها وحطيت عليها ملعقه قشطه وملعقه زبده وحليب قليل وملح وفلفل اسود وقلبتهم كويس جدا وعملتها علي شكل وردات بكيس الحلواني
ومعاها خضار مطهور علي البخار
ان شاء الله عجبكم الطبق حبيباتي
والي اللقاء في طبق اخر باذن الله تعالي
في امان الله وحفظه ورعايته
اختكم ام يوسف
مواقع النشر