لبنات مصر .. ممكن الطريقة للاكله دي
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 6

الموضوع: لبنات مصر .. ممكن الطريقة للاكله دي

  1. #1
    نجمة بيت حواء
    تاريخ التسجيل
    Oct 2008
    الدولة
    في أرض الله الرحبة
    المشاركات
    706
    معدل تقييم المستوى
    16

    لبنات مصر .. ممكن الطريقة للاكله دي

    بسم الله الرحمن الرحيم

    أخواتي بنات مصر

    الله يسعدكم مرة كنت عند جارتي القديمة ربي يذكرها بالخير هي مصرية

    فطرت عندها كانت مسوية اكلة روووعة عسل مع حلبة اظن محمصتها وماأدري ايش حاطة كمان وتتاكل بالخبز

    وسالتها عن الطريقة والمقادير قالت انتي جيبي العسل وانا اعملهالك

    بس من يومتها لااعطيتها عسل ولايحزنون نسينا الموضوع

    مرت السنين والحين ذكرتوني بهالأكلة ياريت تقولولي عالطريقة لانها مفييدة احسها وتمتن

    الله يسعدكم جارتي في اسكندرية ومااقدر اوصلها الحين يارب يسعدك ياحكومة والله لها وححححشة

    انتظركم

  2. #2
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية أم عبد المنعم
    تاريخ التسجيل
    Mar 2009
    الدولة
    الكويت
    المشاركات
    2,337
    معدل تقييم المستوى
    21
    طيب اوصفي الاكله اكتر علشان نعرفها

    طيب هو العسل كان عسل اسود ؟

    لو العسل اسود اعتقد انها مفتقه و بيكون فيها سمسم كمان

    لو كده قوليل أقولك الطريقه و في منها جاهز بالسوبر ماركت و أسمها مفتقه بالمصري



  3. #3
    نجمة بيت حواء
    تاريخ التسجيل
    Oct 2008
    الدولة
    في أرض الله الرحبة
    المشاركات
    706
    معدل تقييم المستوى
    16
    ايه حبيبتي العسل اسود واعطيني طريقة المفتقة اذا امكن عيوني يمكن تكون هي

    ومشكووورة على تجاوبك الله لايحرمني منك حبيبتي

  4. #4
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية أم عبد المنعم
    تاريخ التسجيل
    Mar 2009
    الدولة
    الكويت
    المشاركات
    2,337
    معدل تقييم المستوى
    21

    نضع الزيت في الحلة ونترك جزء بسيط منه لتحمير السوداني فيما بعد





    بعد أن يسخن الزيت- دون أن يقدح - نضع السمسم ليتحمر قليلا






    ثم نضع المغات و الدقيق و الحلبه مع بعض ونقلب مرة واحدة فقط

    ثم نضع العسل ونقلب


    ثم نترك الخليط على نار عاليه في البداية ثم نوطي النار شوية
    ونقلب من وقت لأخر الى أن يغلى







    ثم نضع عصير الليمون




    نترك الخليط 10 دقائق على النار من بداية الغليان , ثم نطفي النار
    من علامات نضج الحلبه --> طفو الزيت على السطح






    نحمر السوداني في قليل من الزيت المتبقي (2\1 كوب تقريبا)





    ثم نضعه فوق الحلبه ونترك الحلبه في الحلة





    بعد ساعة تقريبا نقلب الحلبة حتى يختلط السوداني بها





    ويكون قوامها بعد أن تبرد لزج كما في الصورة





    ثم نتركها تبرد وتعبأ في برطمانات أ وعلب ولكن الأفضل الأواني الزجاجية .








    و دي طريقه سهله قوي

    المفتقة بطريقة سهلة جــــــــــــــــــــــــدا

    المقادير:
    2ملعقة سمن سايح.
    2ملعقة دقيق.
    4ملاعق حلبة مطحونة.
    5ملاعق سمسم.
    كيلو عسل اسود.
    3ملاعق زيت.

    الطريقة:
    نجيب معلقتين السمنة فى اناء على النار ونحط عليهم معلقتين الدقيق لحد ما يصفر وبعدين نجيب 3 ملاعق حلبة مطحونة و3 ملاعق سمسم ونحطهم عليهم ونسيبم على النار حوالى دقيقتين وبعدين نطشهم بكيلو العسل ونحط ملعقة الحلبة المتبقية ونحط ملعقة سمسم ونسيبهم على النار لحد القوام ما يتقل شوية بس مش يتقل اوى علشان لما تبرد المفتقة هتتقل وبعدين نطفى النار من عليها ونجيب فى اناء تانى 3ملاعق زيت ونسخنهم ونحط عليهم ملعقة السمسم المتبقية ونسيبهم ثوانى ونقوم حطنهم على المفتقة بعد ما نكون صبينا المفتقة فى برطمانات ..........وبالهنا والشفا وياريت تكون الطريقة سهلة وعجبتكم.............................



صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. لبنات المدينه الذ طبخ ممكن تذوقوه
    بواسطة بنت العز ريميه في المنتدى السوق, ( متاجر متنوعه) ويمكنك تأجير ركن خاص بك
    مشاركات: 8
    آخر مشاركة: 04-04-2012, 03:50 PM
  2. لبنات المدينه الذ طبخ ممكن تذوقوه
    بواسطة بنت العز ريميه في المنتدى السوق, ( متاجر متنوعه) ويمكنك تأجير ركن خاص بك
    مشاركات: 10
    آخر مشاركة: 25-12-2009, 12:06 AM
  3. كيف تظهر الصور للاكله
    بواسطة سمرقمر في المنتدى المطبخ
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 23-05-2009, 01:46 PM
  4. ممكن سؤال لبنات جده ضرووووووووووووري
    بواسطة شهد الحروف في المنتدى جمالك
    مشاركات: 5
    آخر مشاركة: 20-01-2008, 12:46 PM
  5. ممكن طريقة الدال(العدس) على الطريقة الهندية
    بواسطة sos123 في المنتدى المطبخ
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 26-10-2007, 07:50 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |