برجر الدجاج المدخن الصحى



صفحة 1 من 5 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 20
Like Tree16Likes

الموضوع: برجر الدجاج المدخن الصحى

  1. #1
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    9,366
    معدل تقييم المستوى
    51

    Awards Showcase

    ربيع المطبخ برجر الدجاج المدخن الصحى














    المقادير :


    4 صدور دجاج مخلية + ورك مخلى (يعطى طراوة جميلة للصدور)

    بصل مبشور ناعم

    2 معلقة كبيرة بقدونس

    3 ملعقة كبيرة بقسماط مطحون

    2 بيضة

    1 حبة فلفل اخضر مقطع صغير جدااا

    2 فص ثوم مفروم ناعم جدا

    ملح + فلفل اسود + بابريكا + بصل بودر


    الطريقة :


    **نفرم كل المكونات فى الكبة حتى تمتزج ببعضها جيدا وتصبح ناعمة جدا

    اذا حسيتى ان العجينة لينة زيادة عن اللزوم ممكن تزودى بقسماط مطحون بس مش كتير لان البقسماط هيخليه ينشف ويبقى طعمه مش لطيف

    هى كده كده العجينة بعد الفرم بتبقى لينة ومع الخطوات ان شاء الله هاقولك تتعاملى معاها ازاى

    **لتصبح مدخنة ....افضل طريقة اكتشفتها تدخين العجين قبل التشكيل ....وهذا ايضا للكفتة والمشاوى ...فيظل الطعم موجود بقوة

    اضع وسط العجين قطعة فويل بداخلها شريحة بصل داخلها قليل من الزيت واضع فيه الفحمة المشتعلة واغطيها فورا جيدا واتركها ساعة ثم اتخلص من قطعة الفويل بما داخلها

    **نضعها على بلاستيك فيلم ونقفلها جيدا وتدخل التلاجة ترتاح حوالى ساعة وممكن لتانى يوم ...لان حاليا هيبقى صعب التعامل معاها ...هتبقى عجينة رخوة جدا صعبة التشكيل


    **نضع العجين بين طبقتين بلاستيك ونفرد بالنشابة بخفة جدا ونكون حذرين بسمك متوسط لا تكون رفيعة جدا حتى لا تجف عند الشى ولا سميكة فيكون قلبها نى لعدم وصول الحرارة


    **تدخل الفريزر حتى تتجمد تماما

    **بعد خروجها من الفريزر نتركها حوالى 3 دقايق تفك بسيط بس مش تفك خالص عشان نعرف نشكلها ...لانها لو فكت خالص هترجع عجينه لينه جدااا ومش هتعرفى تتحكمى فيها ونقطعها بالقطاعه المستديرة

    اوعى تسيبى البرجر يفك التلج منه خالص ....شايفين لما قطعته لسه متجمد زى ماهو عشان اعرف اتعامل معاه



    **بعد ما نشكل البرجر ندخله الفريزر تانى يرتاح قليلا او ممكن تشويه علطول مفيش مشكلة ...بس الافضل يرتاح ربع ساعة كمان عشان تضمنى ان شاء الله انه يفضل محتفظ بشكله وحجمه اثناء الشوى

    **بعد ماخلصنا البرجر نضع بين كل وحدتين ورق زبدة او بلاستيك فيلم وده الافضل عشان مش تلزق ولما تطلعيها تطلع بمنتهى السهولة ....على عكس ورق الزبدة لما تدخليه الفريزر وتيجى تشيليه من على البرجر هيغلبك شوية

    **نمسح الشواية ببصل (افضل شيئ لعدم الالتصاق البصل) ونتركها تسخن جيدا

    يعنى لما نيجى نحط البرجر يعمل تششششش عشان ياخد صدمة ويقفل المسام وما يخرجش العصارة بتاعته وتبقى بتاكلى عجينة برجرحزينة جافة

    وبعد ما ياخد الصدمة تخلى النار تبقى متوسطة وما تقليبهوش غير لما الوجه الاول يكون استوى عشان لو قلبتيه وهو لسه ما استواش من الوجه الاول هتضيعى ملامح البرجر خالص والعجينة تشكيلها هيضيع لا قدر الله



    **يزين ويقدم






    احنا بنحبه سندوتشات فى الكيزر او الفينو وعشان الدايت فكرت وقطعت الخبز البلدى على حجم البرجر وطبعا لم استخدم كاتشاب او اى شيئ ...فقط خس وجنبه طماطم شيرى وواحدتين بطاطس محمرة






    وبالهنا














  2. #2

  3. #3

  4. #4
    إدارية ومراقبة عامة على أركان الطبخ الصورة الرمزية لؤلؤة2005
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    في بيت حواء
    المشاركات
    18,371
    معدل تقييم المستوى
    10

    Awards Showcase

    تسلم ايديك سمسمة وملاحظاتك هامة

    يعطيك العافية غاليتي
    اسماء بحر likes this.
    ازرع جميلآ ولو في غير موضعه

    فلن يضيع جميلآ اينما زُرع

    ان الجميل ولو طال الزمان به

    فليس يحصدهُ الا الذي زرع



    من مواضيع لؤلؤة2005 :


صفحة 1 من 5 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. طريقة تحضير ساندوتش برجر الدجاج
    بواسطة ليدي الامورة في المنتدى المواضيع المنقولة
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 18-03-2016, 05:32 PM
  2. **الدجاج المدخن مع الأرز**
    بواسطة om turky في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 25
    آخر مشاركة: 11-01-2012, 03:51 PM
  3. تطبيقي للتورتيلا وكمان برجر الدجاج ( مشاركتي بلمسابقه )
    بواسطة سوربيه في المنتدى الأطباق المجربة
    مشاركات: 10
    آخر مشاركة: 06-04-2009, 01:03 AM
  4. استيك الدجاج الصحي من مطبخي
    بواسطة نجمة العالم في المنتدى الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 14
    آخر مشاركة: 29-03-2009, 11:24 AM
  5. قصة الشيخ محمد العريفي والمخرج المدخن
    بواسطة شامخه بحجابي في المنتدى الأدب
    مشاركات: 21
    آخر مشاركة: 21-10-2008, 01:56 PM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |