السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم
بسكويت الفول السوداني
المقادير
( لأم ياسمينا )
كوب و ربع دقيق منخول
125 جم زبده بدرجة حرارة الغرفه
ثلث كوب زبدة الفول السوداني
ثلث كوب سكر حبيبات ناعمه مثل الأسره
ثلث كوب سكر بني
نص معلقه صغيره برش ليمون
رشه خفيفه فانيليا
معلقه صغيره كربونات الصودا
الطريقه
نضع في وعاء الخفق الزبده و زبدة الفول السوداني و برش الليمون و السكر و السكر البني و الفانيليا
نخفق المكونات بالخفاق الكهربي جيدااااااااااااااا حتي تمتزج المكونات
ننخل فوق الخليط مباشرة الدقيق و كربونات الصودا
تقلب بالملعقه الخشب حتي تتكون العجينه و تشكل كرات صغيره بحجم عين الجمل
و ترص في صينية البسكويت المدهونه بالزيت
و نضغط علي كل كره بالشوكه في اتجاهين معاكسين لعمل دائره لها شكل الحزوز كما بالشكل
و تخبز في فرن ساخن مسبقا علي درجة حراره 180 لمدة 10 الي 15 دقيقه او حتي تشقر من الأسفل فقط
و تترك لتبرد تمااااااااااااااما قبل ان تنقل من الصينيه لانها تكون طريه كالغريبه
و تترك مكشوفه لا تغطي حتي التقديم
و بالهنا و العافيه
مواقع النشر