لازانيا بالسبانخ : : مشاركتي في مسابقه المعجنات الرمضانيه : : ( تمت مراقبته )



صفحة 1 من 7 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 27

الموضوع: لازانيا بالسبانخ : : مشاركتي في مسابقه المعجنات الرمضانيه : : ( تمت مراقبته )

  1. #1
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية om ahmed2010
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    4,440
    معدل تقييم المستوى
    26

    مميز لازانيا بالسبانخ : : مشاركتي في مسابقه المعجنات الرمضانيه : : ( تمت مراقبته )


    اخواتي الكرام 000
    اتمني ان مشاركتي النهارده تعجبكم وتفيدكم
    وهي اللازانيا " عجينة اللازانيا "

    وهي نفس طريقة عجينة المكرونه اللي نزلتها قبل كده بس بتختلف في التقطيع وفي التسويه .


    * مقادير العجينه :

    1 كوب دقيق " طحين "
    1 ملعقه زيت " ذره او زيتون "
    1 بيضه
    رشة ملح
    ماء دافئ للعجن



    * يتم خلط كل المكونات السابقه علي بعض " ما عدا الماء " .






    * ثم نضيف الماء تدريجياً علي حسب ما نحتاج لحد ما العجينه تتلم كويس وما تلزقش في الايد ونفضل نعجن فيها حوالي 10 / 15 دقيقه لحد ما لونها يفتح وتبقي طريه .



    * نسيب العجينه ترتاح نصف ساعه ونبتدي نفردها علي رخامه بارده مدهونه بالدقيق .



    * نفرد العجينه علي شكل مستطيل " رقيقه جدا جدا ".



    * ونبتدي التقطيع " تقطع لمستطيلات بحجم كف الايد تقريباً " .

    " مش عارفه الصورة مش عايزة تتحمل ليه 00 المهم نقسمها نصفين بالعرض ونبتدي نقطعها بالطول بالحجم اللي احنا عايزينه " .

    * نضع ماء يغلي علي النار وفيه رشة ملح وملعقتين زيت ولما يغلي نبتدي ننزل قطعه واحده من اللازانيا " اول ما نحطها في الماء هتنزل في قاع الحله وثواني وهتطلع علي السطح بكده تكون خلاص استوت " .

    دي وهي في القاع 000


    ودي وهي علي السطح 000
    " " مش عارفه اذا كانت الصور وضحت كلامي ولا لأ ؟؟ " "


    * ناخد واحده واحده ونعملها زي اللي فاتت لحد ما نخلص الكميه الموجوده وفي نفس الوقت اللي تستوي وتخرج توضع في طبق تحت الماء الجاري .

    *وده شكلها بعد السوي .


    * ودي الكميه كلها .



  2. #2
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية om ahmed2010
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    4,440
    معدل تقييم المستوى
    26
    * نجهز البشاميل : " 3 ملاعق دقيق + 3 ملاعق سمنه يشوحوا علي النار وبعدين نضيف اللبن علي حسب السمك اللي تحبيه بس عاماً في اللازانيا بيبقي البشاميل سميك نوعاً ما " .

    * ونجهز السبانخ : " تقطع وتغسل وتترك في حله علي النار لحد ما يصفي منها الماء كله وتترك لتبرد " .

    * نضع في الصينيه شوية زيت وملعقتين بشاميل ونبتدي نضع اللازانيا بحيث انها تغطي الصينبه " بدون تكديس علي بعض " .


    * ثم نضع البشاميل " يوزع علي الصينيه كلها " .


    * ثم نضع السبانخ .


    * ثم بشاميل تاني .


    * ثم قطع لازانيا تاني وجبنه موتزاريلا .


    * ونكمل بنفس الطريقه لحد ما تخلص الكميه .

    * وفي الاخر نضع بقسماط مفروم " لزوم القرمشه " مع الموتزاريلا علي وش الصينيه .


    * وتدخل فرن مسخن سابقاً لد ما يحمر وشها .


    * القرمشه واضحه مش كده


    * ايـــــــــــه رأيكـــــــو ؟؟؟
    بالف هنا وشفا 000




    يارب تكون مشاركتي عجبتكوا 000

    تقبلوا ودي واحترامي وتقديري
    اختكم // أم أحمـــــد


  3. #3
    عضوة قمة الصورة الرمزية noora90
    تاريخ التسجيل
    Feb 2010
    الدولة
    الشرقية
    المشاركات
    164
    معدل تقييم المستوى
    10
    ايه الحلاوة دي...

    الله يعطيك العافية رووووووعـــــــــه...
    (أستغفر الله لي ولجميع المسلمين والمسلمات والمؤمنين
    والمؤمنات الأحياء منهم والأموات)..<<تاخذين حسنة على كل مسلم في الدنيا سوا ميت كان او حي>>>
    لاتبخلين على نفسك بالأجر العظيم



    >>>الله يغفر لك ويرحمك ويدخلك الجنة ياأغلى إنسان بحياتي<<<
    سبحان الله والحمدلله ولاالــــــه الاالله والله أكبـــــر
    سبحان الله وبحمده عدد خلقة ورضا نفسه وزنة عرشة ومداد كلماته

    من مواضيع noora90 :


  4. #4
    عضوة جديدة الصورة الرمزية بنت ليبيا 2010
    تاريخ التسجيل
    Feb 2010
    المشاركات
    9
    معدل تقييم المستوى
    0
    ماشـــــــــــــــاء الله ..

    بارك الله فيك


    [bor=#f200ff][fot1]بنت ليبيا 2010[/fot1][/bor]

    من مواضيع بنت ليبيا 2010 :


صفحة 1 من 7 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. مشاركتي في مسابقه المعجنات الرمضانيه ( تمت مراقبته )
    بواسطة خفوقه نت في المنتدى المعجنات والسندويشات
    مشاركات: 13
    آخر مشاركة: 30-10-2017, 01:25 PM
  2. مشاركات: 83
    آخر مشاركة: 19-10-2017, 01:19 PM
  3. مشاركتي في مسابقة المعجنات الرمضانية...سلة المعجنات!! ( تمت مراقبته )
    بواسطة للمحبة عنوان في المنتدى المعجنات والسندويشات
    مشاركات: 29
    آخر مشاركة: 18-10-2017, 02:34 PM
  4. مشاركات: 29
    آخر مشاركة: 16-10-2017, 06:03 AM
  5. مشاركات: 25
    آخر مشاركة: 22-04-2017, 07:53 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |