كشرى سونال ولا اطعم
صفحة 1 من 5 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 19

الموضوع: كشرى سونال ولا اطعم

  1. #1
    عضوة قمة
    تاريخ التسجيل
    Jul 2009
    المشاركات
    316
    معدل تقييم المستوى
    21

    جهد ملموس كشرى سونال ولا اطعم

    [ALIGN=CENTER][TABLETEXT="width:100%;background-image:url('http://forum.hawahome.com/backgrounds/19.gif');"][CELL="filter:;"][ALIGN=center]


    [/ALIGN][/CELL][/TABLETEXT][/ALIGN]
    [ALIGN=CENTER][TABLETEXT="width:100%;background-image:url('http://forum.hawahome.com/backgrounds/19.gif');"][CELL="filter:;"][ALIGN=center]
    كشرى سونال ولا اطعم











    توم


    كمون
    شطة
    كسبرة
    طماطم
    ورز
    وعدس بجبه
    (الاسود يعني )
    ومكرونه ويفضل نوعين من المكرونه
    يعني مثلا مكرونه صغيره ومكرونه اسباجتي
    وشعريه ..
    الطريقة

    اول حاجه نقطع البصل جوانح ( شرائح طويلة ) بعدين نقليه في زيت كتيير ..







    اوي عملتها ودي من اسرار المحلات



    وفرقت معايا كتير في الطعم فاضافة لاستخدم زيت البصل فالبصل نفسه بنغطيه الاول بدقيق قبل مانقليه خاصه لو لسه جديد يعني في اول موسمه لما بيبقى البصل مليان مية مش ناشف زي بصل آخر الموسم ..


    عن نفسي حطيته في كيس نايلون فيه شويه دقيق وهزيت الكيس كويس اوي لما كل قطعه بصل تغطت ..



    طبعا فككت البصل من بعضه بحيث ميبقاش كتل وانما شرائح رفيعه وغطيتها كلها بالدقيق بعدين قليت ..


    طبعا بنترك البصل في الزيت لما ينقلي ويبقى بني غامق مش اسود


    .. الاسود ده يبقى انحرق ..


    البني الغامق او المائل للغامق هو ده المطلوب .. نطلعه على ورق نشاف او مصفاه زي ماتحبوا وبكده تكون التقلية جاهزه وانتهينا من اول خطوة ..





    بنجيب العدس ابو جبه ونغسله ونحطه في حله على النار مع ماء كافي للسلق وفصين توم وملعقة ولا اثنين من زيت التقلية ..
    ماء نظيف مش من الحنفية لان الماء ده هو نفسه هنستخدمه بعد كده في سلق الرز . شفتم الحرفنة ..
    بعد مايستوي العدس كويس اوي ( طبعا اضفنا له شويه ملح صغيرين اثناء السلق عن نفسي اضفتهم في المرحلة ماقبل النهائيه معرفش ليه جالي احساس ان الملح ممكن يبطأ النضج في العدس زي مابيعمل في اللحمه .. يجوز )
    بعد ماينضج تماما نرفعه من الحله وناخذ نفس المية الباقية
    ونجهز شويه رز مغسولين عليهم شويه عدس اصفر ومخلوطين على بعض نقلب الرز والعدس في ملعقتين زيت من بتوع البصل



    ونستمر في التقليب شويه عشان يطلع مفلفل ثم نضيف ماء سلق العدس ..


    طبعا نراعي الكميات يعني نحط كمية الماء مناسبة لكمية الرز بالظبط كأننا بنطبخ رز عادي ومنزودش عشان ميعجنش ..


    في المرحلة دي لمن لا يتقن طبخ الرز خاصه المفلفل مفيش مانع بعد مايغلي نغطيه ونحط تحته صاجه او البتاعه الي بيحطوها عشان يستوي الرز تحت الحلة دي ..


    وعلى فكره ممكن تسلق معاهم العدس ابو جبه برضه ثاني او تخليه لوحده تحطه وقت الغرف بس .. عن نفسي حطيت العدس الاسود معاهم بعد ماانسلق بس المحلات مبتعملش كده كله بيبقى لوحده ..
    اثناء نضج الرز
    اسلق شويه مكرونه مع شويه زيت صغيرين وشويه ملح وبعد ماتستوي المكرونه كويس نغسلها بماء بارد بعدين نقلبها مع معلقتين سمنة


    برضه مفيش مانع نحمر ملعقتين تلاته شعريه في شويه زيت لغايه ماتبقى ذهبية بعدين نضيف لها شويه مية وذره ملح ونسيبها تستوي كام دقيقة بتبقى حلوة مع الكشري برضه ..

    هتطلع لنا حلة كبيرة والكشري عامه لما يبات بيتاكل الصبح وبرضه بيبقى طعمه روعة..
    المكرونه المستخدمه طبعا هي الصغيره اوي والمحلات عامه بتحط منها وبتحط كمان اسباجيتي مقطعه قطع صغيره ..
    نيجي لغرف العدس بقى ..

    سهله اكيد الكل عارفها زي بتوع المحلات ..

    ناخذ شويه رز بعدس .. نخبط المغرفة في الحله .. نحط عليهم شويه عدس بجبه .. نخبط خبطتين تاني .. نجيب شويه مكرونه وعليهم شويه شعريه





    واخيرا التقلية على الوجه ..


    ومفيش مانع ابدا من اضافة بعض الحمص الكبير ( حمص شامي ) مسلوق على الوجه


    الطريقة دي جهنمية وزي كشري المحلات بالظبط .. جربوها وادعوا لي ..

    كنت هنسى طبعا لازم جنب الكشري صلصة

    .. الصلصة بقى سهله جدا .


    . نجيب شويه سمنه ونقدحهم على النار ..
    و طماطم مضروبه في الخلاط كويس احسن ومعاهم بصلتين وفصين توم .. نسيبهم يغلوا شويه مع ملعقة ولا اثنين خل
    . شويه ملح وفلفل وشطه وكسرة ناشفة وتبقى الصلصه جاهزه وبالهنا والشفا ..


    نيجي بقي للشطه


    بصي بقوا دي طريقه سهله بجد وبعملها ع طووول


    بجيب طبق من الصلصه الي عملناها

    وعليها بقي معلقه شطه ناشفه والله بعملها بتبقي رهيبه
    الدقه بقي
    بجيب كام فص توم كده وافرهم وذره فلفل اسود وكمون

    وملح وخل ولمون وباخد بقي معلقه بسيطه من الصلصه الي عملتها



    بجد بتبقي تجنن

    والطبق ده لاول رد



    مع تحياتى


    ام حمادة

    [/ALIGN][/CELL][/TABLETEXT][/ALIGN]




  2. #2
    عضوة قمة
    تاريخ التسجيل
    Jul 2009
    المشاركات
    316
    معدل تقييم المستوى
    21
    الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 17 ( الأعضاء 2 والزوار 15) SONAL, ‏yamy

    نورتوا الموضوع زوارنا الاعزاء




  3. #3
    مشرفة سابقة محررة مبدعة الصورة الرمزية Shimaa Radwan
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    canada
    المشاركات
    6,711
    معدل تقييم المستوى
    98
    شهتينى عليه يا ام حمادة

    بحبه اوووى ويكسل اعمله عشان تحمير البصل

    اخد الطبق ده بقى واشيله للغدا هههههههههههههههههههههه

    تسلم ايدك يا قمراية

  4. #4
    إدارية و مشرفة ركن الديكور وركن الصوتيات الصورة الرمزية قطرة ندى
    تاريخ التسجيل
    Oct 2008
    الدولة
    فلسطينية وافتخر
    المشاركات
    28,359
    معدل تقييم المستوى
    10
    مشكوووووورة والله يعطيك الف عافية حبيبتي

    وصفة ولا الذ من هيك ما تحرمينا من جديدك يا قلبي

صفحة 1 من 5 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. لانكشير سونال ولا اطعم
    بواسطة سونال في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 21
    آخر مشاركة: 12-12-2017, 01:00 AM
  2. بيتفور سونال ولا اطعم
    بواسطة سونال في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 11
    آخر مشاركة: 20-07-2017, 12:37 PM
  3. كعك العيد من سونال ولا اطعم
    بواسطة سونال في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 21
    آخر مشاركة: 20-07-2017, 12:36 PM
  4. كبدة سونال ولا اطعم
    بواسطة سونال في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 15
    آخر مشاركة: 16-10-2016, 06:34 PM
  5. ممبار سونال ولا اطعم
    بواسطة سونال في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 14
    آخر مشاركة: 12-10-2012, 10:04 AM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |