حمام محشي رووووعه خافوا على اصابعكوا (مشاركتي بالمسابقه الكبرى)



صفحة 1 من 52 12341151 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 206

الموضوع: حمام محشي رووووعه خافوا على اصابعكوا (مشاركتي بالمسابقه الكبرى)

  1. #1
    كوكب الشبكة الصورة الرمزية االمؤمنة
    تاريخ التسجيل
    Feb 2010
    المشاركات
    1,904
    معدل تقييم المستوى
    35

    حمام محشي رووووعه خافوا على اصابعكوا (مشاركتي بالمسابقه الكبرى)



    حوائياتي الغاليات المبدعات اشكر تشجيعكم لي ودعمكم الي بيحفزني
    ان شاء الله اكون بفيد الجميع وهو لوجه الله تعالى
    ندخل على احلى الاكلات الي بيشتهر بيها المصريين
    هي صعبه شويه وبتحتاج طولة بال وخبره ولكن كله بيهون لما بتاكلي طعم خياااااالي










    الطريقه
    اولا الحمام لازم يكون جلده الخارجي سليم وجلد الرقبه يكون غير مشقوق او مقصوص وكمان نخلي الجلد عن اللحم ولكن مع المحافظه على الجلد بمعنى يكون في فراغ بين الجلد واللحم (مش بقولكم غلبه) عموما اذا بتشتروه من حلقة الطيور البياعين عارفين التكنيك وكمان عندنا بمصر
    بعد التأكد من كل التفاصيل دي يغسل جيدا ونمسكه من جلد الرقبه وندخلها بالحنفيه وندخل الماء كي نتأكد انه سالك ومفيش اي عوالق بين الجلد واللحم كأننا بنصب فيه ماء
    يصفى جيدا من الماء ونقص عظم الرقبه دون المساس بالجلد كي نحشيها بالرز
    نجهز الخلطه في ناس تعمله بالفريك لكن احنا نفضله بالرز
    نغسل الرز لكل واحدة حمام ١/٢ كوب رز مصري
    ٦ حمامات / ٣ كوب ماء مغلي ٢ ملعقه زبد اوسمن / ٢ ملعقة زيت
    نقطع الكبد والقلوب وممكن استخدام لحم مفروم او كبد دجاج / ٣ بصل كبيرمفروم / ملح فلفل جوز الطيب / ٢ مكعب ماجي
    نشوح الكبد ثم البصل وبعد ان يتحمروا قليلا نضيف الرز ومكعب المرقه والتوابل
    ونزيد الماء وبيكون الرز ناقص سواء يعني ٤/٣ السواء



















    نبرد الرز ونحشي الحمام من الرقبه ومن تحت ويكون الحشو من تحت الجلد وداخل البطن ولانزيد كي نعطي مساحه لباقي نضج الرز


    نضم الرجول مع بعض ونربطها او ندخلها الدائره المفتوحه الي بتكون اخر الحمام





    للنضج عندي اكتر من طريقه
    ممكن لفه بالفويل كلا على حده وشق الفويل شقوق بسيطه وسلقه بالماء الساخن المتبل بالملح والفلفل والهيل والبصل
    وبياخد حوالي ساعه وهذه الطريقه لضمان عدم فتح الجلد ونزول الرز منه ثم يحمر بالزبد والزيت من جميع الجهات ويرش بالملح والفلفل
    والطريقه التانيه اذا كنت ضامنه انه متماسك ولن ينفتح يسلق بنفس الطريقه الماضيه ولكن بدون فويل وبيكون وقت النضج اقل ربع ساعه ويحمر مثل السابق
    ولو فاض رز نكمل سواه بشوربة الحمام ونضعه تحت الحمام عند الغرف





    الطريقه الاخيره يوضع باكياس الشواء وندهن الحمام بالذبده ونضع الكيس بصنيه بها ماء كي لا ينشف من اسفل واذا فائض رز نضعه بالكيس تحت الحمام وبياخد من ساعه ونصف الى ساعتين الساعه الاولى من تحت فقط والتانيه نهدي النار ونشعل من اعلى وبيطلع محمر جاهز على الكل














    وبالعافيه على قلوبكم حقيقي خافوا على صوابعكم وانتو بتاكلوا





    يمي يمي والله اشتهيته تاني





    ودا كان مسلوق ومحمر بالزبده والزيت

    ولاتنسوني بدعائكم
    ولاتنسوا متابعة مشاركاتي السابقه والقادمه باذن الله
    طبتم وطابت اكلاتكم وايامكم
    التعديل الأخير تم بواسطة ام يوسف 74 ; 05-04-2011 الساعة 12:03 AM سبب آخر: وضع الصور بعد تصغيرها ووضع الشعار عليه من العضوه

  2. #2
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية خوخه25
    تاريخ التسجيل
    Dec 2007
    الدولة
    جده
    المشاركات
    13,075
    معدل تقييم المستوى
    95

    Awards Showcase

    مممممم

    روووووووووووووووعه

    ما شاء الله تبارك الله

    تسلم الايااااادى المبدعه يا قمر

    ويا حظى اول رد للمره الثانيه والصحن طبعا من نصيبى

    ويا حبى للحمام المحشى يمى يمى

    موفقه يالغلا

  3. #3

  4. #4
    كوكب الشبكة الصورة الرمزية االمؤمنة
    تاريخ التسجيل
    Feb 2010
    المشاركات
    1,904
    معدل تقييم المستوى
    35
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة خوخه25 مشاهدة المشاركة
    مممممم

    روووووووووووووووعه

    ما شاء الله تبارك الله

    تسلم الايااااادى المبدعه يا قمر

    ويا حظى اول رد للمره الثانيه والصحن طبعا من نصيبى

    ويا حبى للحمام المحشى يمى يمى

    موفقه يالغلا
    ياحظي انا ياخوخه ياقمر
    اكيد من نصيبك غلاتي وبالعافيه ع قلبك


صفحة 1 من 52 12341151 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. الحب المديد ( مشاركتى بالمسابقه الكبرى)
    بواسطة هان هان في المنتدى المجلس العام
    مشاركات: 13
    آخر مشاركة: 07-01-2017, 12:09 PM
  2. عشائى من ابتكارى( مشاركتى بالمسابقه الكبرى)
    بواسطة هان هان في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 25
    آخر مشاركة: 24-04-2011, 05:15 AM
  3. ازياء معمر القذافى ( مشاركتى بالمسابقه الكبرى)
    بواسطة هان هان في المنتدى صورXصور
    مشاركات: 13
    آخر مشاركة: 18-04-2011, 08:17 PM
  4. محشي البطااااااطس(مشاركتي الثانيه بالمسابقه)
    بواسطة ام عبودي الحلو في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 22
    آخر مشاركة: 06-04-2010, 05:16 AM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |