السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
دجاج ايطالي بالصلصة
الطريقه للغاليه ام ياسمينا جزاها الله كل خير يا رب
المقادير
افخاذ دجاج كامله وزن 1 كيلو جرام بالجلد ( انا عملتها بدون جلد )
بصله كبيره مقطعه صغير
3 فص ثوم مفروم
ربع كوب زيت زيتون
ملح و فلفل اسود و ملعقة كبيره أعشاب ايطاليه
ملعقتين كبيره صلصة طماطم
علبتين طماطم مقطعه جاهزه اي وزن 800 جم
2 كوب مرق دجاج او ماء مذاب فيه مكعب ماجي
( ملحوظه : حسيت ان المرق كتير ممكن نستعمل كوب مرق واحد و علبة طماطم مقطعه واحده )
الطريقه
نغسل الدجاج كويس و ننقعه بالماء و الخل و الملح نص ساعه و نصفيه و نتركه شوي بالمصفاه ليرشح ماؤه
نضع الزيت بالمقلاه علي النار و لما يسخن الزيت نحط الدجاج ليتحمر كويس من الجهتين
بعد التحمير نشيل الدجاج المحمر في صينية الفرن
نضع البصل علي الزيت مكان تحمير الدجاج
و نقلبه قليلا عالنار ثم نضع الثوم
و نقلب كويس حتي يزبل البصل دون تغيير لونه
ثم نضيف الطماطم المقطعه و المرق و الملح و الفلفل الاسود و الاعشاب
و نقلب الخليط و يترك علي النار هادئه لمدة ثلث ساعه او 20 دقيقه حتي تتسبك الصلصه شويه
ثم نضع الصلصه علي الدجاج المحمر
نضع الدجاج بالفرن الساخن مسبقا علي درجة حراره معتدله و نشغل من اسفل و علي الرف الاول و تترك بالفرن حتي النضج و تتسبك الصلصه و تتكثف
و يقدم ساخنا مع الأرز الابيض
يتبع غالياتي لا احد يرد
مواقع النشر