كوكيز..كوكيز..كوكيز - الصفحة 2
صفحة 2 من 9 الأولىالأولى 12345 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 5 إلى 8 من 35

الموضوع: كوكيز..كوكيز..كوكيز

  1. #5
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    9,366
    معدل تقييم المستوى
    56
    كوكيز ال 3 مكونات










    انا باحب دايما اعمل حاجات سهلة عشان محدش يكسل و نقدر نعملها مع اولادنا وبناتنا

    هنعمل كوكيز ب 3 مكونات اساسية بس مش هياخد اكتر من 15 الى 20 دقيقة








    المقادير الاساسية :


    1.5 كاس دقيق ذاتى التخمير SELF-RAISING FLOUR (كل كاس دقيق منخول نشيل منه 2 ملعقة صغيرة من الدقيق و نزود 1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر وربع ملعقة صغيرة ملح)

    100 جم زبدة (اصبع زبدة) (1/2 كاس الا ملعقة)

    1/2 علبة حليب مكثف محلى


    الاضافات (حسب الرغبة) :


    حلوى ام & امز

    جوز هند مبشور

    شوكليت شيبس

    بشر قشر ليمون

    بشر قشر برتقال

    سبرينكلز اشكال

    لولى الوان

    فارماسيل سادة او الوان

    شيكولاتة سايحة سادة او ملونة

    ايسنج بالسكر البودر

    قطع فاكهة مجففة

    مكسرات سليمة او مجروشة


    ميزة الكوكيز دى ان طعمه بيمشى مع كل الاضافات الممكنة بجد ده غير طعمه التحفة وهو سادة



    الطريقة :



    **نسخن الفرن على 180 م

    **بالمضرب الكهربائى او السلك نخلط الزبدة والحليب المكثف جيدا حتى التجانس

    **نضيف الدقيق تدريجيا مع التقليب حتى تصبح عجينة طرية لا تلتصق

    (عند هذه الخطوة يمكن اضافة الاضافات او كاكاو خام لعمل كوكيز بالشوكولا)

    **نقطع كور من العجين بحجم عين الجمل ثم نفردها او نبططها على ورق الزبدة فى الصينية (انا عملتها رقيقة شويه عشان باحب الكوكيز مقرمش ممكن تخليها مكورة و تفرديها خفيف اوى لو عايزاها طرية)

    **نضع على الوجه السبرينكلز او الشوكلات شيبس او اى اضافات نحبها



    (المشهد ............ انا بافتح الثلاجة
    انا: فين السبرينكلز؟؟؟
    الاولاد: فاروق اكلها!!!!!!!!!!!!!
    انا: فين الام امز؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    الاولاد : فاروق اكلها!!!!!!!!!!!!!
    انا : فين الفارماسيل؟؟؟؟؟؟؟؟
    الاولاد: فاروق اكلها!!!!!!!!!!!!
    انا: هاتو لى فارووووووووووووووووووووووووووووق

    مشاهد محذوفة من الرقابة لوجود عنف منزلى ههههههههههه

    انا: امرى لله .... كفاية حبة الشوكلات شيبس الابيض والاسود اللى كنت مخبياهم فوق الثلاجة!!!)



    **ندخل الصينية الفرن لمدة 10 -12 دقيقة حتى يحمر القاع



    وبالهنا والشفا





    سهل وسريع ولذيذ ومنه هنعمل ال 4 اشكال القادمة فى ال 4 مشاركات التالية












  2. #6
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    9,366
    معدل تقييم المستوى
    56
    كوكيز البطيخ















    المقادير :


    ممكن تستخدمى اى عجينة كوكيز معتمدة عندك

    انا استخدمت عجينة ال 3 مكونات


    الطريقة :


    **بنلون جزء من العجين بالاخضر(ربعها) وجزء بالاحمر(نصفها) ونترك جزء ابيض (ربعها)

    نصيحة : فى العجائن الصلبة مثل الكوكيز والمعجنات نستخدم الوان الجل (انا استخدم الوان ويلتون ...طبعا اشهر من نار على علم)

    وللعجائن السايلة مثل الكيك نستخدم الوان سايلة (انا استخدم فوستر كلاركس)




    **نشكل اسطوانة حمراء كبيرة ثم نلف عليها عجينة بيضاء رفيعة ثم عجينة خضراء رفيعة ونلفها ببلاستيك فيلم ونضعها فى الثلاجة ساعة

    **تقطع شرائح مستديرة وكل شريحة نقسمها نصفين لتصبح 1/2 دائرة ونضع عليها الشوكلات شيبس كالبذر وانا رشيت سمسم ابيض مثل البذور البيضاء وترص على صاج الخبز




    وتخبز 12-15 دقيقة

    انا قدمتها مع قشطة (عندنا اكلة البطيخ مع الجبن الابيض اكلة صيفية معروفة)






    عجب الاولاد وف الاول صدقوا انه بطيخ وكان فاروق بيقشره ويرمى القشر هههههههه









    بالهنا










  3. #7
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    9,366
    معدل تقييم المستوى
    56

















    *** سهل ..بتقطعى دوائر صغيرة وبقطاعة دائرية اصغر تحززى دائرة اصغر وبشاليموه العصير تعمل ثقوب وتخبزى...وممكن تلونى براحتك















    حبيت اعمل حركات زى المصورين المحترفين ههههههه ....ما تدقوش

















  4. #8
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    9,366
    معدل تقييم المستوى
    56












    *** نشكل اسطوانات تخينة قليلا من العجينة البيضا

    *** بواسطة يد الملعقة الخشبية المستديرة نعمل تجويف بطول الاسطوانة

    *** نشكل اسطوانات ارفع من العجينة الحمراء والسوداء كانها اصابع سوسيس وكفتة ونضعها فى التجويف

    *** نعمل فيها حزوز بعود الشى او خلة الاسنان كانها علامات الشواء




    *** نخبزها ثم نزينها بخطوط من الشوكولا البيضاء المذوبة والملونة كانها مستردة وكاتشاب ونقدمها على رقائق جوز الهند الملونة بالاخضر كانها خس او جرجير










    بالهنا












صفحة 2 من 9 الأولىالأولى 12345 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. كوكيز بس غير
    بواسطة النموسه في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 17
    آخر مشاركة: 19-06-2017, 02:56 AM
  2. كوكيز
    بواسطة so_z في المنتدى الحلويات
    مشاركات: 7
    آخر مشاركة: 04-02-2017, 05:48 PM
  3. مشاركات: 43
    آخر مشاركة: 17-04-2012, 05:27 AM
  4. مشاركات: 100
    آخر مشاركة: 18-11-2010, 11:54 AM
  5. كوكيز
    بواسطة اوسان66 في المنتدى المطبخ
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 25-10-2009, 07:32 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |