اولمبيات بيت حواء (( فريـــــــق برشلونـــــه )) حياكم الله - الصفحة 4



صفحة 4 من 19 الأولىالأولى 123456714 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 13 إلى 16 من 75

الموضوع: اولمبيات بيت حواء (( فريـــــــق برشلونـــــه )) حياكم الله

  1. #13
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية om ahmed2010
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    4,440
    معدل تقييم المستوى
    25


    تورتة الموس تشوكليت





    * المقادير تكفي صينيه مقاس 24 وهي عباره عن :





    8 قطع من كيك سويسرول هوهوز او النوع المفضل ليكوا
    250 جم من الشيكولاته الخام
    2 كيس دريم ويب
    1 ملعقه كبيرة جيلاتين بودر
    1/4 كوب ماء ساخن









    * نضع الشيكولاته الخام علي حمام ماء ومعاها ملعقة لبن وملعقة زيت وتترك تبرد .





    * نخفق الدريم ويب .




    * نذيب الجيلاتين في الماء الساخن ( وللاحتياط يصفي بمصفي للتاكد من عدم التكتل ) .




    * نقطع قطع الكيك كما بالشكل وترص في صينية ( التشيزكيك ) بس تكون اشكال الكيك لاسفل .
    * هنا لما قطعنا الكيك .




    * وهنا لما رصيناه في الصينيه .





    * بعد مابردت الشيكولاته نضع عليها جزء من الكريمه المخفوقه ونقلبها كويس
    ثم ناخدها ونضعها علي باقي الكريمه وتقلب براحه علشان ما نفقدش الهشاشه الموجود في الكريمه ( والصور هتوضح ) .





    ***********



    ***********



    * ثم نضع عليهم الجيلاتين المذاب ونقلب جيدا .




    * ثم نضعهم في صينية التشيز .




    * تغطي وتترك ليله كامله في الثلاجه ثم تقلب في طبق التقديم ( وممكن تترك بدون قلب وتقدم مثل التشيز كيك )
    وتجمل بالفراوله والكيوي

    بالف هنا وعافيه







    ماشاء الله روووووووعه ،،،،






    يالا دوقوا وقولولنا ايه رايكوا !!!!








  2. #14
    محررة بيت حواء الصورة الرمزية om ahmed2010
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    4,440
    معدل تقييم المستوى
    25

    النهارده هقدملكوا الجلاش بطريقتين :


    الاولي عباره عن : تارت جلاش بالفاكهه
    الثانيه عباره عن : جلاش بالمكسرات علي شكل ورده





    بالنسبه للمقادير هي بسيطه جداً

    لفة جلاش
    سمن سائح
    فرشه للدهان
    قوالب كب كيك
    باستري كريم
    فاكهه الموسم
    مكسرات مجروشه







    * نقطع جزء مربع من الجلاش .


    * ندهن قوالب الكب كيك بالسمن ونضع 4 راقات من الجلاش وندهن سمنه بين كل راقه والثانيه ( لزوم القرمشه ) .


    * نقطع الاجزاء الزائده ونخليه علي شكل طبق ونخرم الوسط بالشوكه .


    * لعمايل الورده ...

    * المكسرات المجروشه عباره عن : بندق - لوز - زبيب - جوز هند - قرفه - سكر .



    * نفرد 3 قطع من الجلاش علي شكل مستطيل وندهن كل راقه بالسمنه ثم نضع المكسرات المجروشه في المنتصف .



    * نلف الجلاش علي شكل ورده ونربطها بخيط .




    * نرشها بالسمن السايح ونحطها في قوالب الكب كيك .



    * ندخلهم فرن حار لحد ما تاخذ اللون الذهبي ولما تخرج نسقيها بالشربات البارد ( كوب سكر + كوب ماء + نصف ليمونه + فانيليا ) .

    * وده شكل الورده ...



    * وده شكل التارت بعد ما اتحمر في الفرن وسقيته بالشربات .

    * وبعدين سبته لحد مابرد خاااالص .


    * نجهز الباستري كريم وده بطريقة ام عبد المنعم ربنا يجازيها خير .
    نضع بيضه ونصف كوب لبن ونصف كوب سكر بودرة وملعقه دقيق في خلاط الكاس ونضربهم جيداً ونضع علي النار نصف كوب لبن ونتركه لحد ما يغلي ثم نشيله من علي النار وننزل بالمقدار اللي في الخلاط عليه مع التقليب السريع ثم يوضع علي النار مرة اخري لحد ما يتكاثف ثم نغلق النار ونضع فانيليا ثم يوضع في طبق ويغطي بالبلاستيك ( المهم انك تضعي البلاستيك ملامس للباستري كريم علشان ما يعملش وش ) ويترك حتي يبرد .



    * نملاء تارتات الجلاش بالباستري كريم .




    * نضع عليها الفاكهه .. وتقدم بالف هنا وشفا علي قلوبكوا الحلوة



    والله روووعه واحلي من الجاتوووه ...




    اتفضلوا يا قمرات



  3. #15
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    92

    Awards Showcase

    عوامات الجبل الأبيض





    الطريقة دى أخذتها من صديقة لى جزاها الله خير
    طعمها ما شاء الله تحفة
    المقاديـــر
    5 بيضات
    5 كوب لبن ( حليب )
    4 ملاعق كبار كسترد
    فانيليا
    سكر حسب الرغبه
    كراميل ومكسرات للزينه
    الطريقـــه





    نفصل الصفار عن البياض ثم نضرب البياض مع قليل جدا من عصير الليمون وقليل من السكر لحد ما يصبح مارينج .






    نغلي 4 كوب حليب ونضيف اليها السكر ثم ناخد ملعقه ملعقه من المارينج ونضيفها للحليب ونتركها دقيقه او دقيقتين ثم نضعها في مصفاه ونكرر الموضوع ده لحد ما نكمل باقي مقدار المارينج .






    نأخذ كوب الحليب المتبقي مع الفانيليا مع صفار البيض والكاسترد ونخلطهم كويس مع بعض ونأخذ معه الحليب المصفي من المارينج .











    ثم نضيف خليط الكاسترد والبيض للحليب المغلي وويقلبوا جيدا الي ان يوصلوا للسمك المطلوب نضع في صينيه بايركس صوص الكراميل وعليه الكاسترد ثم كور المارينج ثم توضع في الثلاجه وقبل التقديم نضع صوص كراميل ومكسرات علي الوجه .















    وبالهنا والشفا



  4. #16
    كوكب الشبكة الصورة الرمزية tmatem we bas
    تاريخ التسجيل
    Sep 2010
    الدولة
    مــصــــــر
    المشاركات
    1,965
    معدل تقييم المستوى
    13



    يالا يا بنات اللي بردان يجي يدفا عندنا
    أصل اللي عندنا مش عند اي حد تااااااااااني ....

    عملالكوا النهارده هوت تشوكليت عمركوا ما هتدوقوا في جمالــــــــــه !!!












    شيكولاته خام مبشورة
    كاكاو بودر
    عود قرفه خشب و بودر
    لبن ( حليب )

    سكر او عسل ابيض
    فانيليا



    * نغلي اللبن الحليب مع السكر ومعاهم عود القرفه والسكر .




    * نتركهم حتي الغليان ثم نشيل عود القرفه .





    * نضيف الشيكولاته الخام ونقلب بسرعه لحد ما تسيح الشيكولاته في اللبن .




    * نضيف ملعقة الكاكاو البودر ورشة القرفه ثم نغلق النار .


    * وده شكله بعد ما طفيت النار عليه .


    * زوقته بالبندق والفارمسيلا والكريم شانتيه ......


    ويقدم بالف هنا ...



    سخن واييييييييييييييه ... يجنن



    والطعم امممممممممممم





    بالعافيه علي قلوبكم



    اتفضلوا مدوا ايديكوا .. ما تتكسفوش البيت بيتكم



صفحة 4 من 19 الأولىالأولى 123456714 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. مشاركات: 69
    آخر مشاركة: 13-01-2011, 03:12 AM
  2. شات بيت حواء .. حياكم الله
    بواسطة القمر اللامع في المنتدى استراحة
    مشاركات: 217
    آخر مشاركة: 14-11-2009, 05:41 AM
  3. شات بيت حواء للغوالي.. حياكم الله
    بواسطة القمر اللامع في المنتدى استراحة
    مشاركات: 135
    آخر مشاركة: 06-11-2009, 04:34 AM
  4. شات بيت حواء للغوالي.. حياكم الله
    بواسطة القمر اللامع في المنتدى استراحة
    مشاركات: 159
    آخر مشاركة: 03-11-2009, 01:37 AM
  5. شات بيت حواء .. حياكم الله
    بواسطة القمر اللامع في المنتدى استراحة
    مشاركات: 210
    آخر مشاركة: 02-11-2009, 03:55 AM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |