اولمبيات بيت حواء (( فريـــــــق برشلونـــــه )) حياكم الله - الصفحة 3
صفحة 3 من 19 الأولىالأولى 12345613 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 9 إلى 12 من 74

الموضوع: اولمبيات بيت حواء (( فريـــــــق برشلونـــــه )) حياكم الله

  1. #9
    كوكب الشبكة الصورة الرمزية yosefhesham65
    تاريخ التسجيل
    Feb 2010
    الدولة
    امام الكمبيوتر
    المشاركات
    1,575
    معدل تقييم المستوى
    13




    أقدم لكم فراخ مخلية محشية هاتعجبكم أوي








    فرخه مخليه من العظم
    لحم مفروم
    بصل
    ملح وفلفل
    جزر - كوسه - فلفل اخضر











    * أول حاجة تشق الفرخة من الظهر وتخلى من العظم .




    * نحضر بصل ولحمه مفرومه وملح و الفلفل وتوابل .










    * نبشر البصل ونخلطه باللحمه والتوابل .












    * بعد كده نضع اللحمه المفرومه المتبله فوق الفرخه بالكامل ونضع فوقها جزره وكوسايه مقطعين بالطول او ممكن جزر وفلفل رومى او ممكن بيض مسلوق سابقا وبيكون روعه وبتكون الالوان متجانسه وجميله .











    * وبعدين نلفها كويس .











    * ونربطها بحبل كويس علشان متتفكش مننا واحنا بنسويها .










    * ونلفها بورق فويل ونحطها فى صينيه ونسلقها .










    * وبعد ما تستوى نفك الفويل ونحمرها اما تحت الشوايه او فى المقلايه ولما تبرد نتقطعها شرايح ونزوقها .










    * وبالف هنا على قلوبكم حبيباتى ...













    والف هنا على قلوبكم حبيباتى

  2. #10
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    92

    Awards Showcase

    رجعت لكم مرة أخرى مع كل جديد وحصرى
    ( فطائر الباتي )





    المقاديـــر
    3 كوب دقيق


    ملعقة صغيرة بيكنج بودر
    ربع ملعقة صغيرة ملح
    ملعقة صغيرة كركم
    ماء حسب العجن
    نصف كوب زبدة
    الحشو
    ربع كيلو لحم او دجاج مفروم
    بصلتين مقطعين مكعبات
    نصف كوب بقسماط
    وملح وفلفل وبهارات
    كاري ( اختياري )
    طريقة عمل الحشوة :-
    * نشوح الدجاج أو اللحمه المفرومه في الزيت



    ثم نضيف عليهم البصل ونشوحه معاهم لمده 5 : 10 دقائق لحد ما يدبل البصل ثم نضع البهارات عليهم ونضع قليل من الماء ونتركها ال تمام النضج



    ثم نضيف نصف كوب البقسماط



    وكوب ماء
    ونقلبه الى ان يتشرب الماء ( بحيث يكون طري شوية ) .






    الطريقـــه


    * نخلط المواد الجافه ( الدقيق - الملح - الكركم - البيكنج بودر ) ثم نضع الذبده ونفركها بالدقيق .


    * وتعجن بالماء لحد ما تتماسك ولا تلتصق باليد و نتركها ترتاح نصف ساعه .


    * نفردها وتقطع دوائر .

    *تحشي بالحشوة وتشكل مثل القطايف .


    * ترص في صينيه وتخبز في فرن هادئ الي متوسط الحرارة ( حسب درجة حرارة فرنك ) لمدة نصف ساعه تقريباً ( بدون ان تحمر ) .




    وتقدم بالف عافيه













    بالهنا والشفا



  3. #11
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    92

    Awards Showcase


    فطيرة التاكو






    المقادير



    الحشو

    لحم مفروم
    بصل مقطع
    علبة فاصوليا حمراء ( اختيارى )
    ملعقة صغيرة بصل مقطع
    ملح فلفل
    بهارات التاكو ( ثوم بودرة - بصل بودرة - كمون - بابريكا - فلفل حار ( اختيارى )

    نشوح البصل مع اللحم فى قليل من الزيت
    ثم نضيف البهارات ثم الماء ونتركه لينضج
    قبل تمام النضج نضيف الفاصوليا الحمرا

    مقادير العجينة

    3 الى 3 ونصف كوب دقيق
    ربع ملعقة صغيرة ملح
    ملعقة صغيرة بيكنج بودر ( اختيارى )
    ربع كوب زيت
    ملعقة ونصف كبيرة خميرة
    2 ملعقة كبيرة سكر
    نصف كوب ماء دافئ
    كوب حليب دافئ

    الطريقة

    نذوب الخميرة والسكر فى الماء

    نخلط المواد الجافة سويا ( 2 كوب دقيق والملح والبيكنج بودر )
    نضيف الزيت

    ونخلطهم سويا
    نضيف خليط الخميرة والحليب

    نخلطهم سويا ونلت العجينة جيدا

    نضيف باقى الدقيق تدريجيا حتى تتكون عندنا عجينة لينة نوعا ما ( ممكن لا نحتاج كل كمية الدقيق وممكن نحتاج اكثر حسب نوع الدقيق الموجود عندك )

    ونستمر فى العجن 10 دقائق بالعجان او 20 دقيقة باليد


    ندهن وجهها زيت ونغطيها ونتركها لتخمر

    ولما نفردها نرش دقيق تحت وفوق العجينة وعلى النشابة وايدينا ايضا لسهولة الفرد

    نفرد العجينة ونضع الحشو




    ثم نضع طبقة أخرة




    ونزينها وندهن الوجه بالبيض



    ندخلها فرن حار لتنضج
    وتقدم










    وبالهنا والشفا



  4. #12
    نجمة بيت حواء الصورة الرمزية نبراس الهاشمي
    تاريخ التسجيل
    Sep 2008
    الدولة
    حضـرموت الخـير
    المشاركات
    603
    معدل تقييم المستوى
    13

    عصير جلو الفراوله بالحليب























    نصف باكيت جلي بالفراوله
    ظرف دريم ويب
    سكر
    فانيلا
    حليب بارد مخفوق


    الزينة

    آيسكريم فراولة












    * نضع جميع المكونات بالخلاط الكأس ..









    * نخلطها الى ان تمتزج جيداً ..









    * ثم نسكبها في كأس التقديم ونزينه بالايسكريم ومسحوق الجلي ...









    وبالهناء والشفاء ..








    تقبلوا تحياتي وحبي لكمـ..








صفحة 3 من 19 الأولىالأولى 12345613 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. مشاركات: 69
    آخر مشاركة: 13-01-2011, 03:12 AM
  2. شات بيت حواء .. حياكم الله
    بواسطة القمر اللامع في المنتدى استراحة
    مشاركات: 217
    آخر مشاركة: 14-11-2009, 05:41 AM
  3. شات بيت حواء للغوالي.. حياكم الله
    بواسطة القمر اللامع في المنتدى استراحة
    مشاركات: 135
    آخر مشاركة: 06-11-2009, 04:34 AM
  4. شات بيت حواء للغوالي.. حياكم الله
    بواسطة القمر اللامع في المنتدى استراحة
    مشاركات: 159
    آخر مشاركة: 03-11-2009, 01:37 AM
  5. شات بيت حواء .. حياكم الله
    بواسطة القمر اللامع في المنتدى استراحة
    مشاركات: 210
    آخر مشاركة: 02-11-2009, 03:55 AM

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |