yamy
كيفكم حبيباتى
انا اليوم جايبة لكم وصفة شيش طاوق بنكهة هندية
عملتها حسب المكونات المتوفرة عندى
لكن الجديد اليوم هو انى عملتها من أفخاذ الدجاج
بجد طرية ولذييييييذة
بسم الله نبدأ
أول شئ نجيب الجزء الأوسط من الفخذ ( طبعا بعد نقعه فى ماء وخل عشان الزفارة )
ونخليه بالشكل ده ونقطعه قطع صغير
1 - تبلته ب ( بصل مبشور - ثوم مفروم - جنزبيل مفروم - زبادى -
ملح - فلفل اسمر - حبهان بودرة - كارى - كركم - بهارات مشكلة )
وتركته ليلة فى الثلاجة
2 - ضعت الدجاج فى أسياخ مع قطع من الفلفل الخضر
3 - سخنت مقلاه تيفال ووضعت قليل من الزيت ثم أسياخ الدجاج
وتتركيه ينضج على نار هادئة ولما يتحمر من جانب نقلبه على الجانب الأخر
وأنا قدمته مع بريانى خضار
برده على حسب المتوفر عندى ' مبتكرة ' ههههههه
كان عندى أرز ابيض فى الثلاجة فقلت اغير فيه شوية
فجبت خضر مشكل وشوحتهم فى قليل من الزيت ثم أضفت بصل مجفف وملح وفلفل و كركم وبهارات مشكلة
قلبتهم وأضفت الماء وتركتهم لتمام النضج
ولما جفت الماء قليلا وضعت فوقهم الأرز الأبيض
ورشيت فوقه لون أصفر وغطيت القدر وتركته على نار هادئة حوالى 10 او 15 دقيقة
وبالهنا والشفا
اتمنى ان وصفتى تكون عجبتكم
تحياتى واحترامى للجميع
مواقع النشر