أصابع الرقاق الطرى المقرمشة (مسابقة ربيع المطبخ الكبرى)



صفحة 1 من 5 1234 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 4 من 19
Like Tree18Likes

الموضوع: أصابع الرقاق الطرى المقرمشة (مسابقة ربيع المطبخ الكبرى)

  1. #1
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    9,366
    معدل تقييم المستوى
    51

    Awards Showcase

    ربيع المطبخ أصابع الرقاق الطرى المقرمشة (مسابقة ربيع المطبخ الكبرى)






















    المقادير :


    1/2 كيلو رقاق طرى

    1/2 كيلو لحم مفروم

    1 بصلة مفرومة

    بهارات - ملح – فلفل اسود -حبهان - ورق لورا - كارى - قرفة

    ثوم مفروم (حوالى 5 فصوص كبيرة)

    خضار حسب المتاح (فلفل ألوان - جزر مبشور- مشروم)

    زبدة سايحة

    شوربة دافئة (لوعايزاه طرى مش مقرمش)

    2 ملعقة كبيرة جبنة موزاريللا



    الطريقة :


    **نتبل اللحم المفروم بالبصل والملح والفلفل والبهارات


    **نسخن حلة على النار وننزل باللحم المتبل تششششششششششششش تاخد لون ونقلب شوية ونغطى الحلة ونهدى عليها النار شوية عشان اللحمة تستوى ونضيف الثوم المفروم (أحلى حاجة إنك تضيفى الثوم بالطريقة دى وما تحمريهوش مع البصل )

    **نضيف الخضار المتاح وأقلب الخضار مع اللحم ولو كانت اللحمة نشفت من السوايل ممكن حبة ماء صغيرين حوالى معلقتين نقلبهم مع الخضار ونغطى الحلة )

    **بافرد الرقاق وأدهنه بالزبدة بما إنى عايزاه مقرمش.....بس لو عايزاه يكون طرى بابلله بالشوربة الدافئة وبادهنه بالزبدة برضه

    طبعا الرقاق بيحب الزبدة ......يعنى ندهن الرقاق بافتراء مش هاوصيكم عشان هو ده اللى بيدى اللون الحلو

    يعنى رقاق ....يعنى تتخنى ....يعنى تبقلظى يعنى ..............ولا بلاش ههههههههه

    والرقاق بيحب الصينية أم حافة قصيرة مهم جدا عشان اللون والذى منه

    **نحط حبة من الحشوة ونلف الرقاق زى ورق العنب



    دور الجبنة تحطى حبة صغيرين تسدى بيهم الصباع من فوق (رول الرقاق بعد ما اتقطع عمل صباعين ومن هنا جاءت التسمية)

    انا بقى لقيت ان الاحسن اقسم الورقة على 4 عشان تبقى رفيعة وكيوت مش مكلبظة

    وده شكل الصينية لما رصيتها



    **تدخل الفرن تاخد لون من تحت ومن فوق فى نفس الوقت ودى ميزة الصينية أم حافة قصيرة
    ولو اللون اللى من فوق مش لطيف ممكن تقلبى الصوابع عشان تاخد لون من فوق زى اللون اللى اتاخد من تحت ودى ميزة استخدام الصوابع




    مقرمشة زى ما أنا عايزاها



    وعلى فكرة ممكن تطرى لو أنا عايزة بارشها بشوية ماء أو شوربة وأغطيها بالفويل وأدخلها الفرن أو الميكرويف بس طبعا من غير ما أغطيها بالفويل وممكن أغطيها بورق زبدة فى حالة استخدام الميكرويف فتطرى على طول





    يارب تعجبكم وتجربوها وعلى فكرة ممكن تنوعوا فى الحشوات






    عملت معاها صينية محشى كرنب



    خلطة الحشوة فى هذا الرابط

    http://forum.hawahome.com/t356074.html?highlight=

    بس بعد ما سلقت ورق الكرنب رصيت كمية فى صينية وحطيت الحشو ورصيت ورق تانى وسويتيها فى الفرن على طريقة الغالية لؤلؤة فى هذا الرابط

    http://forum.hawahome.com/t440206.html?highlight=

    وكمان بطة مشوية....نظفتها كويس وتبلتها من الليل بالملح والفلفل والبهارات والبصل وحشيتها بصل مبهر مع الكبد والقوانص بتاعتها وحطيتها فى صينية فوق بطاطس وبصل مبهرين وغطيتها بالفويل وطهيتها فى فرن متوسط ساعة ثم دهنتها بالزبد لتحمر











  2. #2

  3. #3
    مشرفة ركن المطبخ
    تاريخ التسجيل
    Nov 2012
    المشاركات
    9,366
    معدل تقييم المستوى
    51

    Awards Showcase

    مااااشاااااء الله
    رااااائع يا سمسم يا بنتى جوعت
    وحلو الموسيقى التصويرية دى تششششششش هههههه



    ههههههههههههههههههه



    اموووووووووووووووووت فى الموسيقى التصويرية انا هههههههههههه


    اتفضلى ومدى ايدك...انتى اول رد















  4. #4
    إدارية ومراقبة عامة على أركان الطبخ الصورة الرمزية لؤلؤة2005
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    في بيت حواء
    المشاركات
    18,382
    معدل تقييم المستوى
    10

    Awards Showcase

    تسلم ايديك سمسمة

    وليمة شهية هنا وعافية عليكم غاليتي
    اسماء بحر likes this.
    ازرع جميلآ ولو في غير موضعه

    فلن يضيع جميلآ اينما زُرع

    ان الجميل ولو طال الزمان به

    فليس يحصدهُ الا الذي زرع



    من مواضيع لؤلؤة2005 :


صفحة 1 من 5 1234 ... الأخيرةالأخيرة

المواضيع المتشابهه

  1. الطريقة السريعة لعمل التوست الطرى ( مسابقة ربيع المطبخ )
    بواسطة **tota** في المنتدى المعجنات والسندويشات
    مشاركات: 47
    آخر مشاركة: 30-05-2017, 02:41 PM
  2. تارتات مالحة (مسابقة ربيع المطبخ الكبرى)
    بواسطة اسماء بحر في المنتدى المعجنات والسندويشات
    مشاركات: 21
    آخر مشاركة: 04-10-2016, 11:45 AM
  3. كيش كوكتيل الاجبان (مسابقة ربيع المطبخ الكبرى)
    بواسطة اسماء بحر في المنتدى المعجنات والسندويشات
    مشاركات: 22
    آخر مشاركة: 22-01-2014, 02:18 AM

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر

مواقع النشر

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

أهم المواضيع

المطبخ

من مواقعنا

صفحاتنا الاجتماعية

المنتديات

ازياء | العناية بالبشرة | رجيم | فساتين زفاف 2017 | سوق نسائي | طريقة عمل البيتزا | غرف نوم 2017 | ازياء محجبات | العناية بالشعر | انقاص الوزن | فساتين سهرة | اجهزة منزلية | غرف نوم اطفال | صور ورد | ازياء اطفال | شتاء | زيادة الوزن | جمالك | كروشيه | رسائل حب 2017 | صور مساء الخير | رسائل مساء الخير | لانجري | تمارين | وظائف نسائية | اكسسوارات | جمعة مباركة | مكياج | تسريحات | عروس | تفسير الاحلام | مطبخ | رسائل صباح الخير | صور صباح الخير | اسماء بنات | اسماء اولاد | اتيكيت | اشغال يدوية | الحياة الزوجية | العناية بالطفل | الحمل والولادة | ديكورات | صور حب | طريقة عمل القرصان | طريقة عمل الكريب | طريقة عمل المندي |