نضع الزيت في الحلة ونترك جزء بسيط منه لتحمير السوداني فيما بعد
بعد أن يسخن الزيت- دون أن يقدح - نضع السمسم ليتحمر قليلا
ثم نضع المغات و الدقيق و الحلبه مع بعض ونقلب مرة واحدة فقط
ثم نضع العسل ونقلب
ثم نترك الخليط على نار عاليه في البداية ثم نوطي النار شوية
ونقلب من وقت لأخر الى أن يغلى
ثم نضع عصير الليمون
نترك الخليط 10 دقائق على النار من بداية الغليان , ثم نطفي النار
من علامات نضج الحلبه --> طفو الزيت على السطح
نحمر السوداني في قليل من الزيت المتبقي (2\1 كوب تقريبا)
ثم نضعه فوق الحلبه ونترك الحلبه في الحلة
بعد ساعة تقريبا نقلب الحلبة حتى يختلط السوداني بها
ويكون قوامها بعد أن تبرد لزج كما في الصورة
ثم نتركها تبرد وتعبأ في برطمانات أ وعلب ولكن الأفضل الأواني الزجاجية .
و دي طريقه سهله قوي
المفتقة بطريقة سهلة جــــــــــــــــــــــــدا
المقادير:
2ملعقة سمن سايح.
2ملعقة دقيق.
4ملاعق حلبة مطحونة.
5ملاعق سمسم.
كيلو عسل اسود.
3ملاعق زيت.
الطريقة:
نجيب معلقتين السمنة فى اناء على النار ونحط عليهم معلقتين الدقيق لحد ما يصفر وبعدين نجيب 3 ملاعق حلبة مطحونة و3 ملاعق سمسم ونحطهم عليهم ونسيبم على النار حوالى دقيقتين وبعدين نطشهم بكيلو العسل ونحط ملعقة الحلبة المتبقية ونحط ملعقة سمسم ونسيبهم على النار لحد القوام ما يتقل شوية بس مش يتقل اوى علشان لما تبرد المفتقة هتتقل وبعدين نطفى النار من عليها ونجيب فى اناء تانى 3ملاعق زيت ونسخنهم ونحط عليهم ملعقة السمسم المتبقية ونسيبهم ثوانى ونقوم حطنهم على المفتقة بعد ما نكون صبينا المفتقة فى برطمانات ..........وبالهنا والشفا وياريت تكون الطريقة سهلة وعجبتكم.............................
مواقع النشر