•·.·´¯`·.·• ( دورة yamy للمعجنات ) •·.·´¯`·.·• - الصفحة 3



صفحة 3 من 23 الأولىالأولى 12345613 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 9 إلى 12 من 92
Like Tree13Likes

الموضوع: •·.·´¯`·.·• ( دورة yamy للمعجنات ) •·.·´¯`·.·•

  1. #9
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    92

    Awards Showcase


    5- فطيرة البيتزا

    الفكره أخذتها من الاخت خفوقه نت مع بعض التعديلات

    المقادير

    مقدار من العجينة السابقة

    صلصة البيتزا او كاتشاب مع بعض الاعشاب الجافه ( زعتر او روزمارى او ...... )
    جبنه موزاريلا او شيدر
    ( الحشو اختيارى )
    جبنه فيتا
    بصل أخضر

    الطريقة

    نوقد الفرن على درجة حرارته 400 فهرنهيت او 200 درجه مئويه قبل البدء فى فرد العجينة

    نفرد العجينة ونضع جميع المكونات عليها



    نطويها بالشكل ده



    وبعدين كده





    نضعها فى صينيه ( ولسهولة حملها ممكن نلفها بالشكل ده )



    نسيبها تخمر شوية وندهن الوجه بالحليب والسكر
    ونرش عليها جبن شيدر مبشور



    نخبزها فى حار الى ان تنضج و تأخذ اللون المطلوب



    تقطع وتقدم ( يفضل قطعها وهى بارده لتحتفظ بالشكل الجميل وتسخن قليلا بعد التقطيع)








    وبالهنا والشفا

  2. #10
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    92

    Awards Showcase

    سامحونى حبيباتى على التأخير
    وان شاء الله سوف انزل كل كام يوم درس هذا ايسر لى
    والتطبيقات براحتكم كل واحدة وظروفها


    6- البيييييتزا

    طبعا الكل عارفها وبيحبها وانا ان شاء الله سوف انزل اكثر من طريقة طبقى اللى تريحك ومكونتها متوفره عندك ويفضل فيما بعد تطبقى الاخره لمعرفة الفرق بينهم

    بسم الله نبدأ

    العجينة البسيطة

    2 الى 2 ونصف كوب دقيق
    رشة ملح
    3 ملعقة كبيرة زيت
    1 كوب ماء
    ملعقة كبيرة خميره
    ملعقة كبيرة سكر

    العجنة الثانية

    2 الى 2 ونصف كوب دقيق
    رشة ملح
    3 ملعقة كبيرة زيت
    ثلاث ارباع كوب ماء
    ملعقة كبيرة خميره
    ملعقة كبيرة سكر
    بيضة

    العجينة الثالثة

    2 الى 2 ونصف كوب دقيق
    رشة ملح
    2 ملعقة كبيرة حليب بودرة
    3 ملعقة كبيرة زيت
    1 كوب ماء
    ملعقة كبيرة خميره
    ملعقة كبيرة سكر

    الطريقة



    الطريقة بالصور موجوده من قبل فى الدروس السابقة

    نذيب الخميرة والسكر فى الماء ونتركهم خمس دقائق
    نخلط المواد الجافه ( كوب ونصف طحين - الملح - الحليب البودره لو هتستخدميه )
    نضيف خليط الخمره ثم الزيت ثم ( البيض لو هتستخدميه ) نخلطهم سويا ونبدأ بلت العجين جيدا اقل شئ خمس دقائق
    نبتدى نضيف الدقيق المتبقى شويه شويه الى ان يتكون لدينا عجينه لينه قيلا ونعجنها اقل شئ ربع ساعه باليد ولو اكثر يكون افضل
    نتركها تخمر ( م
    دة الخمر على حسب المكان ونوع الخميره )

    الصلصه

    بصله صغيرة مبشورة
    واحدة طماطم كبيرة مبشورة
    فصين ثوم مفرومين ناعم ( اختيارى )
    ملعقة كبيرة صلصة طماطم
    نصف كوب ماء
    اعشاب جافه ( زعتر - بقدونس - روزمارى ... )
    ملح وفلفل
    قليل من الزيت

    الطريقة

    نحمر البصله قليلا فى الزيت
    ثم نضيف الثوم ونقلبهم لغاية ما تشمى رائحة الثوم
    ثم نضيف الطماطم ونقلبهم بضع دقائق
    ثم نضيف باقى المكونات ونقلبهم جيدا ونترك الخليط يغلى حوالى خمس دقائق ( ممكن اضافة قليل من الماء اذا لزم الامر )

    طريقة اخرى سهلة وبسيطة لو ما عندك وقت من اختراعى

    كاتشاب وثوم بودره واعشاب جافة

    نيجى لفرد العجينه


    بما ان العجينه لينه شويه هنحتاج دقيق كافى للفرد مخلوط بدقيق الذره ( يكون خشن قليلا او دقيق سميد ( ليعطيك قرمشة خفيفة ولذيذة وبنفس
    الوقت عجينه هشة وطرية )



    نفرد العجينة ( انا بحبها تكون رفيعة لاستمتع بطعم البيتزا لكن لو سميكه احس كأنى باكل سندوتش )
    نضع العجينة فى صنية مدهونة زيت ونجعلها اكبر من الصينية شوية لو هنحشى طرفها



    بالنسبة لحشو الاطراف انا حشيتها بحشوتين مختلفتين
    الاولى من اختراعى والطعم خراااافى مممممممم
    عملت نصف مقدار بشاميل واضفت عليه علبة قشطة وحطيتها بالشكل ده





    والثانية جبن كريمى





    نغلق الطرف ونضع الصلصة اللى تفضليها انا ضفت صلصة الكاتشاب



    ثم الجبن ثم الحشو اللى تحبيه





    نخلها فرن حار من 180 الى 200 درجه ويكون ساخن من قبل على الرف الاوسط
    والبيتزا ما تغيب فى الفرن يعنى عشر دقائق او 15 دقيقه على الاكثر
    نطلعها من الفرن ونضع بعض من جبن الموزاريلا مرة





    أخره ونرجعها الفرن الى تسيح الجبن














    دى بالبشاميل





    ودى بالجبن







    وبالهنا والشفا

    محبتى وتقديرى واحترامى لكم حبيباتى

  3. #11
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    92

    Awards Showcase

    كيفكم يا قمرات
    كل عام وانتم بخير حبيباتى

    ملتقى الشتركات اصبح الآن فى موضوع واحد مع التطبيقات


    http://forum.hawahome.com/t325728.html


    بسم الله نبدأ


    7- القرص المصرية الطرية


    المقادير

    2 كوب دقيق
    قليل من الملح
    نصف كوب سمن
    2 ملعقة كبيرة قشطة او زبادى ( اختيارى فهى طعم جيد للقرص )
    ملعقة صغيرة خميرة
    ملعقة كبيرة سكر
    حليب للعجن ( نصف كوب تقريبا ممكن اكثر وممكن اقل حسب نوع الدقيق )

    بعض الافكار

    ممكن تحشيها تمر اوجبن
    انا احبها ساده بدون اى حشوات
    ممكن تأكليها فى الصباح مع الحليب او الشاى او القهوه

    الطريقة


    نخلط السكر والخميرة فى ثمن كوب ماء دافئ
    نخلط القيق مع الملح ثم نضيف السمن ونخلطهم جيدا








    ثم نضيف القشطه او الزبادى ثم خليط الخميره ثم الحليب تدريجيا ونعجن العجين جيدا








    نتركها لتخمر ( المده تختلف حسب نوع الخميره والجو المحيط بها )

    نقسم العجينة الى كور صغيرة



    نفرد كل كره وتكون سميكة قليلا ونضعها فى صنية الخبز




    نوقد الفرن على 200 درجة

    نتركها عشر دقائق تقريبا لترتاح



    نخبزها فى الفرن على الرف الاوسط الى ان تنضج وتعطيك اللون المطلوب ( اقص
    ى شئ ربع ساعة )












    وبالهنا والشفا

  4. #12
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    92

    Awards Showcase

    8- السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


    كيفكم يا بنات انشاء الله تكونوا بخير
    وكل عام وانتم بخير وصحه وسعاده
    وصفة اليوم هى

    الحواوشى المصرى على اصوله من الالف الى الياء

    وعشان نعمل الحواوشى لازم الاول نعمل خبز شامى ياللا بسم الله نبدأ

    الخبز الشامى

    المقادير

    من 2 الى 2 ونصف كوب دقيق
    ربع ملعقة صغيرة ملح
    ملعقة صغيرة خميرة
    ملعقة صغيرة سكر
    كوب ماء

    الطريقة

    نضع الخميرة والسكر فى الماء ونقلبهم










    نقلب كوب ونصف من الدقيق مع الملح ونعمل فحره فى المنتصف ثم نضع خليط الخميره







    نلخلطهم مع بعض ونلت العجين جيدا على الاقل خمس دقائق
    ثم نضيف الدقيق المتبقى شوية شوية لغاية ما يتكون عجينه لينة لا تلتصق باليد






    نتركها تخمر






    نتركها تخمر
    نقسمها الى كور متساويه على حسب الحجم اللى تبغيه
    ونغطيها بفوطة مبلولة لكى لا تنشف







    نوقد الفرن على اعلى درجه ونضع صاج خبز فى الرف العلوى


    نفردها على الدقيق وتكون سمكها معقول لا هى سميكه
    ولاهى رفيعة جدا لكى لا ينشف منك ويعطيك النتيجة المطلوبة











    نضعها على مناديل المطبخ ثم نضع منديل مطبخ فوقها ثم رغيف أخر ثم منديل وهكذا الى تنتهى الكمية ( وممكن ترصيها على فوطة نظيفه جنب بعض ونغطيهم الى ان تنتهى الكمية









    نبدأ الخبز بأول رغيف فردناه وممكن تخبزى اكثر من رغيف حسب حجم الصاج اللى عندك






    وهذا شكله بعد دقائق قليله فى الفرن






    لو حتعملى حواوشى طلعيه من الفرن وهو كده بدون ما يتحمر







    ولما يبرد ضعيه فى كيس وضعيه فى الفريزر لحين الاستخدام او استخدميه فى نفس اليوم







    وممكن تتركيه يحمر ويبقى عندك احسن خبز شامى










    ولما يبرد ضعيه فى كيس واحفظيه فى الفريزر لحين الاستخدام









    وبالهنا والشفا









صفحة 3 من 23 الأولىالأولى 12345613 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. التراميسيو الايطالى من عند yamy
    بواسطة Shimaa Radwan في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 29
    آخر مشاركة: 19-02-2018, 01:27 PM
  2. فطايرخطيييييببببيييره من مطبخ yamy
    بواسطة Shimaa Radwan في المنتدى المعجنات والسندويشات
    مشاركات: 109
    آخر مشاركة: 18-10-2017, 02:41 PM
  3. دورة ليزر مشاغل,دورة بشره,دورات تجميل,دورة تعلم استخدام التاتو
    بواسطة اسواق فرنسا في المنتدى وظائف نسائية
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 14-07-2012, 02:53 PM
  4. تطبيـــ (( أم أحمـــــد )) ــق لــ كنافة YAMY
    بواسطة om ahmed2010 في المنتدى الأطباق المجربة
    مشاركات: 22
    آخر مشاركة: 21-09-2010, 07:33 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |