السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الفلافل ( الطعمية ) أكلة شعبية مصرية لذيذة وسهلة
المقادير :
2و1/2 كوب فول مدشوش ( من غير قشر )
1 بصلة متوسطة
8 فصوص ثوم
1/2 كوب كزبرة خضراء وشبت وبقدونس
1/2كوب كرات
1 ملعقة صغيرة كزبر ناشفة ( حصى )
1/2 ملعقة صغيرة بكربونات صودا
1 ملعقة كبيرة ماء
ملح وشطة وكمون مطحون و بهارات حسب الرغبة
يعنى تقريبا ربع معلقة من كل حاجة ودوقى الخلطة وظبطيها على ذوقك
سمسم طبعا علشان نزين الفلافل
الطريقة
أغسلى الفول وأنقعيه لمدة 8 ساعات ولازم تغييرى الماء كل ساعتين
- أغسلى الفول جيداً وصفيه من الماء.
أخلطى الكرات والكسبرة والشبت والبقدونس والثوم والبصل والكسبرة الناشفة مع الفول.
تُفرم المحتويات في مفرمة اللحم او الكبة ثلاثة مرات او حتى تصبح ناعمة.
- تُذاب بكربونات الصودا في الماء وتضاف إلى الخليط ثم تضاف التوابل وتقلب جيداً.
- سخنى الزيت فى الطاسة ( القلاية ) وبعدين لما يسخن خلى النار تبقى هادية وأبدأى بتشكيل العجين الى دوائر صغيرة ويكون جنبك طبق السمسم تاخدى على صوابعك شوية وتحطيها على وش الفلافل وبعد ما تملى الطاسة خلى النار متوسطة ولما يبقى لونها من تحت دهبى ابقى اقلبيهاوبعد ما تستوى رصصيها فى طبق التقديم مع الجرجير والسلطات وبالهنا والشفا ..
××××××××××××× :
××××××××××××××××××××××
تم ّ تنبيهك قبل
يمنع وضع روابط لمواقع أخرى أو دعائية وتجارية
مواقع النشر