الطبق الرابع :داوود باشا في الصنية
الطريقة والمقادير مع بعض
نصف كيلو لحمه مفروم -حبه بصل كبيره مفرومه ناعم -3فصوص ثوم مفروم ناعم -ربع ضمه بقدونس -نصف ضمه كسيره مقطعين ناعم جدا -ملح -فلفل-بهارت مشكله -هيل مطحون -قرفه ناعمه من كل نوع ربع ملعقه صغيره
نخلط مقادير الكفته مع بعض جيدا
نكور الخليط الي كور متوسطة الحجم
نضع ملعقه زبده مع ملعقتين زيت زيتون في طاسه ونحمر فيها كور الكفته
لا نقلب فيها كتير غير لما نتاكد انها اتحمرت علشان شكلها لا يخرب من التقليب
هنا شكلها بعد ما اتحمرت ونحمر كمان حبه بطاطس كبيره مقطعه مكعبات كبيره في زيت
نضع الكفتة والبطاطس في صنيه فرن
في نفس الطاسه اللي حمرنا فيها الكفته نضيف حبه بصل مقطعه شرايح مع فص توم مهروس مع حبه فلفل احمر حار وفلفل اخضر حار
نقلب كويس حتي يتحمر البصل والثوم قليلا
نضيف حبيتين طماطم معصوره مع ملعقتين معجون طماطم وكاسه مويه حاره علي البصل
ونتركها علي النار حتي تغلي فقط وهنا تكون جهزت ونظبط الطعم وممكن نضيف مكعب ماجي
نضع خليط الصلصه فوق الكفته والبطاطس وندخلها الفرن لمده نصف ساعه
امممممممممممم طعم وريحه تهبل
انا بحب الصوص فيها ناشف علشان كده بعد مرور النصف ساعه اطفي النار وبتركها داخل الفرن وهو مطفي
ولو تحبي فيها صوص زياده اكتفي بالنصف ساعه ويمكن تغطيتها بالقصدير
قدمتها مع رز بشعرية ومخلل طماطم امممممممممممم
وهنا طبق اخر قدمت معاه مخلل طماطم وفلفل وبدنجان سبق اني نزلته في المقبلات
ان شاء الله عجبتكم الاطباق حبيباتي
وان شاء الله انزل مجموعه اخري قريبا
محبتي وتقديري واحترامي للجميع
في امان الله وحفظه ورعايتة
اختكم ومحبتكم في الله ام يوسف
مواقع النشر